Setkání zaměstnanců FHS 7. září 2012 Vnější vztahy na FHS Lenka Drábková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ERASMUS INTENZIVNÍ PROGRAMY V INŽENÝRSKÝCH VĚDÁCH Intenzivní programy jako jeden z nástrojů internacionalizace VŠ Martina Hudečková Mezinárodní oddělení.
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
Ústav pedagogických věd
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Celofakultní shromáždění
Institut zdravotnických studií
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Ústav pedagogických věd
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Zahraniční stáže- Evropské programy
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Fakulta veřejných politik v Opavě se představuje
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
Centrum jazykového vzdělávání Language Centre. VZNIK A ČINNOST CJV bylo zřízeno rozhodnutím Akademického senátu Fakulty humanitních studií na návrh děkanky.
CV FHS Fakultní setkání, Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Studentská mobilita LS 2014/2015 v rámci dotace z grantu Norských fondů CZ07/MSNG/MOPNG01.
Vnější vztahy na FHS Lenka Drábková. Financování VVŠ 2012; Ukazatel K Kvalita a výkon Vědecký výkon fakulty VŠ (započítané body RIV; normovaný počet citací;
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Asociace ředitelů gymnázií ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro výchovné poradce SŠ
MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Fakulta zdravotnických studií
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Zahraniční studia Petra Nováková
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Informační schůzka k programu
Katedra české literatury a literární vědy Katedra českého jazyka
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Přípravné kurzy (programy) a další nabídka k přijímacím zkouškám na UK v akademickém roce 2018/2019 Informační, poradenské a sociální centrum UK Mgr.
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Setkání zaměstnanců FHS 7. září 2012 Vnější vztahy na FHS Lenka Drábková

Mezinárodní vztahy FHS Mezinárodní vztahy

Mezinárodní mobility na FHS 2008 – 2013 Vývoj mobilit studentských/učitelských na FHS 2008/ / / / /2013 Počet vyjíždějících studentů - Erasmus Počet vyjíždějících studentů - Freemovers02000 Počet přijíždějících studentů - Erasmus20200 Počet přijíždějících studentů - Freemovers Počet vyjíždějících pedagogů Počet přijíždějících pedagogů774 20N/A FHSFaMEFMKFTFAI FHSFaMEFMK

Mezinárodní mobility 2011/2012 a výhled na 2012/2013 Pedagogické mobility Ústav/InstitutPočet míst Počet výjezdů 2011/12 Plánované výjezdy 2012/13 Naplněnost 2012/13 ÚAA174317,65 % ÚJ85450,00 % ÚPV297310,34 % IZS ,83 % FHS celkem ,27 % Ústav/InstitutPočet míst Počet výjezdů 2011/12 Plánované výjezdy 2012/13 Naplněnost 2012/13 ÚAA ,64 % ÚJ125541,67 % ÚPV ,68 % IZS ,00 % FHS celkem ,56 % Studentské mobility

Nově uzavřené bilaterální smlouvy 2011/12 Bulharsko Sofia University Saint Kliment Ohridski (ÚPV) Chorvatsko Josip Juraj Strossmayer University of Osijek (ÚAA) University of Zagreb (ÚJ) Polsko Jan Kochanowski University in Kielce Jesuit University Ignatianum in Krakow (ÚPV) Kazimierz Wielki University in Bydgoszcz (ÚPV) Medical University of Silesia, School of Medicine in Katowice(IZS) The Cardinal Stefan Wyszyński University in Warsaw (IZS) Slovinsko University of Primorska (ÚPV) Švédsko Lund University (UAA) Turecko Inonu University, Malatya (IZS)

Plány FHS v oblasti internacionalizace na 2012/13 Příprava společného programu joint-degree z oblasti pedagogiky (Polsko) Propagace studijního programu English for Business Administration (samoplátci), ve spolupráci s Mezinárodním oddělením UTB Navýšení počtu krátkodobých mobilit vyslaných a přijatých studentů, akademických/administrativních pracovníků (propagace na ústavech FHS) Navyšování počtu krátkodobých pedagogických mobilit zahraničních akademických pracovníků na FHS (International Week ; vazby ústavů) Nové bilaterální smlouvy (zejména pro filologické obory); utlumení bilaterálních kontaktů, o které není zájem ze strany ústavů/zahraniční instituce

Plány FHS v oblasti internacionalizace na 2012/13 Spolupráce se zahraničními institucemi za účelem rozvoje mezinárodní projektové spolupráce (CEEPUS, Erasmus Mundus) (ústavy FHS; osobní kontakty z konferencí, pedagogické mobility) Na nefilologických ústavech rozšiřování nabídky předmětů vyučovaných v JA pro studenty ze zahraničí přijíždějící v rámci výměnných pobytů Zvyšování úrovně jazykových znalostí studentů nabídkou jazykových kurzů nad rámec standardní výuky (kurzy v rámci CŽV, City&Guilds, Zertifikat Deutsch) Zvyšování jazykové úrovně akademických pracovníků (jazykové kurzy pro zaměstnance UTB) Spolupráce se studentskou organizací AIESEC

Propagační aktivity na FHS Propagace FHS

Propagační aktivity pro získání uchazečů o studium na rok 2012/13 Přehledné přehledy Bc/NMgr. oborů nabízených FHS na webu UTB/FHS Web FHS –přímý link na Přijímací řízení, na E-přihlášku Prezentace oborů FHS na serverech určených ke studiu na VŠ ( Prezentace studia na FHS na vybraných českých SŠ studenty FHS, kteří SŠ vystudovali (ve spolupráci s Odborem marketingu a komunikace UTB) Prezentace FHS na slovenských SŠ (ve spolupráci s OMK UTB) Prezentace zdravotnických oborů na SŠ zdravotnického zaměření (IZS) Prezentace studia na FHS na Facebooku FHS (link na odkaz Pro uchazeče, odkaz na studijní obory FHS)

Propagační aktivity pro získání uchazečů o studium na rok 2012/13 Inzerát v tištěné verzi časopisu Kam po maturitě a jeho elektronické verzi, v Atlasu školství Spot na rádiu Kiss Publikum (1-týdenní spot k Bc. oborům + 1-týdenní spot k NMgr. oborům) ing na SŠ k nabídce studia prezenční formy pro 2012/13 ing na instituce sociálního/zdravotnického zaměření k oborům kombinovaného studia Den otevřených dveří Akce „Konzultační den na ústavu“ – nad rámec DOD „Dopoledne s děkankou FHS“ a „Dopoledne se studijním oddělením FHS“ Propagační film o FHS Akce „FHS ve fotografii“ (v rámci 5. výročí FHS)

Propagace na FHS v akademickém roce 2012/2013 Prohlubování spolupráce se SŠ s cílem prezentace fakulty a možností studia na FHS (užší zapojení ústavů FHS – akce na SŠ v rámci prezentací VŠ, Evropského dne jazyků; soutěže/olympiády pro SŠ studenty v oborech realizovaných fakultou; studentské projekty podporované z prostředků Zlínského kraje) Propagace oborů FHS na SŠ prostřednictvím studentů jednotlivých oborů Propagace pedagogických a zdravotnických oborů KS na institucích (letáky, ing) ing (SŠ Zlínského kraje, další kraje ČR, Slovensko) Prezentace FHS prostřednictvím akcí pořádaných pro učitele/studenty SŠ (workshopy, semináře, olympiády na ústavech FHS) Propagace FHS na serverech určených pro absolventy SŠ

Propagace na FHS v akademickém roce 2012/2013 Propagace FHS prostřednictvím elektronických a tištěných médií (web FHS, UTB, Facebook FHS, Bulletin FHS, Universalia, tisk, elektronický zpravodaj pro uchazeče o studium na FHS, elektronická propagační brožura FHS pro zájemce o studium) Propagace oborů v tištěných médiích určených pro maturanty a další zájemce o studium na VŠ (časopis Kam po maturitě, Atlas školství, Učitelské noviny, smartbook do škol) Veletrhy pomaturitního a celoživotního vzdělávání (Academia Bratislava, Gaudeamus Brno, Praha) Den otevřených dveří na UTB/FHS ( ) Konzultační den na ústavu (pro váhající zájemce o FHS; zájemce, kteří se nezúčastnili DOD) (únor) Dopoledne s děkankou a se studijním oddělením FHS (únor)