 meduňka (mast, olejíček)  sáček spařeného černého čaje přikládat na opar.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doškolovací seminář Laktační liga Věra Chvojková
Advertisements

Houbový koláč s parmezánem
Nápoje Člověk potřebuje denně asi 3 litry vody, z toho nejméně 1 litr v nápojích. Nedostatek tekutin se projevuje bolestmi hlavy, suchou pletí a tvorbou.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
LÉČIVÉ BYLINY v naší zahradě
KUŘÁTKA NA X ZPŮSOBŮ 2 POSUN MYŠÍ.
Pokrmy z těstovin.
Pokrmy z brambor.
Rostliny a člověk – vybrané druhy koření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_17
Představní společnosti
Velikonoční inspirace
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Léčivé rostliny I..
Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
LÉČIVÉ ROSTLINY bříza bělokorá.
Start-up 100ml ovocného zákysu s pomerančovou příchutí,50g hruškového nízkotučného jogurtu,1zarovnaná lžička rozpustné kávy,1 lžička dietní vlákniny zákys,jogurt.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Mexická kuchyně.
ZAHRANIČNÍ KUCHYNĚ.
Příprava Vánoční večeře
VÁNOČNÍ KUCHAŘKA.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Vybrané čeledi dvouděložných rostlin II.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
Salát Coleslaw Chutná Vám salát coleslaw z KFC?? Ingredience : 1 menší hlávka bílého zelí 1 větší mrkev 1 cibule 1/4 malého celeru 200 g majonézy.
Kvetoucí byliny.
Makrobiotika, vegetariánství, dieta batolat a dětí předškolního věku
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Koření.
ČAJ o Čaj je zpracovaná nadzemní část rostlin – listy, plody, květy Rozdělení čaje 1. Čaj pravý – černý, zelený, žlutý, bílý, matcha 2. Čaj ovocný.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Lenka Němcová Název: VY_32_INOVACE_15_EKO8 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Léčivé rostliny.
BYLINKY. MEDUŇKA (čeleď hluchavkovité) vytrvalá listy vonní po citronu východní středozemí, Malá Asie použití: čaj, koření navozuje klid – dobrý spánek,
BYLINKY. MEDUŇKA (čeleď hluchavkovité) vytrvalá listy vonní po citronu Středomoří, Malá Asie použití: čaj, koření navozuje klid – dobrý spánek, dobré.
Jak prospívá bylinný čaj? bylinné čaje zajišťují vstřebávání aktivních látek maximální rychlostí s rychlým účinkem; bylinný čaj – kombinace několika léčivek;
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Tajemství čaje Ročník / obor studia: 2. a 3.. ročník.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
Krytosemenné rostliny Lucie Krapková 7. třída. Osnova Zařazení a výskyt Charakteristika Dělení Chryzantéma Dvouděložné rostliny Jednoděložné rostliny.
Legendární série «Sibiřská kolekce balzámů» 18 let úspěchů! Více než 25 států.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
SUCHÁ FYTOKOSMETIKA Vyloučením z receptury vody, jsme úplně upustili od konzervantů, emulgátorů, parfémů a jiné chemie Nejefektivnější péče o pokožku 100%
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Blanka Kusá Název:VY_52_INOVACE_PR Téma:Rostliny Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Zelenina Vypracoval: Lukáš Karlík
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Poznávání bylin III. TŘÍDA 
Potravinářské zbožíznalství
Veronika Březková Masarykův onkologický ústav Poradna pro výživu
VY_32_Inovace_ Druhy rostlin Člověk a jeho svět 3. ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
čeledi krytosemenných rostlin II
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
25.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
ROSTLINY Rozdělení rostlin.
Koření P. Pechová, 2012.
Recepty ,udělej si sám’.
Transkript prezentace:

 meduňka (mast, olejíček)  sáček spařeného černého čaje přikládat na opar

 med  olivový olej

 citron a jablečný ocet – přidávat do vody (podporují tvorbu slin)

 citron – kápnout do úst několik kapek citronové šťávy cukr a med

 hřebíček (rozkousat v ústech)  máta – pití čaje snižuje bolestivost

 šalvěj – výplachy úst

 tymián obecný – 1 lžíci sušeného tymiánu přelít 250 ml vody, 10 min. louhovat a přidat med  malinový ocet  bramborové obklady

 cibule – inhalace cibulové páry  zázvor – čaj  česnek – jíst plátky česneku např. na chlebu

 heřmánek – čaj  třapatka nachová (echinacea)  křen – inhalovat čerstvě nastrouhaný

 cibulový sirup  tymiánová inhalace  křen s medem – z nastrouhaného křenu a medu utvořit placku, přiložit na prsa a přikrýt ručníkem

 česnek – rozkousat, uvařit česnečku  černý bez a šípky

 pampeliška lékařská – 2 hrsti čerstvých listů zalít 500 ml vroucí vody – 15 minut louhovat - 2krát denně pít 1 šálek lípa – čaj z lipových květů

 zázvorový čaj  skořice - nakapat na kapesník pár kapek oleje – inhalovat  fenyklová semena - rozdrtit lžičku semínek – zalít 250 ml vody – - louhovat – po doušcích upíjet.

 fenykl – čaj  mrkev  máta peprná – čaj  zázvor - ukrojit kousek čerstvého zázvoru a rozkousat - čaj

 lněné semínko - užívat lžíci 3krát denně  sušené švestky – sníst alespoň 6 plodů  pampeliška - čaj z kořene

 jitrocel blešník  borůvky  ostružinový čaj  česnek s cukrem - 2 stroužky prolisovaného česneku + 2 lžičky cukru svařit ve vodě – pít 3krát denně

 Aloe vera  medová maska  citronová šťáva - potírat vřídky

 cibule - nakrájet na plátky – zalét octem - přiložit na kuří oko, zavázat.

 česnek  pampeliška  banánová slupka

 kaštany  bezinky - čaj  křenová placka – nastrouhat křen a brambory, udělat placku (dát ji do plátna) – přiložit na záda

 šalvěj  heřmánkový čaj