Interreg DANUBE Transnational Programme 2. zasedání Výboru ČR pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Program nadnárodní spolupráce Tereza Tkadlečková Ministerstvo pro místní rozvoj 51, Odbor Evropské územní spolupráce. Staroměstské nám Praha.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Operační program Nadnárodní spolupráce
Program nadnárodní spolupráce
Mgr. Helena Kalasová OP NADNÁRODNÍ SPOLUPRÁCE 2007 – 2013.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
FONDY EU Programové období
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
ADAPT2DC - Nová inovativní řešení pro správu a management veřejné infrastruktury s ohledem na demografické změny.. Prezentaci zpracovali: Kornelia Ehrlich.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
OP Nadnárodní spolupráce Střední Evropa Helena Kalasová HARMONOGRAM –OP schválen Evropskou komisí –Vyhlášení 1. výzvy 3.3. –
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce Info day, Praha, 9.října.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Program přeshraniční spolupráce SVOBODNÝ STÁT SASKO – ČESKÁ REPUBLIKA Stanislav Rataj Ostrov u Tisé
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Plzeň, 23. dubna 2007 Meziregionální spolupráce INTERREG IIIC, INTERREG IVC.
ÚZEMNÍ AGENDA EU LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech PRVNÍ AKČNÍ PROGRAM pro implementaci ÚA EU ÚZEMNÍ AGENDA EU LIPSKÁ CHARTA o udržitelných.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Interreg DANUBE Transnational Programme 2. zasedání Výboru ČR pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Ministerstvo pro místní rozvoj Národní koordinátor OP ESPON 2013
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
OP NADNÁRODNÍ SPOLUPRÁCE 2007 – 2013
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Operační programy nadnárodní a mezinárodní spolupráce
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Interreg DANUBE Transnational Programme 2. zasedání Výboru ČR pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce

Programme geography heterogenní region 14 států; 1/5 rozlohy EU; 114mil. obyvatel Partneři z nečlenských států EU se mohou zapojit pomocí fondů: IPA/ENI ŘO/JS – propojené uspořádání Ministerstvo Financí, Budapešť, HUN Celkový rozpočet 245 mil € AUT, BUL, BIH, CRO, CZE, GER, HUN, MDO, MNE, ROU, SVK, SLO, SRB, UKR

Nadnárodní zaměření Řeší potřeby napříč územím – téma, které nemůže být uspokojivě řešeno jednotlivými regiony nebo samostatnými zeměmi Konkrétní a měřitelné výstupy, v reakci na vymezené problémy týkající se programové oblasti Projekty musí přímo přispívat k dosažení cílů, kterých má být dosaženo na úrovni programu pro danou prioritní osu. A vyvolat konkrétní a viditelné změny v programové oblasti. Dlouhotrvající výstupy Projekt musí zajistit, aby dosažené výsledky mohou být dále využity (např. zapadají do rámce další iniciativy) nebo slouží jako příprava investic z jiných zdrojů a to i mimo regiony zapojené do projektu Kvalitní partnerství Min. 3 finanční partneři ze 3 různých zemí regionu, partneři musí být schopní k vypracování, provádění a následného sledování výsledků projektu Účinnost z hlediska mobilizovaných zdrojů (lidských, finančních, přírodních) Efektivita, projekty musí jasně prokázat hodnotu za peníze v souladu s očekávanými výsledky. Také to, že projekty mají účinné a transparentní řízení a fungující koordinační struktury a postupy (komunikační strategie, nástroje k zapojení cílových skupin…) Základní požadavky na projekty

Tématické zaměření 1 - Inovativní a sociálně odpovědný DR 1.2. zvyšování kvalifikace pro podnikání a sociální inovace 1.1. Zlepšování rámcových podmínek a vyváženého přístupu ke znalostem 2 - Environmentálně a kulturně zodpovědný DR 2.1. rozvoj nadnárodního vodního managementu a prevence povodňových rizik 2.2. udržitelné využívání přírodního a kulturního dědictví a zdrojů 2.3. obnovování a hospodaření s ekologickými koridory 2.4. zlepšení připravenosti k řízení rizik katastrof 3 – Lépe propojený DR 3.1. rozvoj bezpečných dopravních systémů šetrných k ŽP a vyvážená dostupnost městských a venkovských oblastí 3.2. zlepšování energetické bezpečnosti a energetické účinnosti 4 – Dobře řízený DR 4.1. zvyšování institucionální kapacity k řešení zásadních společenských výzev 4.2. řízení EUSDR

!1. Výzva - 1. kolo: 23. září – 3. listopad 2015 cca 76 mil € ERDF  Priority 1; 2; 3; 4.1 Dvoukolová výzva - Krok 1 Expression of Interest (EoI) Předloženo 547 žádostí Krok 2 kompletní verze AF (29. dubna 2016) !2. Výzva podzim 2016 (listopad?) partner search; Info days !1. Výzva Seed Money (priorita 4.2) prosinec 2016  na rozvoj projektů  podpora projektů v tematických okruzích EUSDR  v malém rozsahu – projekty financované z dalších zdrojů (národní zdroje; další programy ESIF; soukr. investor) Výzvy

Příklad projektu - OP SEE ORIENTGATE – Strukturovaná síť pro integraci znalostí klimatu do politiky a územního plánování Vliv proměnlivosti klimatu na vodní režim, ekosystémy lesů, zeměd. půdy. Hl. cílem projektu je zprostředkovat aktuální znalosti o klimatu pro tvůrce politik, urbanistů, orgán. ochrany přírody Aktivity: Analýza klimatických rizik pobřeží, venkovských a městských prostor Výstupy: 6 pilotních studií o přizpůsobení změnám klimatu datová platforma pracovní partnerství mezi Hydrometeorologickými úřady SEE zemí AoI - Zlepšení prevence rizik ŽP Celkový rozpočet: 4,777 Mio € Doba trvání: 07/ / ERDF partnerů:  Centrum pro klimat. změny  Region  Univerzita  Ministerstvo  Nár. institut meteorologie a hydrologie  Reg. rozvojová agentura  Agentura reg. rozvoje a městského plánování

Příklad projektu - OP SEE MMWD Migrace ve prospěch rozvoje - Politické nástroje pro strategické plánování v SEE regionů a měst Navržení nástroje v oblastech politiky, rozhodující pro udržitelný růst a konkurenceschopnost: trh práce, lidský kapitál Aktivity: Analýza dopadů migračních toků na hospodářské a sociální perspektivy rozvoje pro konkrétní území, které jsou zřetelně ovlivněny demografickými změnami, a to zejména migrace Výstupy: Znalostní platforma pro zdroje související s migrací Analýza mezer v údajích při sledování migrace Jak udělat projekce obyvatelstva a přizpůsobit politické scénáře pomocí migrace dat AoI - Prosazování vyváženého modelu atraktivity a dostupnosti oblastí růstu Celkový rozpočet: 3,680 Mio € Doba trvání: 05/ / ERDF partnerů:  Region  Ministerstvo  Město  Ústav pro studium společnosti a znalostí  Rozvojová agentura  Univerzita  Statistický úřad

Příklad projektu - OP SEE SEE Science – Podpora inovací prostřednictvím budování kapacit a vytvářením sítí vědeckých středisek v regionu SEE Hlavní aktivity projektu: společná analýza provozu a služeb vědeckých center rozvoj spolupráce účastníků inovačního procesu- pilotní akce: testování společně vybrané služby vědeckých center sestavení portfolia služeb vědeckých center, společný akční plán, zapojení komunity – Festival Vědy Výstup: Virtuální platforma pro spolupráci SEE vědeckých center AoI - Vylepšení rámcových podmínek a příprava cesty pro inovace Celkový rozpočet: 2,165 Mio € Doba trvání: 04/ / ERDF partnerů:  Město  Univerzita  Vědecký park  Přírodopisné muzeum  Síť vědeckých center  Základní škola

Kde naleznete informace? Web:  Project ideas database: /eus/nadnarodni DANUBE Síť kontaktních místJednotný sekretariát

Ministerstvo pro místní rozvoj 51, Odbor Evropské územní spolupráce. Staroměstské náměstí , Praha Kancelář: Letenská 119/3 tel: mob: nebo Twitter: Web: Kontakt