Rekvalifikace Řidičské průkazy skupin C,D Profesní průkazy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

EURES Evropské služby zaměstnanosti
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č.179/2006 Sb.
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Podnikatelské setkání 2013 Hotel ALLVET Ing. Jan Marek ředitel KOP ÚP ČR Vyškov.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Národní soustava povolání a Národní soustava kvalifikací v praxi , Pardubice.
Seznámení se systémem profesního vzdělávání ve Francii Mgr. Jitka Dobřická, DVI, a. s. 6. listopad 2007, Ústí nad Labem Moderní formy péče o zaměstnance.
NSK2 KONFERENCE PRO AUTORIZOVANÉ OSOBY
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Vysoká škola sociálně-správní, Havířov Rekvalifikace jako nástroj politiky zaměstnanosti České republiky Vypracovala: Věra Pepřicová Vedoucí práce: Ing.
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Kariérové poradenství v Tranzitním programu pro neslyšící APPN, o.s. Projekt Tranzitní program pro neslyšící je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Nezaměstnanost.
NEZAMĚSTNANOST V LIBERECKÉM KRAJI
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
Helga Doležalová A-Z COMPUTER SERVICE s.r.o.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Úspěšný projekt č. CZ / E-Úřad E-learningový vzdělávací program pro další vzdělávání pracovníků ve veřejné správě.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE úvodní informace + cvičení září 2013.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Personální strategie mezinárodní firmy
1. června Příklad dobré praxe Začlenění rozšířeného vstupního školení řidičů do výuky.
Veřejné zakázky jako nástroj zvyšování zaměstnanosti v obci Výjezdní zasedání Svazu měst a obcí v Chanově, Most,
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR Krajská pobočka v Brně Mgr. Ivana Ondráková
Pomůžeme Vám kvalifikovat potřebné profese Vypracovala Mgr. Věra Moderová Krajský koordinátor poradenství a rekvalifikačních kurzů VDTP.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Hledání zaměstnání, nezaměstnanost, úřady práce, rekvalifikace N á zev.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
PaedDr. Věra Kolmerová vedoucí oddělení vyššího odborného a dalšího vzdělávání MŠMT konference projektu UNIV 3 Nesuchyně, Aktuální situace.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Šetření uplatnění absolventů vysokých škol
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Projekty META o.s. zaměřené na komunitní tlumočení
Setkání kariérových poradců oblasti Ústí nad Labem, Děčín a Litoměřice
VZDĚLÁVÁNÍ (ve službách zaměstnanosti)
Transkript prezentace:

Rekvalifikace Řidičské průkazy skupin C,D Profesní průkazy

Legislativní rámec rekvalifikací Rekvalifikace zabezpečovaná úřadem práce Zvolená rekvalifikace Statistiky rekvalifikací – Řidičské průkazy, Profesní průkazy Požadavky zaměstnavatelů

Legislativní rámec rekvalifikací Zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění, (§ § 110) Vyhláška č. 519/2004 Sb., v platném znění

Úřad ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem realizuje rekvalifikace uchazečů o zaměstnání nebo zájemců o zaměstnání dvěma způsoby: Rekvalifikace zabezpečovaná úřadem práce (§ 109 zákona) Zvolená rekvalifikace (§ 109a zákona)

Rekvalifikace zabezpečovaná úřadem práce (§ 109) Rekvalifikace se uskutečňuje na základě dohody mezi Úřadem práce a uchazečem o zaměstnání nebo zájemcem o zaměstnání, vyžaduje-li to jejich uplatnění na trhu práce. Rekvalifikace realizované dle § 109 zákona musí soutěžit Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Ústí nad Labem pomocí veřejných zakázek dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.

V případě realizace zabezpečovaných rekvalifikací zaměřených na získání Řidičských průkazů skupin C a D a Profesních průkazů by Úřad práce musel vysoutěžit ve veřejné zakázce rovněž odborné zařízení, které provede Dopravně psychologické vyšetření. Přestože Dopravně psychologickému vyšetření je povinen podrobit se držitel řidičského oprávnění skupin C nebo D, Úřad práce požaduje absolvování vyšetření ještě před zahájením rekvalifikace na získání řidičského oprávnění.

V případě, že by uchazeč o zaměstnání nebo zájemce o zaměstnání po ukončení rekvalifikace neuspěl v Dopravně psychologickém vyšetření, jednalo by se o neefektivně vynaložené finanční prostředky. Rekvalifikací zabezpečovanou nemůže Úřad práce pružně reagovat na potřeby zaměstnavatelů. Uchazeči o zaměstnání nebo zájemci o zaměstnání by byli rekvalifikováni bez ohledu na možnost uplatnění.

Zvolená rekvalifikace (§ 109a) Uchazeč o zaměstnání nebo zájemce o zaměstnání si může zabezpečit rekvalifikaci sám a za tím účelem si zvolit: a) druh pracovní činnosti, na kterou se chce rekvalifikovat, b) rekvalifikační zařízení, které má rekvalifikaci provést

V případě Zvolené rekvalifikace nevyhlašuje Úřad práce veřejnou zakázku. Realizace rekvalifikace je tak výrazně urychlena. Úřad práce může pružně reagovat na aktuální potřeby zaměstnavatelů. U Zvolené rekvalifikace může Úřad práce uhradit pouze cenu vzdělávání. Lékařské a Dopravně psychologické vyšetření si uchazeč o zaměstnání nebo zájemce o zaměstnání hradí z vlastních finančních prostředků.

Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem realizuje od roku 2014 rekvalifikace zaměřené na získání řidičských a profesních průkazů pouze formou Zvolené rekvalifikace.

Statistika zvolených rekvalifikací Řidičské a Profesní průkazy

Požadavky zaměstnavatelů Volná pracovní místa hlášená úřadu práce Pokud hlásí zaměstnavatelé volné pracovní místo na pozici řidiče, jedním z požadavků často bývá 2 – 3 letá praxe v řízení. Potvrzení pro účely Zvolené rekvalifikace/Přísliby zaměstnání Potenciální zaměstnavatelé jsou ochotni absolventa rekvalifikace přijmout ihned po dokončení rekvalifikace bez praxe.

Děkuji za pozornost.