Některé právní aspekty podnikání v Peru Jiří Horník ve spolupráci s Dny Latinské Ameriky: PERU, Hospodářská komora ČR, Praha, 23. září 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ v České republice a EU
Advertisements

Uvedení do problematiky veřejných zakázek Mgr. Kateřina Slováčková
Zahraniční obchod Obchodní politika.
Veřejná moc a veřejná správa
Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
Typologie vztahů podle nového občanského zákoníku Pavla Menšíková Jana Rychtaříková.
Předmět a prameny pracovního práva
Přezkum rozhodčích řízení a jejich vykonatelnost Mgr. Milan Polák.
Řešení protisoutěžních opatření ze strany orgánů veřejné moci Mgr
Jsme v EU, buďme v obraze. Výhody a nevýhody členství v EU Jarolím Antal.
Předmět, systém a prameny obchodního práva
Soustava veřejných rozpočtů II.
Mezinárodní ekonomické právo (5) – mez. investice
PODNIKÁNÍ Ing. Hana Kročová EKONOMIKA
Právní forma organizace
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Hospodářská soutěž a její vliv na konkurenceschopnost evropského/českého průmyslu.
Pracovní právo ES a změny v pracovně právních předpisech v ČR.
 EKONOMICKÉ A POLITICKÉ SOUVISLOSTI DOHOD O OCHRANĚ INVESTIC.
Soutěžní právo.
Vykonavatelé vlastnického práva státu
SVATOMARTINSKÁ KONFERENCE 11. – 12. LISTOPADU 2010 ODBOR VÝROBY A SLUŽEB.
6. Systém práva a jednotlivá právní odvětví
Oblasti úpravy pracovního práva 1. Volný pohyb osob (pracovníků) 2. Rovné zacházení a boj s diskriminací 3. Pracovní podmínky 4. Ochrana zaměstnanců 5.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Vnitřní trh ES Dr. Petr Kolář. Charakteristika vnitřního trhu n Cíl: konkurenceschopnost na světovém trhu n Definice (Smlouva ES, čl. 14) „vnitřní trh.
Smluvní určení řešení sporu a rozhodného práva Bitva kolizní a přímé metody Tereza Kyselovská.
Mezinárodní obchodní transakce
ZÁKLADY SOUKROMÉHO PRÁVA
Konec volného internetu? Aleš MUSIL právník na GŘ pro hospodářskou soutěž Evropská komise, Brusel Názory v této prezentaci jsou názory přednášejícího,
Obchodní a pracovní právo 1 Úvodní přednáška. Obchodní právo  Právní odvětví  Soukromoprávní odvětví  Nejužší vztah s občanským právem  Předmět regulace.
Právní možnosti při zakládání firemního zastoupení v SRN Prof. Dr. Arsène Verny, M.E.S. Advokát v ČR a SRN Sdružení českých podniků v Německu.
Daně Rizikem pro volný pohyb zboží může být i rozdílné zdanění Sjednocení daňových soustav - nereálné 1. Daňová diskriminace zakázána - (Případ „Whisky.
Smlouvy o obchodním zastoupení a smlouvy distributorské, jejich konstrukce, realizace a řešení sporů z nich Přednáška pro kurs Praxe mezinárodního práva.
Společná obchodní politika EU (CCP) – právní rámec VŠFS seminář 2015.
Právo hospodářské soutěže
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
OCHRANA INVESTIC A TRANSFERU KAPITÁLU systém garancí mezinárodně právního charakteru zaručujících investorům bezpečné a vhodné podmínky pro jejich investice.
Základy koncernového práva MV608K Právo obchodních společností 1.
Přednáška Evropská Studia 2008 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
TRH (tržní mechanismus)
MEZINÁRODNĚPRÁVNÍ A EKONOMICKÉ POSTAVENÍ CIZINCŮ (V ČR A VE VYBRANÝCH ZEMÍCH EU) Z HLEDISKA DEMOGRAFICKÉHO VÝVOJE Ing. Mgr. Magda Uxová, DiS.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Právní aspekty podnikání s ukrajinskými partnery Jiří Horník Den Ukrajiny, Mezinárodní strojírenský veletrh, Brno, 9. října 2013.
Jiří Horník Některé právní aspekty podnikání v Ázerbájdžánu ve spolupráci s.
MIKROEKONOMIKA TYPOLOGIE PODNIKŮ.
Obchodní společnosti. veřejná obchodní společnost veřejná obchodní společnost komanditní společnost komanditní společnost společnost s ručením omezeným.
Zákon o obchodních korporacích. Obchodní korporace 90/2012 Sb., zákon o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) Kolizní.
Rodinné právo Otázky manželství Vztahy mezi rodiči a dětmi Vztahy vznikající při NRP Zákon o rodině Zákon č. 94/1963 Sb. v platném znění.
Uzavírání obchodních smluv s mezinárodním prvkem.
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
Některé právní aspekty investic v Brazílii Jiří Horník ve spolupráci s Dny Latinské Ameriky: BRAZÍLIE, Praha, 13. listopadu 2013.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže1 Ing. Martin Pecina, MBA předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Fungování energetických trhů v ČR a EU Budoucnost.
Mezinárodně právní úprava hospodářské spolupráce s Kanadou a USA.
Christian Blatchford Právní aspekty investování a podnikání v Etiopské federativní demokratické republice.
Název školy: Základní škola Městec Králové
Východiska evropské úpravy
Nelegální zaměstnávání cizinců
Exportujte do zahraničí, ale obchodní spory řešte v ČR
Předmět, systém a prameny obchodního práva
Druhy práva VY_32_INOVACE_03-60 Ročník: 8. Vzdělávací oblast:
Blok 4b: Mezinárodní obchodní zastoupení a distribuce Zdeněk Kapitán
Vnitrostátní, mezinárodní a evropský rozměr práva
Narušení hospodářské soutěže – definiční znak veřejné podpory
Další vnitrostátní předpisy
Obchodní právo Základní informace.
Obecná část rozpočtového práva III
ORGANIZAČNÍ STRUKTURY
Obecná část rozpočtového práva III
Právo mezinárodních smluv
Transkript prezentace:

Některé právní aspekty podnikání v Peru Jiří Horník ve spolupráci s Dny Latinské Ameriky: PERU, Hospodářská komora ČR, Praha, 23. září 2014

Co Vás nepřekvapí? Od počátku devadesátých let demokratizace a přizpůsobení právního systému západním standardům podpora právního státu podpora soukromého sektoru (podnikání) podpora zahraničních investic Kontinentální právní systém Rozvinutá soudní soustava Ústavní soud Nejvyšší soud, Vyšší soudy, Speciální soudy, Soudy první instance, Lokální soudy

Co bude pro Vás výhodou? Peru je stranou množství pro obchod významných mezinárodních dohod, např.: Newyorská úmluva o uznávání a výkonu zahraničních rozhodčích nálezů Haagská úmluva o apostilách Úmluva OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží (CISG) Montrealská úmluva o mezinárodní letecké přepravě Pozor na výjimky: Úmluva OSN o přepravě zboží po moři (tzv. Hamburská pravidla) COTIF CMR, TIR

Specifika dvojstranných vztahů Dohoda mezi Českou republikou a Peruánskou republikou o podpoře a vzájemné ochraně investic ( ) Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Peruánské republiky o hospodářské a průmyslové spolupráci ( ) „Trade Agreement“ mezi Kolumbií, Peru a EU (účinnost od )

Co Vás bude hlavně zajímat? Standardní ochrana vlastnictví Zahraniční investice a zacházení s nimi – tzv. LSAs („Legal Stability Agreements“) Volné nakládání s výnosy Daně Rovné zacházení Daně – 30 % (příjem), 4,1 % (dividenda), 18 % (DPH) „rejstříky“ - SUNARP

V jaké formě podnikat? Reprezentační kancelář Agent, distribuce, franšíza Organizační složka Joint ventures

V jaké formě podnikat? Společnost s ručením omezeným Akciová společnost Uzavřená společnost Otevřená společnost

Specifika ochrany hospodařské soutěže Neexistence obecné právní úpravy kontroly spojování podniků Zakázáno zneužití dominantniho postavení a dohody mezi soutěžiteli v případě zákazu vertikálních dohod je třeba prokázat, že alespon jeden z účastníků kartelu měl nebo má dominantní postavení Neexistence trestní odpovědnosti za protisoutěžní delikty

Na co myslet při zaměstnávání? Obdobné základní principy jako v ČR Pracovní doba: 8h denně vs. 48h týdně Předepsané max. poměry zahraničních pracovníků Část zisku zaměstnancům 30 dní placené dovolené

Hlavní sídlo v Praze Jungmannova 24, Praha 1, Česká republika Tel. : +420 / fax: +420 / Pobočka Karlovy Vary Na Vyhlídce 53, Karlovy Vary, Česká republika Tel.: +420 / fax: +420 / Pobočka Ostrava Českobratrská 7, Ostrava, Česká republika Tel. : +420 / fax: +420 / Kontaktujte nás na máte-li jakékoli další Problematika rekodifikace občanského práva a práva obchodních korporací na Prestižní zpravodajský server Patria.cz díky společnému projektu KŠB a Patria Finance přináší nejen novinky ze světa financí a trhů, ale i právní témata pohledem byznysu. Najdete nás na