Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – 20.9.2013 projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Advertisements

„Zavřít dveře nestačí…“ prezentace projektu prevence majetkové kriminality Projekt proběhl v roce 2011 a byl podpořen Olomouckým krajem a státní dotací.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
AKTUÁLNÍ PROBLÉMY NA ÚSEKU ODHALOVÁNÍ A VYŠETŘOVÁNÍ SEXUÁLNĚ MOTIVOVANÉ TRESTNÉ ČINNOSTI PÁCHANÉ NA DĚTECH mjr. Mgr. Jan Machuta 3. oddělení SKPV OOK.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Minimální preventivní program školy
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Problematika informační kriminality
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Bezpečně v kyberprostoru projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje Městské ředitelství Brno por. Bc. Andrea KORNETOVÁ por. Bc. Andrea KORNETOVÁ –
Saferinternet akademie. Metodiky a vzdělávací bloky. Pavel Vichtera Národní centrum bezpečnějšího internetu.
Individuální projekt „Podpora systému primární prevence sociálně patologických jevů“
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Desátý rok zákona na ochranu před domácím násilím. Proč i dnes jsou některé případy domácího násilí podceňovány a méně závažné přeceňovány. Krajské.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Specializovaný tým MŘ PČR Brno na problematiku DmN
Preventivní projekty zaměřené na problematiku AMOK - útok aktivního střelce.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Kybernetická kriminalita
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Setkání KAP a MAP JMK 7. prosince 2016
Kraje pro bezpečný internet 26. 9
Michal Šperling - EUREDIS
Informační zdroje české veřejné správy
plk. JUDr. Jaromír TKADLEČEK
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
člen Asociace občanských poraden
„Zavřít dveře nestačí…“
Kariérové poradenství a podnikavost
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Setkání Kašperské Hory aktivity Policie ČR
Transkript prezentace:

Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů

Hlavní cíl projektu omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů. Vedlejší cíle projektu: Zvyšování informovanosti občanů JMK a jejich motivace k aktivnímu přístupu pro zajišťování vlastní bezpečnosti a ochrany majetku. Provázání jednotlivých složek: škola, obec, policie, Orgán sociálně-právní ochrany dětí a městské státní zastupitelství Brno při řešení nebezpečných komunikačních jevů. Informování široké veřejnosti o realizaci projektu. Cíle projektu

Uživatelé osobních počítačů Cílová skupina

Jihomoravský kraj ve spolupráci s Krajským ředitelstvím policie Jihomoravského kraje a Městskou policií Brno. Participující subjekty: Pedagogicko-psychologická poradna Brno, SŠDOS Moravský Krumlov, Orgán sociálně-právní ochrany dětí, Městské státní zastupitelství Brno a Probační a mediační služba Brno. Realizátor projektu

Omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů je zajišťováno pomocí seminářů pořádaných pro ředitele škol v Jihomoravském kraji, učitele informačních a komunikačních technologií, metodiky prevence na školách v JMK, policii ČR, Orgán sociálně-právní ochrany dětí, státní zastupitelství v Jihomoravském kraji, veřejnost a žáky základních a středních škol v JMK. Všichni zájemci jsou seznamováni s nebezpečnými komunikačními jevy a postupy obrany proti nim. Realizace projektu

Ředitelé škol byli seznámeni s formami internetového nebezpečí a postupem při zjištění kyberšikany na škole, byli požádáni o to, aby téma kyberšikany a obrany proti ní začlenili do ŠVP (školních vzdělávacích programů). Popis projektu Učitelé ICT - učitelé byli seznámeni se všemi formami kyberšikany, dostali DVD s prezentací, aby mohli dále sami toto téma zahrnout do výuky. Školení pro učitele se také zúčastnili pracovníci pedagogicko psychologických poraden, kterým byly rozdány materiály k projektu k dalšímu šíření do škol. Metodici prevence byli seznámeni s jednotlivými formami kyberšikany a postupem při zjištění tohoto jevu ve škole. Pro učitele a metodiky prevence základních a středních škol je připravováno na říjen letošního roku pokračování seminářů - Praktické příklady a jejich řešení

Policisté byli seznámeni s problematikou kyberšikany a s jejími projevy ve školách, kriminalisté upřesnili následné postupy při zjištění trestného činu. Státní zástupci prošli školením o nebezčných počítačových jevech. Pracovníci obcí absolvovali školení o nebezpečí ve světě online a počítačovou kriminalitou. Rodiče a zájemci z řad veřejnosti jsou seznamováni s fenoménem internetového nebezpečí a možnostmi obrany. Žáci se účastní seminářů o kyberšikaně. Popis projektu

Během školního roku probíhají školení pro žáky základních a středních v celém Jihomoravském kraji. Zpětná vazba je zajišťována pomocí dotazníků a soutěží. V loňském roce měli starší žáci vytvořit hudební DVD a mladší napsat povídku.

Školitelé dané problematiky jsou zástupci Městské policie Brno, policisté z Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje a pro proškolení policie ČR, byli pozváni lektoři z Univerzity Palackého v Olomouci, Popis projektu

Materiály k projektu

Metodické DVD pro učitele informačních a komunikačních technologií

BEZPEČNĚ V KYBERPROSTORU Informace o projektu. Důležité kontakty: Bc. Martina Brtnická – odbor zdravotnictví, Krajský úřad Jihomoravského kraje, tel.: kpt. Mgr. Roman Mráka – Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje, SKPV, tel.: por. Mgr. Zdeňka Procházková – Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje, PIO, tel.: , Mgr. Jan Čoupek – Městská policie Brno, tel.: Mgr. Michal Hodovský – pedagog IT, Střední škola dopravy, obchodu a služeb, Moravský Krumlov, tel.:

DĚKUJI ZA POZORNOST Bc. Martina Brtnická Jihomoravský kraj Odbor zdravotnictví krajského úřadu Žerotínovo nám. 3/ Brno Tel.: