Výbor pro národnostní menšiny Zastupitelstva Karlovarského kraje Léta Páně 2015- prosinec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_20 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. –
Advertisements

Společné jednání nad otázkami koncepčních možností budoucího financování sportu v Libereckém kraji. Financování sportu ve Statutárním městě Liberec Vypracoval:
Karlovarský kraj - procvičování
KARLOVARSKÝ KRAJ.
VY_32_INOVACE_ 13 Instituce EU I
PROGRAM PARTICIPACE celorepublikový program umožňující dětem a mládeži spoluúčast na věcech veřejných participace vede děti a mládež k rozvoji komunikačních.
Mgr. Pavel PETR Katedra společenských věd VŠB - TUO
Karlovarský kraj.
Karlovarský kraj.
Ústecký parlament dětí a mládeže ( ÚPDM ). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol.
Studijní obor: Sociální činnost
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Vypracovaly: Gabriela Janečková Radka Janků
Ústecký parlament dětí a mládeže (ÚPDM). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol v.
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Tereza Hynková a Tereza Merhoutová
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
!!KOPÍROVÁNÍ ZAKÁZÁNO!! Ten kdo zkopíruje tuto prezentaci musí mít povolení od majitele!! Berte na vědomí že kopírování se trestá!!! ©Miňonka.
• ETNIKUM • SPOLEČENSKÁ SKUPINA • NÁROD
Připravil: Sebastian Schupke předseda StRGK 2011/2012.
REALIZACE PRÁV PŘÍSLUŠNÍKŮ NÁRODNOSTNÍCH MENŠIN
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_74_ČR – Karlovarský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300
Anotace: ČR – Karlovarský kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 9.
Člověk a příroda Zeměpis Česká republika Cestování po Česku – Karlovarský kraj (orientace na mapě) VY_32_INOVACE_14 Sada 5 Základní škola T. G. Masaryka,
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Naše vlast - ČESKÁ REPUBLIKA
Karlovarský kraj. Základní údaje Karlovarský kraj je proslulý svým lázeňstvím. Nejznámějšími lázeňskými městy jsou Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS Téma: Karlovarský kraj Ročník: 9.
Karlovarský k kk kraj. Mapa,vlajka a znak Obecné informace krajské město: Karlovy Vary rozloha: 3314 km² počet obyvatel: hustota zalidnění: 92.
N ÁRODNOSTNÍ MENŠINY NA ÚZEMÍ Č ESKÉ REPUBLIKY Jana Hřebíčková 4.B.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Územně-správní.
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 Města Karlovarského kraje VY_32_INOVACE_C09 Sada 1 Člověk a příroda ZŠ Pačejov.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS TEMA: ČR – KARLOVARSKÝ KRAJ ČÍSLO PROJEKTU:
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
KARLOVARSKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-31 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
• ETNIKUM • SPOLEČENSKÁ SKUPINA • NÁROD
Občanská výchova – 6. ročník, Obec, kraj
Přednášková činnost na základních školách
Sčítání lidu, domů a bytů výsledky 2001
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_10_Karlovarský_kraj
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_07_VLASTIVĚDA
Přírodní poměry Karlovarského kraje VY_32_INOVACE_C16
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Mabistrát hlavního města Prahy
Osečná Skokan roku 2013 Jiří Hauzer Prezentace
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Komunální politika: teorie a praxe. Úvodní informace
Karlovarský kraj Lázeňský kraj.
Činnost pracovní skupiny styčného důstojníka pro národnostní menšiny
Transkript prezentace:

Výbor pro národnostní menšiny Zastupitelstva Karlovarského kraje Léta Páně prosinec

Výbor pro národnostní menšiny Karlovarského kraje zřídilo Zastupitelstvo v roce 2005 na základě ustanovení §76, zákona č.129/2000 Sb. o krajích. Napomáhat chce prezentaci, toleranci, integraci a bezproblémovému soužití lidí odlišných mentalit a kultur. Hlavní náplní je komplexně řešit otázky národnostních menšin na území kraje, hájit jejich práva a vytvářet prostor k prosazování jejich zájmů a potřeb.

složení Výbor pro národnostní menšiny Karlovarského kraje aktivně pracuje již třetí volební období. Současný výbor má 15 členů a zastoupeny jsou tyto národnosti: německá,maďarská, slovenská, romská, ukrajinská, vietnamská, ruská, rusky mluvící občany z území bývalého Sovětského svazu zastupuje Bělorus a dále zástupci všech politických stran v Zastupitelstvu kraje jak z koalice, tak opozice.

Předsedou výboru je zastupitel Mgr.Jiří Holan, garantem náměstek hejtmana Bc.Miloslav Čermák, tajemníkem etnolog Mgr.Pavel Vaculík. Stálými hosty ředitelka o.p.s. Český západ Mgr.Eva Halbrštátová a styčný důstojník pro menšiny kpt. Mgr.Blanka Bláhová z PČR. Výbor se v letošním roce sešel celkem 7x na řádných zasedáních a 4x na jednáních výjezdních s vysokou účastí všech členů.

Mezi činnosti výboru patří: Fotografická soutěž „Ze života národnostních menšin“– (2015 již osmý ročník) Výtvarná soutěž „Žijeme zde spolu“ pro žáky ZUŠ, DD a ZŠ – IV.ročník vrcholnou akcí je Den národnostních menšin v září v rámci Hornické poutě v Sokolově. Na samostatném pódiu již VI.ročník prezentoval hudební, pěvecké, taneční, gastronomické, rukodělné aj.ukázky tradic a folkloru národností pro 20 tisíc návštěvníků činnost

Výjezdní jednání – buddhistické centrum, pravoslavný chrám, romské ghetto, Den matek Kraslice, Dům česko-německého setkávání Balthasar Neumann Haus v Chebu, Brusel, Teplá, Přebuz, Nejdek atd. Výstavy ve vestibulu Krajského úřadu nově Ples národnostních menšin Setkávání a výměna zkušeností s ostatními výbory a komisemi v kraji Pravidelné návštěvy hostů (RNDr.Milan Pospíšil, Mgr.Kalita, Dr. Huu Uyen Pham, z Policie, nestátních cizineckých organizací, židovská obec, pravoslavný kněz atd.) činnost

· měsíční sloupky v Krajských listech psané jednotlivými členy o dění, životě, úspěších i problémech různých národností. · pravidelné motivační oceňování diplomy „ Za česko- německou, česko-vietnamskou aj.spolupráci“ nebo“ Za významný přínos v dodržování a šíření kulturních tradic národnostních menšin“. · účast výboru při pořadu národnostních menšin v rámci Mezinárodního folklórního festivalu Karlovy Vary, ale i v Jáchymově, Ostrově, Lokti, Mariánských Lázních aj.

Návštěvy muslimské, židovské svatyně Národnostní dvojjazyčná kuchařka, kniha pohádek.. Park menšin ze symboly národů v areálu úřadu Setkání a výměna zkušeností s Výborem pro národnostní menšiny města Chomutov aj. Sportovní klání a např. turnaj ve fotbale, šachu, badmintonu, kuželkách či šipkách Centrum menšin (společné prostory, kanceláře..) Plány a inovace dle financí

všechny zápisy a doklady o činnosti výboru od roku 2005 jsou na karlovarsky.cz/samosprava/dokumenty/Stranky/usn- vybory/vyb-14/Vyb_mensiny14.aspxhttp:// karlovarsky.cz/samosprava/dokumenty/Stranky/usn- vybory/vyb-14/Vyb_mensiny14.aspx Děkujeme Vám za pozornost foto: Stanislav Strmeň