Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k 31.12.2007 Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
Ing. Blanka Doležalová, ITP Analýza vlivu automobilového průmyslu na zaměstnanost v PK.
Výsledky analýzy kvalifikační a věkové struktury v Pardubickém kraji Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice) Ing. Petr Urbanec (Univerzita Pardubice)
Úřad práce v Jihlavě Informační poradenské středisko
Informační poradenské středisko
Český klastr přípojných vozidel a nástaveb, družstvo.
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
„Vzdělávejte se pro růst
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ a MŠ Pustiměř Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
„Dopady spuštění základních registrů na subjekty veřejné správy“
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Programátor CNC strojů
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
Nástroje daňových úlev
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ JIHLAVSKÉ SÍDELNÍ AGLOMERACE Mgr. Tereza Chloupková, oddělení strategického rozvoje města Jihlavy Mgr. Tomáš Koukal, vedoucí.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
POČET OBSLUHOVANÝCH KNIHOVEN POČET METODIKŮ 25,78 (PK: 23,18) 25,46 (PK: 22,06) 24,53 (PK 21,53) Počet metodických návštěv 936 (1,35;
( vzdělanostní struktura obyvatel )
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
(c) RPIC-ViP s.r.o. 1 Průzkum mezi podniky v v Moravskoslezském kraji 2006 Hlavní výstupy RPIC-ViP, s.r.o. Výstavní 8, Ostrava,
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Zpracovatel: Centrum pro regionální rozvoj Geografický ústav Přírodovědecká fakulta Masarykova.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Soulad vzdělávací nabídky a požadavků trhu práce (?) Ing. Miloš Rathouský, sekce zaměstnavatelská,
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Vývoj na trhu práce Krajská pobočka v Olomouci.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na průzkumu se podíleli: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřad práce České republiky, krajská.
Aktivity na podporu středního odborného školství v JMK
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Cizinci v Jihomoravském kraji Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Problémy trhu práce v České republice a Evropské Unii
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
Bc. Hana Martinková Místo konání stáže Úřad práce v Ústí nad Orlicí
10. ročník Veletrhu odborného vzdělávání
INFORMAČNÍ A PORADENSKÉ STŘEDISKO PRO VOLBU POVOLÁNÍ
Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Olomouci
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem
Středoškolské vzdělávání ve Zlínském kraji s vazbou na pracovní trh
Změny na trhu práce?.
Transkript prezentace:

Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno – město, Brno – venkov, Břeclav, Hodonín, Vyškov, Znojmo Centrum pro regionální rozvoj Masarykova univerzita

Stanovené cíle dotazníkového šetření: Detailně charakterizovat strukturu pracovní síly v Jihomoravském kraji pomocí těch statistických klasifikací, které jsou nyní běžně používány v zemích Evropské unie. Zjistit očekávaný pohyb na trhu práce v Jihomoravském kraji do konce roku 2008 včetně záměru zaměstnavatelů v přijímání a uvolňování zaměstnanců v jednotlivých profesích. Zjistit zájem ekonomických subjektů o zaměstnávání čerstvých absolventů škol včetně požadovaných oborů.

Další cíle zpracovatele: Vytvořit co nejúplnější databázi zaměstnavatelů s 20 a více pracovníky na území jednotlivých okresů kraje. Sestrojit kartodiagramy zaměstnanosti v jednotlivých odvětvích v Jihomoravském kraji.

Nejvíce požadované profese absolventů Středoškoláci bez maturity (2,5 tis.) zámečníci a soustružníci obsluha NC strojů – 445 elektromechanici Středoškoláci s maturitou (1,2 tis.) strojní technici – 169 Vysokoškoláci (1,0 tis.) programátoři – 222 strojní inženýři – 129 elektroinženýři - 100

Očekávaný vývoj zaměstnanosti v roce 2008 Profese s nárůstem: zámečníci a soustružníci – 854 obsluha NC strojů – 852 zedníci – 397 pomocní dělníci ve výrobě – 395 odborníci ve výpočetní technice svářeči – 323 obráběči – 307 elektromechanici – 297 řidiči – 264 Profese s úbytkem dělníci v textilním průmyslu plastikáři – 100 pracovníci ostrahy - 98

Záměry kraje ke zvýšení zájmu absolventů ZŠ o technické obory Strojírenský veletrh v Brně Veletrh odborného vzdělávání a pracovních příležitostí Vstup zdarma pro žáky 8. a 9. tříd Prezentace akce na školách Finanční spoluúčast KrÚ JMK – 50% nákladů na umístění burzy v prostorách veletrhu, tj. cca ,-Kč uhradí KrÚ (celkové náklady ,- Kč)

Společná expozice škol JMK Strojírenský veletrh v Brně Veletrh odborného vzdělávání a pracovních příležitostí Vstup zdarma pro žáky 8. a 9. tříd Prezentace akce na školách Finanční spoluúčast KrÚ JMK – 50% nákladů na umístění burzy v prostorách veletrhu, tj. cca ,-Kč uhradí KrÚ (celkové náklady ,- Kč)

Záměry kraje ke zvýšení zájmu absolventů ZŠ o technické obory TV šot Vazba: 1/ průzkum zaměstnanosti (požadavek trhu práce) – 2/ vybrané střední odborné školy a učiliště regionu – 3/ střední a velcí zaměstnavatelé (nabídka práce + bonusová motivace) 4/ aktuální ukázky z prostředí škol a zaměstnavatelů

Děkuji Vám za pozornost!