INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Advertisements

Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE I Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - SEMINÁŘ ING. JIŘÍ BARTA Operační program.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Účetní závěrka (Sbírka listin)
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
PROJEKTY PODPOROVANÉ EVROPSKOU UNIÍ V OBLASTI OCHRANY OBYVATELSTVA A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ AKADEMIE, o. p. s. Mgr. Ing. V. Klaban.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Zákon o kybernetické bezpečnosti č. 181/2014 Sb. Presentation title.
Informační systémy pro bezpečnostní management Oldřich Krulík, Václav Hník, Vladimír Souček a kolektiv.
SOUČINNOST POLICIE A SOUKROMÝCH BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB Setkání AMBO Hradec Králové
Due diligence Lucie Hladká Postup při právní prověrce  Organizace času a (ostatní) práce  Revize dostupných relevantních přípravných dokumentů.
Téma 1. Charakteristika finančního řízení 1. Cíle finančního řízení 2. Hlavní oblasti finančního managementu 3. Finanční rozhodování podniku 4. Finanční.
Vznik pojmu KISDIS: © 2015 Projekt byl spolufinancován v rámci Programu bezpečnostního výzkumu České republiky BV II/2-VS Pojem KISDIS  Zkrácené označení.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
„Cesta k udržitelnému rozvoji Vsetínska“ Projekt CZ0109 Modul č. 8 Správa dat udržitelného rozvoje.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství
Ekonomika obrany a bezpečnosti
Plány udržitelné městské mobility-aktuální témata
Komplexní systém hodnocení
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Komplexní systém hodnocení
Kalkulátor emisí skleníkových plynů
Cílem Manažerů rozvoje a kvality služeb je:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
VLIV INVESTIC NA ROZVOJ REGIONU
METODIKA ZAVÁDĚNÍ UIS NA JINÝCH UNIVERZITÁCH
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingový plán společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
GEOGRAFICKÁ KARTOGRAFIE
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Zpráva o uplatňování územního plánu
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
QualysGuard Info Day
Centralizované rozvojové projekty 2017
Klíčová aktivita 05 Vzdělávací modul „Boj s korupcí“
Ústav znalectví a oceňování
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
ProQuest Central Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
ProQuest Central Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Integrované operační středisko – „srdce policie“
Otto Plášek, Jaromír Zelenka, Lukáš Raif
Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Projekt Interreg V A č Mobilně a efektivně ve společném příhraničí Spolupráce policie.
18X1ED – Inovace dopravních cest
5. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Transkript prezentace:

INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )

Použití informačních systémů pro modelování a simulace krizových situací Úvod. Krizový management. Využití počítačů v rámci krizového managementu. Možnosti dalšího rozvoje počítačové podpory. Úkoly na samostudium.

Úvod Cílem je, aby jste získaly přehled o možnostech využití počítačové které jsou na trhu k dispozici. Nácvik všeobecných postupů při řešení dopadů i následků mimořádných událostí a získat širší nadhled o možnostech a informacích k danému tématu relevantních.

Základní pojmy Mimořádná událost Druhy mimořádných událostí - příklady Krizová situace Krizové stavy HW, SW Informační systémy Modelování procesů Kritická infrastruktura Objekty a subjekty kritické infrastruktury...

SOFTWAROVÁ PODPORA PROCESŮ KRIZOVÉHO MANAGEMENTU NÁSTROJE PRO ANALÝZU RIZIK NÁSTROJE PRO MODELOVÁNÍ NÁSTROJE PRO PLÁNOVÁNÍ NÁSTROJE PRO ŘÍZENÍ (ROZHODOVÁNÍ) NÁSTROJE PRO MONITOROVÁNÍ NÁSTROJE PRO INTEROPERABILITU NÁSTROJE PRO SIMULACI (TRÉNOVÁNÍ) NÁSTROJE PRO PRÁCI S MAPAMI

NÁSTROJE PRO ANALÝZU RIZIK DEERS (Jaycor Inc.) PIPEPHASE (Simulation Sciences Inc.) výtoky dvou fází DENZ/CRUNCH (UKAEA) CHARM (Radian corp.) SLAB (Lawrence Livermore National Laboratory) HEGADAS/DEGASIS (US Coast Board) rozptyl těžkého plynu SAFETI (DNV Technica) RiskPlot II (Four Elements Limited) RiskCurves (TNO Holandsko) RiskAT (UK Health and Safety Executive) výpočetní programy známé jako „Integrátory rizika“

NÁSTROJE PRO ANALÝZU RIZIK (pokračování) VHAZAN (Technika Int´t) PHAST (Technika Int´t) SAFETI (Technika Int´t) RiskAT (UK Health and Safety Executive) EFFECTS/DAMAGE (TNO, Holandsko) RiskCurves (TNO Holandsko) SOCRATES (NCSR Demokritos, Řecko) celková analýza dopadů (únik, vypařování, rozptyl, požár, výbuch, zranitelnost) RISKAN (T-Soft s.r.o., ČR)

NÁSTROJE PRO MODELOVÁNÍ ALOHA (Areal Locations of Hazardous Atmospheres) CAMEO (Computer-Aided Management of Emergency Operations) DEGADIS EFFECT2 ROZEX (TLP, spol. s r. o., ČR) VLNA (VVŠ PV ve Vyškově a T-Soft s.r.o., ČR) TerEx (T-Soft s.r.o., ČR) NBC Warning! (Nuclear, Biological and Chemical Warning) NBC Analysis

NÁSTROJE PRO PLÁNOVÁNÍ ARGIS - Informační systém pro plánování civilních zdrojů (SSHR ČR a T-Soft s.r.o.) EMOFF Emergency Office (T-Soft s.r.o., ČR) IS pro tvorbu Havarijních a Krizových plánů (MEDIUM SOFT a.s., ČR) EPOZ (Nástroj pro sběr informací a požadavků na zdroje v krizových situacích) (SSHR a T-Soft s.r.o., ČR) WAK KIS - řešení krizových situací (WAK System, ČR)

NÁSTROJE PRO ŘÍZENÍ (ROZHODOVÁNÍ) EMOFF Emergency Office (T-Soft s.r.o., ČR) EIS/InfoBook (USA, lokalizace na podmínky ČR T-Soft s.r.o.) ARGIS - Informační systém pro plánování civilních zdrojů (SSHR ČR a T-Soft s.r.o.) IS pro tvorbu Havarijních a Krizových plánů (MEDIUM SOFT a.s., ČR) EPOZ (Nástroj pro sběr informací a požadavků na zdroje v krizových situacích) (SSHR a T-Soft s.r.o., ČR) WAK KIS - řešení krizových situací (WAK System, ČR)

NÁSTROJE PRO MONITOROVÁNÍ PREMIS (PRažský Ekologický Monitorovací a Informační Systém) (T-Soft s.r.o., ČR) MONIS (systém pro MONitorování InfraStruktury) (T-Soft s.r.o., ČR) AIM (Automatizovaný Imisní Monitoring (Český hydrometeorologický ústav)

NÁSTROJE PRO INTEROPERABILITU IRIS

NÁSTROJE PRO SIMULACI EIS/SIM (VVŠ PV ve Vyškově a T-Soft s.r.o, ČR) ESIM2000 (VVŠ PV ve Vyškově a T-Soft s.r.o, ČR)

NÁSTROJE PRO PRÁCI S MAPAMI EIS/MaGIS Státní mapové centrum (SMC) ArcView ArcGIS

Úkoly na samostudium Zjistěte, jakou počítačovou podporu využívá krizové oddělení krajského úřadu vašeho kraje dle vašeho bydliště. Vypracujte krátkou informativní zprávu o zjištěných informacích (formát hodný studenta vysoké školy).

Děkuji za pozornost. Ing. Jiří BARTA Katedra ochrany obyvatelstva Univerzita obrany Kounicova Brno tel.: