Radová, Oravová, Czyžová, Rytíř Kvarta A. Disketa je magnetické datové médium sloužící k ukládání a přenášení elektronických dat Velikost disket se.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2.1 Pevný disk Fyzická struktura  plotny  záznamový materiál  č/z hlavičky  prachotěsný obal  motorky otáčení ploten  plotny na jedné hřídely.
Advertisements

Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Záznamová média Paměti VnitřníVnější. Vnější záznamová média Jedná se o přenosná záznamová média Často je nazýváme přenosné paměti. Z hlediska udržení.
Přikryl Jiří, Pospíšilík Jan, Procházková Anežka, Ratiborská Adéla IV.A PEVNÉ DISKY.
Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Petr Novák Název:VY_32_INOVACE_01_F9 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Paměťová média Anotace:Seznámení.
2.6 Pružné disky floppy disky diskety Fyzická struktura  Plochý plastový (pružný) disk s magnetickým povrchem (oxid železa) uzavřený v plastovém.
  Pevný disk (HDD – Hard Disk Drive)  Používá se k dočasnému nebo trvalému uchovávání dat pomocí magnetické indukce.  Jeho předchůdci byli magnetická.
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Movie Maker uložení a sdílení filmů Co se všechno naučíme???
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Divadlo Járy Cimrmana Divadlo Járy Cimrmana mystifikace inteligentní humor.
ZÁZNAMOVÁ MÉDIA. Podle principu čtení se datové nosiče dělí na : Magnetická média, tzn. disketa, pevný disk, magnetická páska (audiokazeta, videokazeta,
Informatika ZÁLOHOVÁNÍ Pro: ISŠ Semily Zpracoval: Vít Rutkovský Datum: 3.září 2012.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová OBJEVUJEME VESMÍR VESMÍRNÁ TĚLESA SLUNEČNÍ SOUSTAVA CESTY DO VESMÍRU.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_225 AutorMgr. Romana Rybiařová.
DVD DVD (anglicky Digital Versatile Disc nebo Digital Video Disc) je formát digitálního optického datového nosiče, který může obsahovat filmy ve vysoké.
Jednotky informácí a paměťová média Jan Čech, Ondřej Janda, Vinh Ngo The Jiří Hadwiger,Tomáš Lupač, Libor Macháček.
Parametry počítačových zdrojů Jaký typ zdroje máme: AT či ATX (AT se dnes již nepoužívá) Výkon zdroje – určuje nám jaký maximální odběr el. proudu nám.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice AUTOR: RNDr. Adéla Lipšová NÁZEV: VY_52_INOVACE_23_BEZPEČNOST PRÁCE TÉMA: BEZPEČNOST PRÁCE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_08_Úložiště_dat TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Vnitřní HW architektura počítače. Vzájemně propojuje většinu důležitých vnitřních součástek počítače (zejména procesor a operační paměť) a tyto součástky.
Síťové operační systémy OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_08_ZAZNAMOVE_MEDIUM_DISKETA.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Vnitřní paměti.
OPERAČNÍ SYSTÉMY Část 5 – souborové systémy
(Jak) chráníme svá zařízení?
Interaktivní tabule, USB disky, paměťové karty, záložní zdroj
Počítač zepředu a zezadu
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Hardware číslicové techniky
Optický kabel (fiber optic cable)
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Hardware číslicové techniky
Informatika pro 5. ročník
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Software počítače – opakování
Dřevěná zednická koza CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_17
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Správa paměti - úvod Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Numerické myšlení Kontrola úloh z pracovního listu
Síla a skládání sil Ing. Jan Havel.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Optická mechanika
Technické prostředky v požární ochraně
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Jednočipové počítače – aplikace I2C sběrnice
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technické prostředky v požární ochraně
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Paměti počítače, rozdělení
Měření délky.
DVD-RAM technologická rešerše
Juraj Vašulka 9.B ZŠ Turzovka
Základní komponenty počítače
Hardware Pamäťové média.
ČTYŘI SVÍČKY.
SOUSTAVA ROZMNOŽOVACÍ
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
VY_32_INOVACE_ČaJS.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Člověk a jeho svět, člověk a jeho zdraví.
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
ČTYŘI SVÍČKY.
Digitální učební materiál
Co se skrývá uvnitř skříně?
Transkript prezentace:

Radová, Oravová, Czyžová, Rytíř Kvarta A

Disketa je magnetické datové médium sloužící k ukládání a přenášení elektronických dat Velikost disket se pohybuje mezi 8“ a 3,5“ (200 mm-89mm) Kapacitu měly 120 kB -2,88 mB Vyráběly se i velkokapacitní diskety (100,250 a 750 MB) Cena se pohybuje kolem 10ti Kč

První diskety byly vyrobeny firmou IBM na počátku 70. let- měly 20 cm, a byly snadno ohebné (říkalo se jim „floppy“) Další verze disket měla již pevnější plastový obal a otvor pro čtení byl již chráněn posuvným mechanismem. Udržely se docela dlouho, ale když se na konci 20.století objevily CD, DVD nosiče a pevné disky, začaly se pomalu vytrácet. Dnes už se skoro nevyužívají, maximálně se můžeme setkat s disketovými mechanikami ve starších počítačích

+ v té době to bylo jediné úložné médium (byly používány i pro ukládání operačního systému) + Jinak nic - snadno ovlivnitelné vnějším magnetickým polem (média nejsou zrovna v bezpečí) - Mají na dnešní poměry směšnou kapacitu - Dnes už je v málokterém počítači disketová mechanika - Ve své době byly drahé

Restartování některých starších operačních systémů Využití v hudební a divadelní technice (syntezátory, osvětlovací technika, apod.) disketu můžeme vidět v některých programech jako symbol „uložit“