Aktuální vývoj a příležitosti v česko-německých obchodně- ekonomických vztazích Tomáš EHLER vedoucí obchodně-ekonomického úseku ZÚ Berlín Velvyslanectví.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Exportní politika ČR Podpora exportu s podporou státu v gesci Ministerstva průmyslu a obchodu.
Advertisements

A obchodní příležitosti pro české firmy v tendrech OSN Kodaň
EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ Zahraniční síť MPO Zpravodajství pro export One-Stop-Shop pro exportéry.
1 Podpora exportu a ekonomických zájmů České republiky v zahraničí Nový koncept Ministerstva zahraničních věcí ČR Ministerstvo zahraničních věcí České.
Exportní příležitosti pro MSP ve Vietnamu Milan Vágner, ODEV, MZV Designovaný DEK ZÚ Hanoj Praha PS Parlamentu ČR.
Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Podnikatelské prostředí: Mezoprostředí
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
2.Marketingové prostředí
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Praha, 15. březen 2012 „POLSKO - OBCHODNÍ PARTNER“ Karel Kysilka, rada velvyslanectví velvyslanectví České republiky v Polsku.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Ministerstvo průmyslu a obchodu 8. října 2009 Mgr. Radoslav Klepáč – vedoucí OEÚ ZÚ Bern.
EU ETS 2005 – 2012 Ladislav Pazdera Ministerstvo průmyslu a obchodu Konference AEM , Praha.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Názor průmyslového spotřebitele na Státní energetickou politiku K.Šimeček - SVSE Seminář AEM,Poděbrady 3/2003.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
A JEHO PROJEKTY. Sdružení CzechInno Součást systému inovačního podnikání ČR Součást systému inovačního podnikání ČR Sdružení CzechInno:  Je neziskovým.
1 Adresář exportérů. 2 Bezplatná, ale značně omezená prezentace firmy:  základní identifikační a kontaktní údaje  Anotace (max. 250 znaků)  popis činnosti.
Autor prezentace (upravit v předloze) funkce autora (upravit v předloze) NADPIS PREZENTACE (upravit v předloze) Bulharsko Prezentace zahraniční obchod.
Arménie Petr Mikyska Mimořádný a zplnomocněný velvyslanec České republiky v Arménské republice.
Zdroje informací o exportních příležitostech. 2 BusinessInfo.cz Oficiální portál pro podnikání a export Korejská republika
Mgr. Lukáš Prokeš zástupce náměstka ministra ředitel odboru Podpora exportu a ekonomická diplomacie 11 Podpora exportu a ekonomická diplomacie.
„Novinky CzechTrade pro exportéry“ Zuzana Synková ředitelka Odboru exportních služeb Zahraniční kanceláře CzechTrade.
Česká exportní banka Ing. Karel Bureš předseda představenstva a generální ředitel Business Den Ruské federace 30. září 2014 Aktuální možnosti financování.
Vodíkové aktivity Linde Gas
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Dlouhodobý vývoj zahraničního obchodu České republiky V Praze, dne 6. října 2008.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza trhu zemědělské techniky a dotační politiky pro české zemědělce Diplomová.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Český průmysl a stavebnictví v první polovině roku 2010 Tisková konference
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
Michal Koščo vedoucí zastoupení v Istanbulu TENERWIKI.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Finsko k možnostem obchodní spolupráce
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Albánie Vzájemné ekonomické vazby
Možnosti pro české exportéry v Uralském regionu a západní Sibiři
ČESKÁ REPUBLIKA A ETIOPIE:
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
INOVACE 2017 Petr Očko předseda TA ČR
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Obchodní příležitosti v USA Seminář Doing Business in the USA FOCUS STATE: TEXAS Matyáš Pelant vedoucí oddělení Amerik, Odbor zahraničně-ekonomických.
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Teritoriální setkání Island (ICC, )
Kuba – Česká republika perspektivy obchodních vztahů
MAĎARSKO RAKOUSKO POLSKO
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Transkript prezentace:

Aktuální vývoj a příležitosti v česko-německých obchodně- ekonomických vztazích Tomáš EHLER vedoucí obchodně-ekonomického úseku ZÚ Berlín Velvyslanectví České republiky v Berlíně

2013/I-VII /I-VII , , , Česko-německý zahraniční obchod ( , I-VII/2014 v tis. €) Export do SRN Import ze SRN Velvyslanectví České republiky v Berlíně

Komoditní struktura česko-německého zahraničního obchodu Komoditní struktura – český vývoz (2013): Osobní automobily a automobilové díly, přenosná zařízení pro automatizované zpracování dat, signalizační přístroje, telefony pro mobilní sítě, elektrická energie, zapalovací kabely a dráty, procesorové jednotky, televize, pneumatiky, elektrické vodiče, výrobky ze železa a oceli, plasty, čerpadla. Komoditní struktura – český dovoz (2013): Zemní plyn v plynném stavu, výrobky z plastů, léky, součásti čerpadel na kapaliny, těžké plynové oleje, osobní automobily, telefony, převodovky, kontakty pro dráty a kabely, katalyzátory, výrobky ze železa. HS4Český vývoz do SRN v r. 2013tis. € 1WA8708Teile und Zubehör für Kraftfahrzeuge (autodíly) WA8703Personenkraftwagen (automobily) WA8471 Datenverarbeitungsmaschinen, automatisch (výpočení technika) WA9401Sitzmöbel und Teile davon (nábytek a díly) WA8544 Isolierte Drähte, Kabel, Koaxialkabel (dráty, kabely)

Velvyslanectví České republiky v Berlíně Příležitosti pro české exportéry na německém trhu Nová „Mapa globálních příležitostí“ pro české firmy (MZV, MPO, Czechtrade, podnikatelské svazy) Příležitosti na německém trhu: Perspektivní sektorKonkrétní příležitosti (HS4/HS2/ostatní) Spotřební zboží4813 cigaretový papír Dopravaautomobily, infrastruktura, 86 (HS 2) Železnice a tramvaje Energetika – OZE, přenosové sítě a služby 8544 dráty a kabely; výrobky z železa oceli (konstrukce, skříně atd.); 85 (HS 2) obnovitelné zdroje energie; ocelové konstrukce a díly; služby v energetice; decommissioning jaderných elektráren Zdravotnictví 2941 antibiotika; 3002 krev, vakcíny, toxiny; 3005 vata, gáza, obvazy; 9018 zdravotnické přístroje; 9018 zdravotnické přístroje; 9021 ortopedické pomůcky, protézy; 9401 (apod.) stavba a vybavení starobních/pečovatelských ústavů a nemocnic; poskytování zdravotnických a lázeňských služeb pro klienty ze SRN IT služby; aplikovaný výzkum; hardware stroje automat zprac.dat. Jednotky, snímače apod.; HS 85 Aplikovaný výzkum

Velvyslanectví České republiky v Berlíně Podpora českých firem na německém trhu Klientské centrum Úzká spolupráce mezi MZV, MPO a Czechtrade Nový „katalog služeb“ Zastupitelské úřady a ekonomické agentury v SRN Velvyslanectví ČR v Berlíně Generální konzuláty v Drážďanech a Mnichově Konzulát v Düsseldorfu Zahraniční kancelář Czechtrade v Düsseldorfu Zahraniční kancelář Czechinvest v Düsseldorfu Obchodně-ekonomický úsek ZÚ Berlín Pomoc při vytipování a zprostředkování kontaktů, zajištění schůzek včetně příp. účasti Podpora prezentačních aktivit českých firem a subjektů Poradenství k politických a právním aspektům Komunikace s německými subjekty (zejm. veřejnými institucemi, ale i svazy a podniky) Sledování a sdílení informací o zakázkách a tendrech Informační servis – newsletter, STI, specifické informace/sektorové analýzy/factsheet

HDP per capita (€) Děkuji Vám za pozornost! PhDr. Tomáš Ehler, MBA, vedoucí obchodně-ekonomického úseku ZÚ Berlin Kontakt: Velvyslanectví ČR, Wilhelmstr. 44, Berlin, SRN Tel.: ; Fax: ; Abteilung: Zdroj: Eurostat Velvyslanectví České republiky v Berlíně