MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra, brzlík, mozek Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, Litoměřice Komenského 3, Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 514 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 514
VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Vepřová a telecí játra 1.
VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Telecí mozeček 2.
VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Telecí brzlík Telecí brzlík 3.
VNITŘNOSTI O kterou vnitřnost jde? Hovězí vemínko Hovězí vemínko 4.
ANGLICKÁ TELECÍ JÁTRA Upravená telecí játra nakrájíme na plátky 1 porci 2 ks zlehka naklepat, naříznout játra opékáme společně s hřebínky slaniny. Podáváme pokapané máslem, posypané zel.natěmi. Přílohy: různě upravené brambory, rýže 5.
TELECÍ MOZEČEK S VEJCI Připravujeme pouze na objednávku Očištěný mozeček nadrobno nasekáme nožem a vložíme na zpěněnou cibulku, osolit, okořenit, drcený kmín přidáme vejce a mícháme tak dlouho dokud se vejce nesrazí. Přílohy: brambory, pečivo, chléb 6.
TELECÍ BRZLÍK V ŠUNCE S VEJCI Kuchyňsky upravený a povařený brzlík necháme vychladnout. Nakrájíme na 5 mm plátky, osolíme a z jedné strany obalíme v mouce, plátky opékáme společně s plátky šunky, kolečky rajčat. Připravíme si volské oko. Opečené řezy podáváme přelité výpekem, obložíme vejcem, opečenou šunkou a rajčaty. Přílohy: Brambory
ZDROJ: Sedláčková, H.: Technologie přípravy pokrmů 3, Fortuna 2004, ISBN: Sedláčková, H., Nodl, L.,Řešátko,J.: Technologie přípravy pokrmů 4, Fortuna 2001, ISBN: X Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti