Duben – červen 2012. V druhém čtvrtletí roku 2012 bylo MP řešeno: Přestupků: 5 691 Trestných činů: 31 Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog: 8 Zadržení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekologická výchova v Zoo Ostrava
Advertisements

Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Aktivity projektu E-BEZPEČÍ & E-SYNERGIE
Systém včasné intervence ve Svitavách
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
MĚSTSKÁ POLICIE ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Přehled činnosti za rok 2010.
MĚSTSKÁ POLICIE ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Přehled činnosti za rok 2011.
Právní rámec domácího násilí v ČR Praha, 5. června 2014 Konference k problematice domácího násilí MŠMT ČR Petra Vitoušová.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.
Městská (Obecní) policie je orgán obce, který zřizuje a ruší zastupitelstvo města obecně závaznou vyhláškou (OZV č. Městská policie a č. Městská policie,
ohroženým domácím násilím
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Domácí násilí v praktické rovině
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Minimální preventivní program školy
Logopedická třída MOTÝLCI
Činnost asistentů prevence kriminality ve městě Bruntál
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
SLUŽBA PREVENCE KRIMINALITY A DOPRAVNÍ VÝCHOVY
Setkání s veřejností na téma bezpečnost městys Nehvizdy 5. ročník.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
 Celkem bylo řešeno událostí: (10 769)  Přestupků: (5 691)  Trestných činů: 44 (31)  Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog: 10 (8) 
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Leden – březen V prvním čtvrtletí roku 2012 bylo MP řešeno: Přestupků: Trestných činů: 25 Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog: 9 Zadržení.
Městská policie Most V. Nezvala 2678 preventistka MP manager prevence kriminality města Mostu Lucie Jungmannová Ilona Kozlová
Červenec - září V druhém čtvrtletí roku 2012 bylo MP řešeno: Přestupků: Trestných činů: 22 Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog: 16 Zadržení.
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
KRIMINALITA ŠIKANA MOBBING + BOSSING Brno, FÁZE ŠIKANY I. Ostrakismus II. Přitvrzování – ojedinělá fyzická agrese III. Vytvoření jádra agresorů-klíčový.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
Vyhodnocení akce ALKOHOL. Prevence v rámci akce proběhlo na území celé ČR více jak 140 besed ve školách a školských zařízeních na téma užívání.
Činnost dopravní policie v roce Dopravní přestupky řidičů motorových vozidel Celkem řešeno řidičů motorových vozidel na místě uloženo.
Říjen - prosinec V čtvrtém čtvrtletí roku 2012 bylo městskou policií řešeno: Přestupků: Trestných činů: 31 Řízení v opilosti nebo pod vlivem.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Orgány právní ochrany občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2.
SOKOLOV okresní město v Karlovarském kraji v České republice město má okolo obyvatel projekt bezpečné město.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Činnost Policie ČR za I. pololetí r.2010 v dohledu nad sil. provozem plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek Policejní prezidium ČR Praha 19. července 2010.
 mezinárodní právní dokument  vymezuje pouze práva dítěte (občanská, politická, ekonomická, sociální a kulturní), nedefinuje jeho povinnosti, není zmíněna.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Prevence domácího násilí z pohledu Ministerstva vnitra Praha 14. prosince konzultační dny k přestupkové agendě Ministerstvo vnitra.
Martin Klika 1. místostarosta města Litvínov Vyhodnocení projektu „NULOVÁ TOLERANCE“ II. etapa.
DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE ZA ROK
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Činnost služby dopravní policie v I. čtvrtletí r.2010 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 15. dubna 2010.
Informace MPSV ČR k postupu orgánu sociálně-právní ochrany dětí v případech záškoláctví (Č.j. 2014/ ze dne 14.března 2014)
Setkání s veřejností na téma bezpečnost
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Intervenční centrum Ostrava pro osoby ohrožené domácím násilím Bílý kruh bezpečí, z.s. Poslanecká sněmovna Praha
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Program sociální inkluze AG
Právní rámec terapie pachatelů domácího násilí
IDT členové.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Přehled opatření uložených za spáchání trestného činu (provinění)
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za I. čtvrtletí roku 2014 a Velikonoce plk. Ing.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Spolek AktivSen Posláním spolku je podporovat a posilovat komunitní život v regionu, v duchu rovných příležitostí napomáhat všestrannému.
Domácí násilí.
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

duben – červen 2012

V druhém čtvrtletí roku 2012 bylo MP řešeno: Přestupků: Trestných činů: 31 Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog: 8 Zadržení hledaných osob: 13 Řešených cyklistů: 335 Řešených chodců: 4 Převoz na záchytku: 98 Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR.

Z činnosti strážníků: Strážníci se ve zvýšené míře zaměřují na kontrolu dodržování vyhlášky města, týkající se volného pohybu psů, uklízení psích exkrementů a dodržování povinnosti mít psa řádně přihlášeného. Zkontrolováno bylo 499 psů. Do útulku bylo převezeno 83 odchycených zvířat.

Pomoc občanům: S žádostí o pomoc se na městskou policii obrátilo občanů. Rada či pomoc se nejčastěji týkala dopravy – parkování, hledání adres organizací a institucí. Na strážníky se však obracejí i občané, kteří jsou v ohrožení života či zdraví nebo v tíživé životní situaci. Ve druhém čtvrtletí přijala MP v této souvislosti 91 žádostí o pomoc.

Strážníci zachránili lidský život Strážníci poskytli úspěšnou první pomoc starší ženě, která zkolabovala na poště v centru města. Ležela na zemi, byla v bezvědomí a nedýchala. Hlídka jí poskytla první pomoc, uvolnila dýchací cesta a šedesátiletá žena opět začala dýchat. Přivolaná záchranná služba si ženu převzala do své péče.

Chodci a cyklisté V jarním období proběhlo několik akcí, cíleně zaměřených na chodce a cyklisty. Strážníci kontrolovali dodržování pravidel bezpečného a správného chování cyklistů a chodců v silniční dopravě. U cyklistů se zaměřili především na používání světel při snížené viditelnosti a jízdě v nočních hodinách, a na jízdu dospělých cyklistů po chodníku. U chodců se dohlíželo především na přecházení po přechodu a přecházení na zelený signál. Zkontrolováno bylo 339 osob.

Preventivní spoty v MHD Městská policie v rámci prevence kriminality připravila pro občany města dva informační spoty. První z nich upozorňoval na nebezpečí kapesních krádeží a nutnou obezřetnost při jednání s neznámými lidmi. Druhý spot je věnován bezpečnosti v silničním provoze. Zaměřen je především na správné přecházení přes přechod a pohyb chodce na silnici.

Z činnosti strážníků Z činnosti strážníků MP dohlížela na veřejný pořádek a bezpečnost při návštěvě představitelů Izraele a velvyslance Švýcarska. Dohlížela na veřejný pořádek a klidný průběh Velikonoc, studentského Majálesu, koncertu skupiny Wanastovi Vjecy, Tunning party, XVII. mezinárodní festival Divadlo evropských regionů a fotbalová utkání. Ve spolupráci s odborem Státního dozoru nad sázkovými hrami a loteriemi zrealizovala akci zaměřenou na kontrolu sázkových kanceláří na území našeho města a na dodržování loterijního zákona. V žádné z provozoven se nenacházela sázející mladistvá osoba. Další akce byla zaměřená na kontrolu prodeje a vystavování pornografických časopisů. Zkontrolováno bylo 21 stánků PNS. Ve dvou případech shledaly hlídky nedostatky a prodejci na ně byli pouze upozorněni. Pokud by nebyla sjednána náprava, městská policie by oznamovala událost k řešení Policii ČR.

Strážníci na přechodech Během celého školního roku pomáhá městská policie dětem přecházet silnice. Zájem o dohled strážníků nad přechody je v Hradci Králové ze strany škol i rodičů značný a městská policie na tuto činnost posílá veškeré volné hlídky. Nelze však kapacitně pokrýt všechna místa, proto bylo vybráno dvanáct nejrizikovějších přechodů. Jedná se především o lokality s velkým provozem nebo nepřehledná místa.

Oddělení prevence kriminality Oddělení prevence kriminality se v rámci svých přednášek zaměřuje na sociálně-patologické jevy. Své přednášky přizpůsobuje aktuálnosti a věku dané cílové skupiny. Za uplynulé období oddělení prevence kriminality zrealizovalo 202 přednášek pro posluchačů, 1 přednášku pro 20 seniorů a 1 přednášku pro zdravotnický personál FN HK, 38 výukových cyklů sebeobrany pro 670 žáků a studentů ZŠ a SŠ.

Výtvarná soutěž: „Se strážníkem ve městě, cítíme se bezpečně“ Třetího ročníku výtvarné soutěže pod názvem „ Se strážníkem ve městě, cítíme se bezpečně“ se zúčastnilo 12 hradeckých mateřských a základních škol. Do soutěže bylo přihlášeno 250 výtvarných prací. Děti malovaly strážníka ve službě, kdy se s ním setkaly, jak jim pomáhá a kdy naopak samy dokáží pomoci policistům. Při vybírání vítěze měla porota těžký úkol, všechny práce byly velice zdařilé.

„Hradec Králové – bezpečné město 2012“ Městská policie Hradec Králové ve spolupráci s Magistrátem města Hradec Králové uspořádala již šestý ročník dětského dne. Strážníci se společně se školáky rozloučili se školním rokem a oslavili Mezinárodní den dětí. V Šimkových sadech je pro ně každoročně připraven zábavný program plný soutěží a her. Letos akci navštívilo téměř 3500 dětí.

Fotbalový turnaj „O pohár ředitele Městské policie Olomouc“ Fotbalové družstvo strážníků z Městské policie Hradec Králové se zúčastnilo 1. ročníku turnaje v malé kopané. Turnaj pořádala olomoucká městská policie. Zúčastnilo se 16 týmů, např. MP Praha, Brno, Ostrava, Frýdek- Místek, Pardubice, Jeseník a další městské policie.

Sběr injekčního materiálu Městská policie spolupracuje při řešení problematiky nálezů nebezpečného injekčního materiálu po drogově závislých osobách s o.s. Laxus. Občanské sdružení se zabývá poradenstvím i terénní sociální prací v této oblasti a nalezený nebezpečný materiál odborně likviduje. V tomto období bylo nalezeno a předáno 239 kusů stříkaček.

Řešení dětí a mladistvých Městská policie HK spolupracuje s Oddělením sociálně právní ochrany dětí MmHK při řešení osob mladších 18 let. V druhém čtvrtletí tohoto roku se OSPODu předávalo 12 událostí týkajících se 19 osob. Z toho 4 děti a 15 mladistvých. V 13 případech se jednalo o alkohol a 3 osoby byly řešeny v jiné souvislosti. 1 událost byla předávána Policii ČR s podezřením na trestný čin a 1 dítě jako ohrožené v souvislosti s domácím násilím. Domácí násilí Městská policie HK se aktivně podílí i na řešení problematiky domácího násilí. V rámci této problematiky spolupracuje MPHK s Policií ČR, soudy, Probační a mediační službou, Oddělením sociálně právní ochrany dětí MmHK, Intervenčním centrem pro osoby ohrožené domácím násilím, Adrou a odbornými psychologickými poradnami. V tomto čtvrtletí městská policie pomohla 3 osobám.

Hlídky městské policie zkontrolovaly v katastru města všechny lokality, kde se zdržují místní bezdomovci. Strážníci zjišťovali jejich zdravotní stav a připomněli jim možnost využít služeb azylových domů. Ne však každý z oslovených chce pobývat v azylovém domě, často upřednostňují pobyt venku. Monitoring hradeckých bezdomovců

Projekt pro seniory Městská policie Hradec Králové se zapojila do projektu Magistrátu města Hradec Králové „Individuální práce s ohroženými seniory“. Naším úkolem je vyhledávat osamocené, ohrožené nebo jiným způsobem handicapované seniory a nabídnout jim pomoc. Prvotní kontakt mohou strážníci získat během své každodenní pracovní činnosti. Pokud bude mít senior zájem, zprostředkují mu návštěvu terénní pracovnice. Pro vlastní ochranu a pocit bezpečí rozdává městská a státní policie i hradecký magistrát osobní alarm.

Záchrana lidského života Bezvládně ležícího staršího muže si všimla hlídka městské policie, která nedaleko základní školy dohlížela na bezpečné přecházení školáků. Muž byl v bezvědomí a nedýchal. Strážník okamžitě poskytl zraněnému první pomoc, zprůchodnili dýchací cesty a zahájil nepřímou srdeční masáž. Po chvíli jednaosmdesátiletý senior začal nabírat vědomí, s hlídkou komunikoval a uvedl, že se léčí se srdcem. Přivolaná záchranná služba muže převezla k dalšímu vyšetření do fakultní nemocnice.

Čestná jednotka MPHK Čestná jednotka Městské policie Hradec Králové se zúčastnila u příležitosti osvobození republiky slavnostního shromáždění občanů.

Komise místní samosprávy V 1. čtvrtletí roku 2012 proběhlo na území našeho města 46 jednání Komisí místních samospráv. Z jednání komisí vyplynuly směrem k MP především tyto požadavky : Častější měření rychlosti ve vybraných lokalitách Dohled nad parkováním - průjezdnost pro jednotky IZS, parkování motocyklistů na chodnících Kontroly cyklistů – porušování zákazu jízdy na chodníku v centru města Kontroly dětských hřišť Kontroly problémových lokalit, kde se pravidelně scházejí nepřizpůsobiví občané a dochází k narušování veřejného pořádku Monitorování míst, kde jsou opakovaně zakládány černé skládky, pokusit se zjistit jejich původce Sledovat a případně pokutovat majitele psů za nedodržování vyhlášky města o volném pohybu psů a úklidu psích exkrementů Přednášky pro seniory na vybraná informačně – preventivní témata