Problematika zabezpečení a vyhledávání motorových vozidel ve vazbě na oblast pojišťovnictví © Ivo Macek 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití služby O2 Car Control v praxi operativního leasingu
Advertisements

Pojištění firemní flotily
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí Preventivně informační odbor Policejní prezidium ČR.
TISKOVÁ KONFERENCE Naše auto 1.
POJIŠTĚNÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 36Číslo.
Obhajoba maturitní práce
Věčný brouk a jeho příbuzenstvo
POJIŠTĚNÍ Mgr. Michal Oblouk.
Pojištění vozových parků
Podzimní kampaň 2014 FLOTILOVÉ POJIŠTĚNÍ Praha- Pankrác
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 36Číslo.
Výpočet pojistného. Riziko rriziko je stupeň nejistoty s určitou pravděpodobností, přičemž pravděpodobnost je poměr počtu dané alternativě příznivých.
VAŠE AUTO ZŮSTANE VAŠE Unikátní služba radiového vyhledávání odcizených vozidel SECAR BOHEMIA. a.s. Prezentace firmy a SHERLOG SecurityCar.
PODZIMNÍ KAMPAŇ GENERALI POJIŠTĚNÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
POJIŠTĚNÍ Základní pojmy Rizika a změny v rozpočtu domácností Typy pojištění Pojišťovna.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Pojištění firemní flotily DEN S FLEETEM
- tomuto pojištění se říká „povinné ručení“ a musí ho uzavřít každý majitel motorového vozidla - je ze zákona povinné - nemáte-li uzavřeno povinné ručení,
UČÍME V PROSTORU Elektrotechnika Název předmětu: Inteligentní budovy Název a ID tématu: Elektrická kontrola vstupu (EL48) Zpracoval(a): Ing. Jaromír Mazal.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Elektrotechnika
Pojištění pro případ škod způsobených krádeží či loupeží
Petr Machala. K čemu nám slouží pojištění? Napište co nejvíce příkladů. BANKA Haló, pane! Z banky? To Vás svlékly úroky? Myslím, že potřebujete vhodné.
Co říci závěrem ? Zavedením skupiny B se Mezinárodní automobilová federace snažila zpopularizovat tento druh automobilových závodů. Přestože béčka jezdila.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO165 Název.
Pojetí nákladů a výnosů v účetnictví. Základní otázky podnikatelského procesu Je výše oběti racionální (odpovídající) získanému prospěchu? Podnikatelský.
1 PROGRAM PŘEDSTAVUJEME VÁM. 2 Je program, kde můžete získat auto s 0% akontací a příspěvek až 100% na splátky leasingu. Strategie programu Freedom spočívá.
Číslo materiáluVY_62_INOVACE_EKO_4S_RE_32_13 NázevZajištění Druh učebního materiálu Prezentace PředmětEkonomika Ročník4 Tématický celekFinanční gramotnost.
Název předmětu: Stavba a provoz strojů
Aktualizace produktové nabídky AUTOPOJIŠTĚNÍ Shrnutí  Jedná se o velmi rozsáhlou a pozitivní změnu v celé produktové nabídce  Změny POV/ BLACKBOX.
Ekonomie 1 Magistři Jedenáctá přednáška Analýza jednání za rizika a nejistoty.
Produktové úpravy – jaro 2015
Oceňování pojištěného majetku
Pojištění odpovědnosti 2015 Ing. Olga Hebká Pojištění občanské odpovědnosti 2.Pojištění odpovědnosti zaměstnance.
Připravil: „Balíček“ pojištění kochleárního implantátu Připravil: Ing. Lucie Kobrová Obrázek možno vyměnit za tematický! Smazat a vložit jiný.
Havarijní pojištění motorových vozidel Doplňková pojištění, kritéria pro výběr pojišťovny a vývoj trhu s havarijním pojištěním.
POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu
Problematika zabezpečení a vyhledávání motorových vozidel ve vazbě na oblast pojišťovnictví Jan Toman
VY_62_INOVACE_ Název výukového materiálu: Je leasing výhodný způsob pořízení majetku? Autor: Mgr. Pavla Rosyvková Datum: Duben 2013 Předmět:
Elektropříslušenství Autoelektrikář – 3. ročník OB21-OP-EL-ELP-VAŠ-U Čidla nežádoucího vstupu do vozidla.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO58 Název.
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
Elektropříslušenství Autoelektrikář – 3. ročník OB21-OP-EL-ELP-VAŠ-U Možnosti alarmu.
ČSOB – Prezentace © Václav Horák & Daniela Blatová.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstupZákladní orientace v nejčastěji využívaných druzích.
Elektropříslušenství Autoelektrikář – 3. ročník OB21-OP-EL-ELP-VAŠ-U Záznam o pohybu vozidla.
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti Soňa Jarošová Lukáš Klemensevič.
POJIŠTĚNÍ MOTOROVÝC H VOZIDEL březen OBSAH.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
Vodák Jan, O4 Arazim Jan, O4 Výběr aut. Zadání - Vybrat alespoň 5 vozidel, které budou mít minimálně 8 míst k sezení. - Jejich cena musí být
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Autoalarm I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových vozidel.
AKCE ČISTKA listopad 2011 – červen AUTOKRIMINALITA ZJIŠTĚNO KRÁDEŽÍ DVOUSTOPÝCH MOTOROVÝCH VOZIDEL
Havarijní pojištění motorových vozidel Veronika Bučková Romana Slováčková.
Bankopojištění (bank-assurance) Markéta Suchomelová.
Silniční daň zákon 16/1993 Sb. Předmět daně: Silniční motorová vozidla a jejich přípojná vozidla, která jsou: registrovaná a používaná v ČR; používána.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače v motorových vozidlech I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
kcnlacjkAaklvnmxdlkvm vlkmcl mk,.
Pojištění vozidel.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vysoká škola technická a ekonomická
Ceny PRODUKTŮ NA FINANČNÍM TRHU
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Komerční pojišťovna.
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
11. ZASEDÁNÍ PORADNÍHO SBORU PRO SITUAČNÍ PREVENCI KRIMINALITY
Jízdní stabilita silničních automobilů.
Transkript prezentace:

Problematika zabezpečení a vyhledávání motorových vozidel ve vazbě na oblast pojišťovnictví © Ivo Macek 2006

Obsah prezentace  Úvod, základní pojmy prezentace a situace v ČR  Zabezpečení vozidel-mechanické -elektronické  Pohled z druhé strany  Porovnání jednotlivých pojišťoven  Případná diskuze k tématu

Situace v ČR  „Zabezpečeno je každé vozidlo – avšak jedno méně a jiné více…“  Jedná se o výhodný business jak pro pojišťovny, tak pro zloděje  Objasněnost krádeží spojených s auty zůstává stále tradičně nízká a nedosahuje 15 %  Zabezpečením se snažíme snížit riziko napadení našeho auta

10 nejkradenějších značek v ČR ZnačkaOdcizeno ks 1. Škoda VW Fiat Audi Peugeot Renault Ford Mercedes Opel BMW 526 Zdroj: Policejní prezidium ČR, 2004

Počty a pravděpodobnosti krádeží  Značka Počet registrovaných vozidel k Počet odcizených vozidel v roce 2003 Pravděpodobnost odcizení v % : Škoda ,57% VW ,84% Fiat ,86% Peugeot ,78% Renault ,69% Ford ,56%... Nissan ,66% Mitsubishi ,63% Toyota ,35% Hyundai ,29% Daewoo ,22% Zdroj: MV ČR

Zabezpečení vozidla z pohledu pojištění  Podmínkou pojištění odcizení vozidla je zabezpečení vozidla minimálně dle požadavků uvedených v předpisu zabezpečení vozidel proti odcizení jednotlivých pojišťoven, který je nedílnou součástí pojistné smlouvy  Sleva z pojistného se týká jen sjednávání havarijního pojištění

Mechanický systém  zařízení, které je pevně spojeno s vozidlem a mechanickým způsobem brání neoprávněnému použití vozidla tím, že blokuje řízení nebo převodové ústrojí či blokuje řazení rychlosti. K jeho překonání, odstranění nebo vyřazení z činnosti je třeba použít běžného nebo speciálního nářadí při vynaložení určité energie v určitém čase.

Elektronický systém  zařízení pevně zabudované ve vozidle, zabraňující neoprávněnému rozjezdu vozidla vyřazením z provozu oddělením proudových okruhů vozidla (imobilizér), nebo signalizující akusticky nebo opticky pokus o neoprávněný vstup do vozidla a zabraňující jeho rozjezdu blokováním motoru (autoalarm).

Druhy mechanického zabezpečení Zamykání řadící páky  ATC Lock  Defend lock - Pin-lock, Rotary lock, Push lock  Construct Pískování a leptání skel

Elektronické zabezpečovací systémy  Imobilizér  Alarmy  Elektromagnetický zámek kapoty motoru  Čipy ECR  Pager  Čipy OCIS  Aktivní systém vyhledávání vozidel

Ceny jednotlivých zabezpečovacích systémů Cena zabezpečení ZařízeníCena Jednoduchá páka na volant, ev. pedályod 350 Kč Pískování okenod 600 Kč Zamykací systém na pedály Bullockcca Kč Zámek blokující řazeníod Kč Jednoduchý kompaktní autoalarmod Kč Autoalarm s tříokruhovým imobilizérem, plovoucím kódem a prostorovým čidlem od Kč sada SHERLOG Classic - pořizovací náklady - roční poplatek Kč Kč sada SHERLOG Satellite - pořizovací náklady - roční poplatek Kč Kč Zdroj:

Prolomení zabezpečovacích systémů  Zloději automobilů  Způsoby krádeží -auta, která se kradou nejhůře: Porsche, BMW, Subaru, speciálně upravené vozy -nejjednodušeji se kradoucí automobily: VW, Škoda, Mercedes Zajímavá stránka pro inspiraci:

Porovnání jednotlivých pojišťoven  Kooperativa a.s.  Allianz a.s. zastupovaný Komerční bankou a.s.  Česká pojišťovna a.s.  ČSOB Pojišťovna a.s.  ČPP a.s.

Produkty pojišťoven  Česká pojišťovna: -10% sleva za mechanické zabezpečovací zařízení blokující převody vozidla -20% sleva za zařízení pro aktivní lokalizaci vozidla - 30% sleva za kombinaci systému aktivní lokalizace s některým zařízením mechanického zabezpečení

 Allianz a.s.: -7% sleva na mechanické zabezpečení vozidla -15% sleva na elektronické zabezpečení vozidla

 Česká podnikatelská pojišťovna a.s.: - Online formulář na internetu Příklad: vůz Škoda Fabia, v obvyklé ceně ,- Kč, se spoluúčastí 5% na havarijním pojištění, rok výroby 2000, používaný v malém městě a 24 měsíců bezeškodný průběh provozu.

 Při výpočtu bez zabezpečovacího systému roční pojistné 4 150,- Kč.  Při použití mechanického zabezpečovacího systému za jinak neměnných podmínek kleslo pojištění na 3 942,-Kč, což při přepočtu znamená 5-ti procentní slevu.  Při použití vyhledávacího zabezpečovacího systému klesla cena pojištění na 3 527,-Kč, což opět po přepočtu znamená 15-ti procentní slevu.  Při kombinaci obou výše zmiňovaných systémů byla cena 3 320,-Kč, což je 20-ti procentní sleva.

Závěr  Obecná zásada je, že každý majitel by měl investovat do zabezpečení svého vozidla částku odpovídající jeho hodnotě tak, aby bylo zabezpečeno lépe než ostatní obdobná vozidla. Každý zloděj si totiž skoro vždy vybere vozidlo, s jehož odcizením bude mít nejméně práce.  Ze sledovaných pojišťoven se v oblasti zabezpečení vozidla v případě sjednávání havarijního pojištění nejvíce vyplatí pravděpodobně Česka pojišťovna

Děkuji za Vaši pozornost Ivo Macek