Zdravé potraviny OVOCE ZELENINA Ovoce dozrávající v létě na keřích Maliny Ostružiny Rybíz Borůvky Angrešt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Advertisements

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Rozdělení zeleniny Kód VM:
Rostliny v okolí lidských obydlí
Zelenina Mgr. Iveta Honzejková.
Zelenina.
Ovoce a zelenina Svět kolem nás
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ilona Trojánková. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Zelenina VY_32_INOVACE_324, 17. sada, SP Svět práce, 6. ročník ANOTACE
UŽITKOVÉ ROSTLINY.
Druhy zeleniny Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.35
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: PŘÍRODOVĚDA.
VY_32_INOVACE_29_ Prvouka 3.ročník Zelenina
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ČERNÝ PETR – DRUHY ZELENINY
ROSTLINY V LÉTĚ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Brambory Brambor obecný Patří mezi okopaniny. Během růstu se mu kypří (okopává, proorává) půda, tím se také zbavuje plevele.
Voda - kapalina V přírodě teče, kape. Říkáme, že je ve skupenství kapalném.
Zelenina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Ekosystém okolí lidských obydlí Rostliny Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres.
Název školyPlavská škola AutorMgr. Jana Kneřová NázevVY_32_INOVACE_07_PRV_Ovoce Téma Číslo projektu Anotace PRV 3 – Živá příroda CZ.1.07/1.4.00/
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_17_Ekosystém zahrady a sady Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 17 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_12_INOVACE_36_ČS TEMA: Ekosystém okolí lidských.
Roční doby létopodzimzima. Jaro Podle kalendáře začíná jaro 21.března. Rozkvétají první jarní květiny.
Zelenina Vypracoval: Lukáš Karlík
Potraviny a výživa - Zelenina
PRVOUKA – 2. ročník, ZELENINA
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
DROBNÉ BOBULOVITÉ A DUŽNATÉ OVOCE
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola
VY_III/2_inovace_12_zelenina
VY_32_INOVACE_54_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_65_PRV1
VZDUCH Vzduch je všude kolem nás. Tvoří obal kolem země – atmosféru. Většinou ho nevidíme. Vidíme, když fouká vítr a poletuje listí nebo sněhové vločky.
AUTOR: Mgr. Marcela Veisová
autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_28_PRVOUKA_OVOCNÉ STROMY
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Plody léta JEDLÉ x JEDOVATÉ. Plody léta JEDLÉ x JEDOVATÉ.
VY_32_INOVACE_52_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_49_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Zelenina Radka Smetanová VY_32_INOVACE_zelenina_01
Název školy : ZŠ Pardubice-Spořilov
HOSPODÁŘSKY DŮLEŽITÉ PLODINY
HOSPODÁŘSKY DŮLEŽITÉ PLODINY
ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
ZELENINA A JEJÍ DRUHY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Společné znaky a dělení rostlin (opakování)
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ /1. 4
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Léto v lese - rostliny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Léto v přírodě Autor:
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ROSTLINY Rozdělení rostlin.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ZELENINA TEST POZNÁŠ VŠECHNY DRUHY ZELENINY ?
Transkript prezentace:

Zdravé potraviny OVOCE ZELENINA

Ovoce dozrávající v létě na keřích Maliny Ostružiny Rybíz Borůvky Angrešt

Ovoce dozrávající v létě na bylinách

Ovoce dozrávající v létě na stromech

Zelenina, kterou sklízíme v létě CIBULOVÁ Cibule Česnek Pažitka Pór letní

Zelenina, kterou sklízíme v létě LUSKOVÁ

Zelenina, kterou sklízíme v létě LISTOVÁ

Zelenina, kterou sklízíme v létě PLODOVÁ

Zelenina, kterou sklízíme v létě KOŘENOVÁ

Zelenina, kterou sklízíme v létě KOŠŤÁLOVÁ

Zdraví Ovoce a zelenina jsou nejzdravější, pokud je jíme syrové, tepelně neupravené. Varem ztrácí vitamíny. Ovoce nebo zelenina mají být součástí každé svačiny. Dobrou chuť!

zdroje Prvouka : Didaktický soubor pro 1. – 3. ročník 1. vydání. Olomouc: Media DIDA s.r. o.,2010. ISBN – všechny obrázky, kromě níže uvedených Prvouka : Didaktický soubor pro 1. – 3. ročník 1. vydání. Olomouc: Media DIDA s.r. o.,2010. ISBN – SELVAS, Victor M. Vicente. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: (špenát) RASBAK. Wikipedie otevřená encyklopedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: (hrách setý- lusky) ZELL, H.. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: uselang=csikipedia.org/wiki/Soubor:Doperwt_rijserwt_peulen_Pisum_sativum.jpg (fazole – rostliny) uselang=csikipedia.org/wiki/Soubor:Doperwt_rijserwt_peulen_Pisum_sativum.jpg CYCLONEBILL. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: _Radiser.jpg?uselang=cs (ředkvičky) _Radiser.jpg?uselang=cs