VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, 190 12 Praha 9, tel.: 225 301 111, fax: 225 301 101

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

Hlediska hodnocení při výzkumech veřejného mínění  A) Podle oblastí (stav/očekávání)  Životní prostředí  Školství  Životní úroveň  Zdravotnictví 
Projekt platformy Byznys pro společnost a Nadace Terezy Maxové dětem
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Nezaměstnanost.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Implementace flexicurity v ČR Porovnání výsledků šetření implementace přístupů k flexicurity v Polsku a ČR – CAPA a.s., český partner projektu. Mgr. Aneta.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Návrhy Ministerstva průmyslu a obchodu a zaměstnavatelů pro zlepšení pozice a kvality výstupů odborného školství.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
1 SPP 728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými Diferencovaná rizika nezaměstnanosti Hana Pořízková.
Děti v riziku Lenka Hloušková Dana Knotová Petr Novotný Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Personální plán pro podnikatelský plán
VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, Praha 9, tel.: , fax:
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
NEZAMĚSTNANOST ABSOLVENTŮ A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ NA PRACOVNÍM TRHU Mgr. Martin Úlovec.
Výzkumné komunity / Privátní panely / Výzkum trhu Firemní dárcovství Radek Jiřičný Research Director
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Praha, 5. prosince 2014 Nestlé podporuje mladé. Nestlé: jednička celosvětově i lokálně Tržby ČR&SR 2013Zaměstnanci ,3 mld CZK ,6 Světové.
Postavení osob do 25 let, nad 50 let a absolventů a mladistvých na trhu práce 24. listopadu 2014 Z0027 Geografická analýza trhu práce.
Projekt „Výměna mezinárodních zkušeností a dobré praxe v sociální oblasti“ Registrační číslo: CZ.1.04/5.1.01/
Zítra v práci – inovace CZ.1.04/2.1.01/E Karlovy Vary Síť mateřských center Rut Kolínská.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
Místní demokracie a participace na veřejném životě
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Informace o průběhu informačních seminářů a výsledcích strukturovaných rozhovorů za stranu zaměstnavatelů BP Stavebnictví I.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Festival lokální ekonomiky 2016
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Terezie Mertlíková, ředitelka
Nezaměstnanost.
Firemní dárcovství Radek Jiřičný Research Director
Cesta k uplatnění na trhu práce
Co říká česká veřejnost?
Transkript prezentace:

VÝZKUM TRHU, MÉDIÍ A VEŘEJNÉHO MÍNĚNÍ, VÝVOJ SOFTWARE Národních hrdinů 73, Praha 9, tel.: , fax: Test projektu pro děti z DD HR manažeři 25. června 2013 OFICIÁLNÍ PARTNER: KANTAR MEDIA GROUP PRO ČR ZPRACOVÁNO EXKLUSIVNĚ PRO:

- 2 - Metodika Metoda  CAWI Cílová skupina  HR manažeři dle databáze Místo  Česká republika Velikost vzorku  HR manažeři: 119 respondentů Sběr dat  11. – 23. června 2013

HR MANAŽEŘI

- 4 - Hodnocení projektu A01. Jak se vám líbí tento připravovaný projekt? N=119% respondentů průměrná známka = 2  Většině HR manažerů se připravovaný projekt líbí (známku 1 nebo 2 dalo 71,5 % dotázaných)

- 5 - Zapojení do projektu A02. Do jaké míry si myslíte, že by se mohla vaše společnost do takového projektu zapojit? N=119% respondentů  Celkem 37 % by se do projektu spíše nebo určitě zapojilo

- 6 - Důvody pro zapojení do projektu A03. Proč si myslíte, že by se vaše společnost do projektu zapojila, co jsou hlavní důvody? n=44 % respondentů, kteří si myslí, že by se jejich společnost do projektu zapojila  Mezi hlavními důvody pro zapojení je společenská odpovědnost a příležitost pro uchazeče

- 7 - Působení a zapojení ve více regionech A04. Působí vaše společnost ve více regionech České republiky? A05. Jak by se vaše společnost mohla do projektu zapojit regionálně? n=23 n=44 % respondentů, kteří si myslí, že by se jejich společnost do projektu zapojila  23 z oslovených firem působí ve více regionech, z toho u 8 by se zapojily všechny pobočky, u 6 jedna až dvě počet respondentů

- 8 - Délka zapojení do projektu A06. Na jak dlouho byste si představoval(a), že byste projekt zahájil(a) ve vaší společnosti, pokud byste byli osloveni ještě letos? n=44 % respondentů, kteří si myslí, že by se jejich společnost do projektu zapojila  Společnosti by se většinou zapojily na rok a pak by se vidělo co dál (7 % by spolupracovalo dlouhodobě)

- 9 - Možná rizika A07. Jaká vidíte v projektu možná rizika z vašeho pohledu jako potenciálního partnera - zaměstnavatele? n=44 % respondentů, kteří si myslí, že by se jejich společnost do projektu zapojila  Pětina oslovených nevidí v projektu žádná rizika, 14 % nedostatečnou kvalifikaci

Možné překážky A08. Jaké vidíte překážky ve vaší společnosti pro realizaci takového projektu? n=44 % respondentů, kteří si myslí, že by se jejich společnost do projektu zapojila  25 % oslovených nevidí v projektu žádné překážky, mezi nejčastěji zmíněnými je nedůvěra v uchazeče a nedostatek práce pro nekvalifikované mladé lidi

 Největší rizika vidí HR manažeři v nedostatku pracovních míst a personálu, který by uchazečů pomáhal Rizika Nemáme dostatek pracovních míst obecně Nemáme personál, který by tyto pracovníky provázel jejich zaměstnáním Nemáme dostatek pracovních míst pro takovýto typ zaměstnanců z hlediska jejich vzdělání Nemáme dostatek pracovních míst pro takovýto typ zaměstnanců z hlediska jejich pracovních návyků Nemáme dostatek pracovních míst pro takovýto typ zaměstnanců z hlediska spolupráce s ostatními pracovníky (sociální dovednosti) Máme špatné zkušenosti s takovýmto typem zaměstnanců výroky seřazeny zcela + spíše ano A09. Do jaké míry vidíte z vašeho pohledu rizika v následujících oblastech? n=44 % respondentů, kteří si myslí, že by se jejich společnost do projektu zapojila

Uvolnění pracovníka A10. Měla by vaše společnost možnost se na projektu podílet částečným uvolněním některého pracovníka (pracovníků), který by se mladému člověku u vás mohl částečně věnovat? n=44 % respondentů, kteří si myslí, že by se jejich společnost do projektu zapojila  Více než polovina společností by pravděpodobně nemohla uvolnit pracovníka, který by se o uchazeče staral

Zátěž po zapojení do projektu A11. Do jaké míry by podle vás byl projekt pro vaši firmu zatěžující? n=44 % respondentů, kteří si myslí, že by se jejich společnost do projektu zapojila  Silnou zátěž by pocítilo 7 % podniků, celkem pro 55 % by účast na projektu byla zatěžující

Důvody nezapojení do projektu A12. Proč si myslíte, že by se vaše společnost do projektu nezapojila? n=75 % respondentů, jejichž firma by se do projektu nezapojila  Dotázaní ve 43 % případů jmenovali příliš specializovanou práci a 31 % nemožnost navýšit počet zaměstnanců

Zkušenost s podobným projektem A13. Má vaše firma zkušenosti s nějakým podobným projektem? N=119% respondentů  90 % dotázaných firem nemá zkušenost s podobným projektem

Popis projektu A14. Můžete prosím tento projekt stručně popsat? n=11 % respondentů, kteří mají zkušenost s nějakým podobným projektem Výpis odpovědí:  měli jsme několik stážistů, ale z VŠ, podporujeme charitativní organizace, vč. dětských domovů  pilotní projekt Inspiration: Sachsen, pracovní stáže pro mládež, cílem bylo naučit mládež pracovním návykům, seznámit je s pracovními pozicemi v naší společnosti a získat nějaké zkušenosti.  projekt Nová kariéra (rekvalifikace, trénování lidí ze sociálně slabého prostředí vlastními silami). Úsilí nezměrné, výsledek neadekvátní.  projekt Rovné šance. Stali jsme se zaměstnavatelem roku 2012 v našem regionu z hlediska znevýhodněných skupin.  Snažili jsme vyhovět přání magistrátu při hledání volných míst pro lidi po návratu z vězení pod dohledem kurátora, ze 70 uchazečů nastoupil jen 1.  spolupráce s občanským sdružením Trinitas a Úřadem práce Opava - zabezpečování odborné praxe dětí a mládeže  Umožnění odborné praxe učňům SOU automobilního  v minulosti vlastní učiliště  založili jsme před 2 lety sociální firmu SEMITAM, která zaměstnává sociálně vyloučené lidi vč. dětí z domů na půl cesty, po výkonu trestu atd.  zaměstnávání nezaměstnaných, mladých ze škol, cizinců (Bulharů).  zaměstnávání vězňů, či poskytování praxe uchazečům z úřadu práce

Existence nějakého programu A15. Existuje ve vaší firmě nějaký program, který vaše firma realizuje, a je možné ho spojit s tímto projektem? % respondentůN=119  Pouze 8 % realizuje ve firmě program, který by mohli spojit s tímto projektem

Popis programu A16. Můžete prosím tento program stručně popsat? % respondentů, kteří realizují nějaký program Výpis odpovědí:  CSR - company social responsibility. Účastníme se různých menších či větších projektů, které jsou sociálně prospěšné (Andromeda, Out of home,...)  podpora dětských domovů, ústavů sociální péče apod.  pomoc dětskému domovu ve formě zapojení našich zaměstnanců - úklid, úprava zeleně atd...  praxe studentů  projekt na zapojení uchazečů se ztíženou "zaměstnatelností", který nicméně intenzivně běží hlavně v naší mateřské firmě v Dánsku  projekt Slaďování pracovního a rodinného života?  rekvalifikace na potřebné profese - projekt Nová kariéra pro mladé lidi, kteří nenašli uplatnění ve svém oboru  ročně nastupuje cca deset nových juniorů. Procházejí systémem školení a výchovy.  spolupráce se SOU Pardubice - podpora učňů tohoto SOU s následným uplatněním v jedné z dceřiných společností  založili jsme před 2 lety sociální firmu SEMITAM, která zaměstnává sociálně vyloučené lidi vč. dětí z domů na půl cesty, po výkonu trestu atd. n=10

Důvody zapojení do CSR A17. Jak byste stručně popsal(a) hlavní důvody účasti vaší firmy v CSR projektech? N=119% respondentů  Hlavním důvodem účasti je buď firemní kultura nebo pociťovaná solidarita (17 % se projektů CSR neúčastní)

Motivace k zapojení do projektu A18. Co by vaši společnost motivovalo k zapojení se do tohoto projektu? N=119% respondentů  Hlavní motivací by byl pocit prospěšnosti, dále dostatek práce (volných míst) a nebo finanční podpora

Interní prosazení projektu A19. Co by pomohlo Vám osobně k tomu, abyste tento projekt interně prosadil(a)? N=119% respondentů  K prosazení projektu by 23 % HR manažerů nepomohlo nic, 19 % by potřebovalo další informace