zelená linka: 800 260 500 Dočerpání OPŽP 2007-2013 & představení nového OPŽP 2014-2020 Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
OPŽP p rogramové období Operační program Životní prostředí  Usnesením vlády č. 867 ze dne 28. listopadu 2012 vymezen samostatný operační.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
OP ŽP Anna Limrová Samostatný odbor OP ŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Operační program Životní prostředí
…pro vodu, vzduch a přírodu OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Nejčastější chyby v žádostech Veronika Maršálková Referent Odboru příjmu žádostí a krajských.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Nový Operační program Životní prostředí.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
zelená linka: Operační program Životní prostředí
SFŽP ČR Nabídka podpory ze SFŽP ČR Mgr. Martin Kubica Klub komunálních politiků KDU-ČSL Královéhradeckého kraje.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
DOTACE PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PLZEŇSKÝ KRAJ Informace odboru ŽP o možnostech financování projektů v roce 2015 zaměřených na ochranu a zlepšení.
zelená linka: Bonita žadatele a financování projektů v OPŽP
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Webová aplikace IS KP14+ Ing. Bohumila Kubíková
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
zelená linka: Nový Operační program Životní prostředí PRIORITNÍ OSA 3.
zelená linka: Provozování vodohospodářské infrastruktury – Podmínky přílohy č. 6 OPŽP.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Setkání s generálními sekretáři Rady pro fondy SRR Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Webová aplikace IS KP14+ Ing. Jitka Zdvíhalová Seminář pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení 37.Výzva – Energetické úspory v bytových.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
zelená linka: Nový Operační program Životní prostředí PRIORITNÍ OSA 3 a předcházení vzniku odpadů.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
Schválením žádosti projekt nekončí
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Schválením žádosti projekt nekončí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Operační program životní prostředí
Operační program Životní prostředí
PRIORITNÍ OSA 3 OPŽP
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele Ing. Vojtěch Beneš ředitel metodického odboru SFŽP ČR

Schválené projekty v rámci OPŽP Souhrn schválených projektů (k ) prioritní osapočet projektůpodpora z ERDF/FS (Kč) celkem

Proplacené prostředky z ERDF/FS v letech 2013, 2014, 2015 a predikce

Konec financování OPŽP = konec způsobilosti výdajů (tj. nejzazší datum proplacení faktury zhotoviteli) Termín pro podání ŽoP k letošnímu proplacení je konec listopadu 2015 Ex-post platby březen 2016 pouze ŽoP na faktury dle první odr. Zálohové faktury – dodávka i po konci roku 2015, zúčtovací faktura do března 2016 ZVA

Návaznost OPŽP a OPŽP zaměřením navazuje na OPŽP využívá získaných zkušeností, které směřují k nastavení efektivního a kvalitního systému podpory ochrany životního prostředí více koncentrován na identifikované prioritní problémy, zejména v PO 2 (snížení emisí z lokálního vytápění domácností) a PO 5 (snížení energetické náročnosti budov a zvýšení využití obnovitelných zdrojů energie) MMR - NOK 5

Aktuální stav přípravy OPŽP OPŽP schválen Evropskou komisí Pravidla pro žadatele a příjemce podpory včetně Harmonogramu výzev jsou zveřejněny na Vyhlášení prvních 16 výzev pro předkládání žádostí – Vyhlášení druhého souboru 8 výzev –

Prioritní osy pro období PO 1: Zlepšování kvality vody a snižování rizika povodní PO 2: Zlepšování kvality ovzduší v lidských sídlech PO 3: Odpady a materiálové toky, ekologické zátěže a rizika PO 4 : Ochrana a péče o přírodu a krajinu PO 5: Energetické úspory 7

Alokace pro jednotlivé prioritní osy 8 Prioritní osamil. EUR% PO 1: Zlepšování kvality vody a snižování rizika povodní PO 2: Zlepšování kvality ovzduší v lidských sídlech PO 3: Odpady a materiálové toky, ekologické zátěže a rizika 45817,5 PO 4 : Ochrana a péče o přírodu a krajinu 35113,5 PO 5: Energetické úspory52920 Celkem (vč. TA)

Další informace k OPŽP Výše podpory Uznatelnost nákladů Systém administrace projektů Přílohy k žádosti Pravidlo N + 3 ­ Blíže v Pravidlech pro žadatele a příjemce, které nahrazují stávající ID, ZPŽP a Směrnici MŽP 9

Informace k MS2014+ MS2014+ v rámci všech operačních programů Uživatelé systému neinstalují do počítače žádný program – veškerá administrace probíhá v okně internetového prohlížeče (portál IS KP14+) Elektronické podání žádosti o podporu (prostřednictvím elektronického podpisu) Veškerá komunikace mezi uživateli bude probíhat elektronicky (tzv. interní depeše) Uživatelská příručka a Tipy k IS KP14+ Uživatelská příručka pro zpracování CBA 10

Portál IS KP14+ 11

Portál IS KP14+ 12

Portál IS KP14+ 13

Portál IS KP14+ 14

Webové stránky OPŽP

Děkuji za pozornost! Ing. Vojtěch Beneš ředitel metodického odboru SFŽP ČR Ministerstvo životního prostředí - Státní fond životního prostředí ČR - Agentura ochrany přírody a krajiny ČR -