Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

OP VVV a OP Z Ing, Jan ŠILD, partner HOPE GROUP s.r.o.
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
ECVET v Programu celoživotního učení
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Individuální projekt Karlovarského kraje. Financování: Financování: ESF – OP LZZ prioritní osa 4.3 sociální integrace a rovné příležitosti, oblast podpory.
Příspěvek k problematice sociálního začleňování v ČR Zuzana Zajarošová, MPSV
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Ing. Jan Vitula -vrchní ředitel sekce SF MŠMT Ing. Vojtěch Doležal - poradce ministra MŠMT.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Z regionálních workshopů… Petr Konečný Praha, Celostátní konference.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
Představení projektu Celostátní konference k projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg. č. OP LZZ: CZ.1.04/3.1.00/ )
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
 Evropský sociální fond  Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost  Doba realizace projektu: –
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Základní informace o projektu ANALÝZA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT V ČR Mgr. Markéta Pěchoučková MPSV, Řídicí orgán Operačního programu Zaměstnanost Závěrečná.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Realizace politiky přípravy na stárnutí Národní akční plán podporující pozitivní stárnutí pro období let 2013 až 2017 (Aktualizovaná verze k )
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Slezská univerzita v Opavě, Fakulta veřejných politik v Opavě, Ústav středoevropských studií Partner projektu: Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Raciborzu.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
„Dočkáme se vládní strategie pro zdraví seniorů?“
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Lokální partnerství Pracovní skupina bydlení
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
1.1 a Urban – Rural Relations
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Ing. Stanislava Správková
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Vítejte na třetí místní konferenci
Klíčové aktivity projektu
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Komunitární program PROGRESS
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Realizace politiky přípravy na stárnutí
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
Transkript prezentace:

Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg. č. OP LZZ: CZ.1.04/3.1.00/ ) Praha * Brno Ústí n. L * Olomouc

Program setkání Přivítání účastníků Mgr. Jan Dobeš, FDV Úvodní slovo Zástupce MPSV Stručná informace o projektu Mgr. Jan Dobeš, FDV Prezentace NAP + diskuse Ing. Marta Koucká, MPSV Představení výzkumu INESAN- VÚPSV + diskuse Zástupce VÚPSV Přestávka na oběd, networking Představení dotačního programu VÚA (senioři) + diskuse Mgr. Denisa Pechová, MPSV Příklady dobré praxe + diskuse Implementace politiky stárnutí na místní a regionální úrovni + diskuse Mgr. Petr Wija, Ph.D. Shrnutí setkání Mgr. Jan Dobeš, FDV Závěrečné slovo Zástupce MPSV

Základní informace o projektu Úplný názevPodpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni Zkrácený názevSociální začleňování Reg. č. OP LZZCZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory3.1 – Podpora sociální integrace a sociálních služeb Prioritní osa3 – Sociální integrace a sociální služby Termín realizace

Stručný obsah projektu Výstupy v oblasti sociálního začleňování: Metodika vytváření strategií sociálního začleňování a boje s chudobou na regionální a místní úrovni Informační balíček pro osoby v krizové situaci Návrh řešení vybraných ekonomických aspektů problematiky bezdomovectví s vazbou na regionální a místní specifika Návrh řešení vybraných zdravotně- sociálních aspektů problematiky bezdomovectví s vazbou na regionální a místní specifika Výstupy v oblasti přípravy na stárnutí: Metodika vytváření akčních plánů podporujících pozitivní stárnutí pro období let 2013–2017 na regionální a místní úrovni Analýza zapojení osob 50+ do dobrovolnických aktivit Analýza stávajícího systému nastavení odchodu do důchodu Informační brožury na téma demografického vývoje a problémů s tím spojených 4 workshopy na téma Realizace politiky přípravy na stárnutí (Praha, Brno, Ústí n. L., Olomouc) Hlavní cíl projektu: poskytnutí metodické podpory ze strany státu při realizaci sociálně začleňujících politik na místní a regionální úrovni Závěrečná konference projektu: Praha, Přijměte srdečné pozvání!

Děkuji za pozornost Mgr. Jan Dobeš, Fond dalšího vzdělávání