SAP - Společný akční plán „BRÁNA k technické kariéře“ Verze k 5.3.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Advertisements

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Moravskoslezský pakt zaměstnanosti Klíčový projekt Strategie MS kraje 21. května 2010.
Průmysl. O čem tato lekce bude: o průmyslu obecně, o koeficientu průmyslu, o ukazatelích charakterizujících průmysl.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Podpora technického vzdělávání Portál „Auta nás baví“ Portál „Auta nás baví“ (stručná informace)
Ing. Eva Bartoňová, náměstkyně ministra, skupina finanční, právní a správy úřadu, MŠMT.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
ORGANIZACE A ŘÍZENÍ NADNÁRODNÍCH SPOLEČNOSTÍ METODIKA A VÝSLEDKY VÝZKUMU Ladislav Blažek.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ (KAP)
ORGANIZACE A ŘÍZENÍ NADNÁRODNÍCH SPOLEČNOSTÍ METODIKA A VÝSLEDKY VÝZKUMU.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Setkání expertní skupiny v rámci partnerské sítě TTnet Téma - polytechnické vzdělávání Ing. Tomáš CIMBÁLNÍK Mgr. Petr Paníček Praha,
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Predikce (regionálních) trhů práce Projekt „Kompas“ / „Barometr trhu práce“ Marek Gavenda senior expert krajské platformy projektu Kompas.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Individuální projekt OP VVV
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Jak dále s duálním vzděláváním v MSK?
Konference „Krajský akční plán vzdělávání v Ústeckém kraji 1“
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
Krajský akční plán vzdělávání ÚK
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Setkání kariérových poradců
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kompetence kariérových poradců ke kariérovému vzdělávání
Transkript prezentace:

SAP - Společný akční plán „BRÁNA k technické kariéře“ Verze k

Selection and definition of the progression pathways to employment ( young people,200 €/people, max 3 m€) Social and Vocational follow up (100 %, /yr; 1 k€/p/yr, max 15 m€/yr, max 3 yrs) Integration in employment of young unemployed (75 %, ; 0.55 k€/p; max 5.5 m€) Vocational training, incl qualification (90 %, ; 3 k€/p, max 45.5 m€) Mentoring in employment Networking employers / training institutes / Employment services (1 active network; 0.2 m€/yr, 3 yrs) Work placement (20.000; 0.5 k€/p, max 10 m€) Trainings: Basic skills (66%, ; 2 k€/p, max 20 m€) Employment & self employment aids (60%, 9.000; 3 k€/p, max 27m€) Příklad SAP (JAP) z července 2013

Analýza potřeb Analýza budoucí poptávky po zaměstnancích v průmyslu:  Těžba a dobývání  Zpracovatelský průmysl  Výroba a rozvod elektřiny, plynu, tepla a klimatizovaného vzduchu  Zásobování vodou; činnosti související s odpadními vodami, odpady a sanacemi  Současná zaměstnanost ve vybraných oborech  Odhad vývoje do roku 2020 – náhradní a expanzní poptávka Analýza budoucí nabídky zaměstnanců do průmyslových odvětví Vývoj počtu žáků na středních školách ve vybraných oborech Identifikace předpokládaného rozdílu mezi poptávkou a nabídkou

Hlavní informace z analýzy Zaměstnanost: Průmysl celkem Zpracovatelský průmysl Absolventi SŠ a SOU – vstup na TP Průmysl celkem Zpracovatelský průmysl Náhradní poptávka a nabídka:

Koncept SAP Cílová skupina: Žáci 3. a 4. ročníků středních škol a středních odborných škol (případně i zájemci z vybraných jiných typů škol) Úspěšní absolventi středních (odborných) škol, kteří chtějí začít pracovat a nemají zaměstnání (NEET) Žáci středních (odborných) škol, kteří předčasně ukončí studium a nemají zaměstnání (NEET) Studenti vysokých škol (především technických), kteří neprojdou prvním nebo druhým ročníkem, předčasně ukončí studium a nemají zaměstnání (NEET)

Koncept SAP Dílčí projekty na : P1 PARTNERSTVÍ se zaměstnavateli, školami, vzdělavateli, úřady práce a dalšími klíčovými partnery (využití MS Paktu) P2 TVOJE CESTA – podchycení, kariérové poradenství – individuální „kariérový plán“ k cestě do zaměstnání v technických a řemeslných profesích a oborech – cca účastníků P3 PRVNÍ PRÁCE – pracovní návyky a zkušenosti, další rozvoj odborných, jazykových, ICT a měkkých kompetencí, pracovní stáže, zaměstnání „na zkoušku – cca účastníků P4 TECHNICKÁ KARIÉRA – mentorská a koučovací podpora k udržení zaměstnání na primárním trhu práce

Koncept SAP

Projekt „BRÁNA K TECHNICKÉ KARIÉŘE“

Kontinuita a udržitelnost – na co navazujeme Observatoř konkurenceschopnosti a zaměstnanosti (od r. 2011) Brána k technické kariéře (2009 – 2010) Technické povolání - Brána k úspěchu/Brána II (2011 – 2014) Labour Pool (2001 – 2005) RIP „Najdi si práci“ (2006 – 2008) Kompetence pro trh práce (2003 – 2013) Kompetence pro život (2010 – 2013) Open learning – moderní výuka cizích jazyků – odborná varianta