Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ. 1. 07/1. 4.00/21.3751 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_236 AutorMgr. Romana Rybiařová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Bára Ond ř ejová 9.C.  1. co je sociální sí ť  2. Facebook  3. Lidé  4. Spolu ž áci  5. Myspace  6. Bebo  7. Hi5  8. Orkut  9. Naymz.
Vytvořila:Monika Hradilová. NA ÚVOD… NA ÚVOD… Přátelství a internet…Tohle téma je hodně otevřené. Na celém světě existují milióny sociálních stránek.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.05 Téma: PowerPoint.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_237 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_224 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Movie Maker uložení a sdílení filmů Co se všechno naučíme???
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_12_INOVACE_II.ICT4 Vytvořeno:2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_231 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Název materiálu: Služba Edu Live Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Název materiálu: Internetová úložiště Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 5.třída Vyučovací předmět:
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_225 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Dítě a internet „výzva i hrozba“.   nejrychleji rozvíjející se fenomén  informační odraz naší kultury  celosvětový systém navzájem propojených počítačových.
Jaro na statku FARMÁŘ A JEHO PRÁCE. Čtyři roční období.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_14_Internet1 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE ČÍSLO.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek AnotacePrezence slouží k procvičení probrané ho učiva.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_228 AutorMgr. Romana Rybiařová.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Projekt: Škola pro život Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_02-informatika 8. třída_021 Základní škola: Základní škola.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Internet.
Tatínkovo nářadí pro předškoláky.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_06_ Násobení a dělení čísly 10 a 100
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Inf Počítač a lidé s handicapem
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Dopravní značení pro chodce VY_32_INOVACE_5A_13
EU_12_sada1_19_Inf_Excel_1_Šeb
Sociální sítě a jejich rizika
Název projektu: Moderní škola
INTERNET Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu
Digitální učební materiál
MEZILIDSKÁ KOMUNIKACE II.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název projektu: Moderní škola
Číslo v digitálním archivu školy
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Radka Škulaviková
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Strom a keř VY_52_INOVACE_35
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Včela medonosná.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
Autor: Mgr. Irena Pohořalá
WORD Vkládání obrázků a klipartů
Zpracovala: Mgr. Jana Krejčová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
WORD Tabulky - ohraničení
Lotus Notes Lotus Notes Alena Málková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Autor: Mgr. Kateřina Nekvindová
NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_06_M9_Hanak TÉMA: Lomené výrazy
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Informační a komunikační technologie Informatika
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Celkový základ daně.
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_236 AutorMgr. Romana Rybiařová NázevSociální sítě v ČR Datum (období)Únor 2014 Ročník8. a 9.ročník ZŠ praktická, lehké mentální postižení Vzdělávací oblastInformační a komunikační technologie Anotace Prezentace jako učební materiál je určena žákům 8. a 9. ročníku ZŠ praktické. V této prezentaci se žáci seznámí s nejznámějšími sociálními sítěmi v ČR.

 komunikace mezi uživateli probíhá buď soukromě mezi dvěma uživateli nebo hromadně mezi uživatelem a skupinou. Sociální síť  anglicky - Social Network  sociální síť neboli společenská síť  je to služba na Internetu  umožňuje registrovaným členům si vytvářet osobní profil (veřejný nebo částečně veřejný)  na sociální síti můžeme komunikovat, sdílet informace, fotografie, videa, provozovat chat a další aktivity.  mohou to být i internetová diskusní fóra, kde si uživatelé vyměňují názory a poznatky na vybraná témata (škola, zájmy..) Opakování:

Příklady nejznámějších sociálních sítí

České sociální sítě  tento server je uživatelsky spojen se sociální sítí Spolužáci.cz Slouží jako:  internetové fórum  pro internetové profily především lidí  pro blogy  jako chatovací server  jako internetová seznamka  pro internetové kurzy

 je to obdoba amerického Classmates Slouží pro:  internetové profily,  pro ukládání a sdílení multimédií  jako chatovací server  je určen pro spolužáky a bývalé spolužáky  tento server je uživatelsky spojen se serverem Lidé.cz

 internetové profily lidí Slouží pro:  jako internetová seznamka  jako chatovací server  pro blogy  propojení vědeckých pracovníků v České republice Slouží k:  síť je vyvíjena specialisty z UK-MFF, ČVUT, ČZU a spolupráci s firmou IBM Česká republika

 slouží k vyhledávání sportovních zařízení, rekreačních sportovců, týmů, trenérů, a komunikaci mezi těmito skupinami  slouží jako sociální síť pro filmové fanoušky,  je to nejaktivnější filmový web v České republice

 seznamka pro nezadané muže a ženy z České republiky  na seznamce je více než osobních profilů s inzeráty  Má 202 milionů uživatelů  chatovat  najít si nové přátele  sdílet záliby  třeba si i domluvit rande  nejlepším místem, kde můžete:

Zdroje: Vlastní tvorba - printscreen