Ovládáme králíčka Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ovládáme králíčka Petříka
Advertisements

Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Prvňáci a matematika Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Využití v praxi Pythagorova věta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME: 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma Dostupné z Metodického portálu.
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Rozklad mnohočlenů na součin Rozkladové vzorce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického.
Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Druháci a matematika 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Marie Janků. Dostupné z Metodického portálu
Mnohočleny Sčítání, odčítání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
MYŠ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Grafický editor GIMP (2)
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
SESTAVENÍ ELEKTRICKÉHO OBVODU
KOZA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Převody – jednotky délky
PÉČE O ZDRAVÍ Obrázek dostupný z:
LEŽET Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_88
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
Násobilka se zvířaty 9x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Násobilka se zvířaty 7x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
SLON Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
KOČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
Soutěž pro dvě družstva
Čtverec kružítkem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
HUSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Násobilka se zvířaty 5x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Pravidla pro počítání s mocninami
Orofacionální cvičení I
Zoner Callisto Úpravy objektů
Grafický editor GIMP (3)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Pořadí obrázků – domeček
Hyperoskulační kružnice elipsy
PROVĚRKY Převody jednotek délky - 2.část
Převody délky MATEMATIKA
Pohybové úlohy 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Délka kružnice, obvod kruhu
Obrázková matematika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jan Voda. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Interaktivní hra s různými obrazci a jejich skládání
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Převody – jednotky délky
Ruský obrázkový slovník XV Tvary – формы
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Informatika – Základní operace s buňkami
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Ruský obrázkový slovník XXV Přídavná jména A
Kvadratická rovnice Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice
Převody jednotek obsahu - 2.část
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Hra Znáš některé dopravní značky?
Transkript prezentace:

Ovládáme králíčka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Automaty V továrnách přesné a složité výrobky vyrábějí automaty řízené počítači. Pomocí počítačových programů operují lékaři v nemocnicích, piloti řídí letadla. Bez vložených programů by nefungovaly dopravní prostředky. Díky naprogramovaným robotům jsou výrobky natolik levné, že si je může koupit téměř každý z nás. Pomocí programu v počítači musíme přístrojům sdělit, co a v jakém pořadí mají dělat. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Programování robota My se nyní seznámíme s tím, jaké to je programovat robota. Náš robot se jmenuje Peťulda, není skutečný, je pouze zobrazený na monitoru. Zato nás bude poslouchat na slovo, běhat po obrazovce a třeba nám postaví domek i se zahrádkou. Po spuštění aplikace se nám objeví okno, ve kterém budeme programovat činnost králíčka Peťuldy. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Ovládáme králíčka Spustíme aplikaci Programujeme s králíčkem. Okno aplikace je rozdělené na tři části. V horní části provádí Peťulda naše příkazy, ve spodní části vidíme sled sestavených příkazů a konečně v pravém sloupci najdeme ikony: čtyři pro chůzi a otáčení Peťuldy, čtrnáct ikon pro volbu pozadí a dvě spodní ikony slouží pro vymazání příkazu a pro spuštění běhu programu. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Ovládáme králíčka Po stisku klávesy ENTER nebo kliknutím na ikonu se startovacím praporkem se v horní části objeví Peťulda, který vystaví zahrádku se stromkem a domeček. Celou akci si spusť ještě několikrát a přitom pozoruj obě velké části. Všimni si: - chce-li Peťulda postavit další část plotu, musí nejdřív popojít - před umístěním horní plošky (například střechy) se musí králíček otočit čelem k domku Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Programujeme králíčka Klikej na ikonu odpadkového koše tak dlouho, až bude okno pro sestavení programu celé černé. Zůstane zde pouze Peťulda. Program budeme sestavovat tak, že postupně klikáme na ikony v pravém sloupci. Vybrané ikony se nám řadí do programu ve spodním okně. Pokud klikneme na ikonu se startovacím praporkem, Peťulda celý program přečte a poté nám ho v horním okně předvede. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Příklady Jednoduchý program pro stavbu plotu se stromy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. se nám v horním okně předvede takto

Příklady Domeček se zahrádkou můžeme postavit následujícími příkazy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. a postavený ho uvidíme takto

Programujeme. Sestavuj programy pro Peťuldu a nechej ho vystavět několik následujících obrázků. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. 1. úkol: Postav domeček se zahrádkou a stromkem a vedle tohoto prvního domečku vystav druhý, úplně stejný, se stejnou zahrádkou a stromkem. 2. úkol: Postav domeček se zahrádkou a stromkem a vedle vystav druhý domeček tak, aby měl zahrádku na druhou stranu.

Programujeme 3. úkol: 3. úkol: Vybuduj středověký hrad. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. 4. úkol: Postav domeček se zahrádkou a nad něj na oblohu umísti sluníčko. 5. úkol: Na obloze je sluníčko s mráčkem, dole jsou dva domečky s propojenými zahrádkami.

Co bys měl zvládnout? - logicky sestavit s pomocí učitele sled jednotlivých příkazů, a vytvořit tak jednoduchý počítačový program - sledovat chod programu - dokázat odstranit jeho případné nedostatky Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Pomocí smajlíků na magnetické tabuli sám zhodnoť, jak jsi zvládl očekávané výstupy: zvládl jsem bez problémů zvládl jsem s pomocí učitele či spolužáků mám větší problémy při zvládání nezvládl jsem vůbec – nerozumím tomu