Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B,779 00 Olomouc, cihalova.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
PaedDr. Pavla Břusková generální ředitelka a předsedkyně představenstva Agentura pro regionální rozvoj,a.s., Ostrava Inovační rozvoj regionů 2010 Žilina,
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Závěrečná konference projektu
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika (OPPS ČR - PR 2007 – 2013) Oblast podpory 2.1, 2.3, 3.1, Ostrava

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 2.1 Obecná charakteristika možných projektů podpora spolupráce mezi podniky, úřady práce, vysokými školami, V+V institucemi, posílení institucí zabývající se podporou podnikatelského prostředí, technologická a inovační centra, vědecko- technické parky, přeshraniční podnikatelské inkubátory, klastry, spolupráce v oblasti transferu nových technologií.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 2.1 Možné aktivity v rámci spolupráce poradenské služby a školení pro podnikatele, informační místa pro podnikatelskou sféru, komplexní příprava území pro investice, propagace společných aktivit v oblasti podnikání i mimo podporované území.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 2.1 Úspěšný projekt v rámci OPPS ČR-PR Česko-polské podnikatelské listy dva partneři (hospodářské komory), navázání na spolupráci v rámci mikroprojektu, vydávání společného dvojjazyčného přeshraničního časopisu – pravidelné informace o podnikatelském prostředí po obou stranách hranice.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 2.1 Úspěšné projekty (Success stories) Partnerství mezi hospodářskými a průmyslovými komorami měst Perpignan i Girona I3A Francie – Španělsko Popis: 2 partneři, vytvoření pracovní skupiny, školení (např. pro účetní v hotelnictví), setkání s podnikateli, kteří mají zájem rozšířit hospodářskou činnost na druhou stranu hranice.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 2.1 Úspěšné projekty (Success stories) Evropské technologické kolegium I3A Valonsko – Lotrinsko - Luxemburg (BE, FR, LUX). Popis: 3 partneři, vznik centra podporujícího rozvoj nových přeshraničních partnerství v oblasti rozvoje technologie, zvýšení zaměstnanosti žen a můžů v oblasti programování, podpora spolupráce mezi učilišti, firmami a V+V institucí.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 2.3 Obecná charakteristika možných projektů zvyšování kvalifikací a dovedností včetně jazykových znalostí, rozvíjení celoživotního učení, vzdělávací projekty podporující rozvoj informační společnosti, implementace a využití ICT v oblasti vzdělávání.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 2.3 Možné aktivity v rámci spolupráce podpora spolupráce v oblasti vzdělávání, odborné přípravy a celoživotního učení, podpora osob vracejících se na trh práce včetně školení pro nezaměstnané, kurzy zaměřené na získávání, zvyšování odborných kvalifikací a dovedností, jazykových znalostí, podpora využívání a uplatňování ICT, včetně specializovaných aplikací.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 2.3 Příklady projektů v oblasti podpory dvě nebo více škol z obou stran hranice, společné zaměření na vzdělávání či výzkum v určité oblasti, výměnné pobyty studentů a lektorů, investice do vybavení potřebného k výuce či výzkumu a zároveň nezbytného ke spolupráci.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 2.3 Úspěšný projekt v rámci OPPS ČR-PR Společné vzdělávání pracovníků Správy KRNAP a KPN 2 partneři, stáže odborných pracovníků, výuka jazyka, vytvoření společného terminologického slovníku, společná propagace národních parků.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 2.3 Úspěšné projekty (Success stories) Mezinárodní akademie zabývající se školením pracovníků ve zdravotních službách (Sanicademia) – I3A Rakousko - Itálie Popis: 5 partnerů, od roku 2006 Sanicademia funguje ve formě ESÚS (Evropské seskupení územní spolupráce), sídlo v Rakousku a Itálii, aktivity: školení a kurzy (např. jazykové, workshopy pro zdravotní personál, výměnné stáže pracovníků mezi partnerskými regiony), sjednocení vzdělávacích programů v oblasti ochrany zdraví, semináře, kongresy, workshopy.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 2.3 Úspěšné projekty (Success stories) PAMINA-Volkshochschule I3A Pamina (Francie, Německo) Popis: 19 partnerů, přeshraniční vzdělávací centrum, které poskytuje bezplatné školení v oblasti kultury, umění, historie, regionální kuchyně, jazykové kurzy, školení se pořádají 2x ročně.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 3.1 Obecná charakteristika možných projektů rozvíjení a tvorba sítí spolupracujících institucí,územních samosprávních celků a organizací, spolupráce mládežnických organizací / spolupráce škol, u platnění dobré praxe, vypracování společných plánů a koncepcí rozvoje, podpora aktivit sdělovacích prostředků.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 3.1 Možné aktivity v rámci spolupráce zpracování společných analýz, studií, strategií, programů, výměna mládeže, výměna studentů, výměna pracovníků úřadů, výuka cizího jazyka, doprovodné infrastrukturální aktivity a aktivity spojené s využitím a používáním informačních a komunikačních technologií (ICT).

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 3.1 Úspěšný projekt v rámci OPPS ČR-PR Hranice dokořán 2 partneři, společný televizní pořad / společný štáb, videoarchív na webových stránkách, dvě společné tiskové konference.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 3.1 Úspěšné projekty (Success stories) Permanent Intercommunal Cross-border Conference I3A Francie-Walonsko-Flandry (FR-BE) Popis: 5 partnerů: pravidelné setkání zástupců samospráv s cílem vytvoření společných projektů v různých oblastech, např: vybudování společné úpravny vody v Comines (FR) prodloužení autobusových tras přestavba bývalých hraničních přechodů transfrontaliers.org/en/detail_projet.php?idprojet=7http:// transfrontaliers.org/en/detail_projet.php?idprojet=7

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 3.2 Obecná charakteristika možných projektů společné kulturní projekty, propagace udržování společných tradic, podpora místních společenství při rozvoji společných volnočasových a společenských aktivit.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 3.2 Příklady projektů v oblasti podpory dvě či více institucí pořádají společně kulturní akce, společné výstavy lidové tvořivosti a uměleckých řemesel, společné volnočasové akce spolu s nezbytnou infrastrukturou, kombinace společných akcí s vydáváním společných propagačních / osvětových materiálů.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 3.2 Úspěšný projekt v rámci OPPS ČR-PR Polsko-česká setkání s nezávislým kinem 2 partneři, filmové česko-polské workshopy pro mládež, společná práce mezinárodních skupin na realizaci filmu, spojení profesionálních filmařů a studentů, pořízení nezbytného vybavení.

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | 3.2 Úspěšné projekty (Success stories) Program výměny v rámci škol mezi Francií a Itálií I3A Alcotra (FR, ITA) Popis: 9 partnerů Projet zaměřen na základní školy cíl: rozšíření povědomí o zemi souseda mezi žáky (v rámci návštěvy, konkurzů, sportovních závodů, apod.) a učiteli (setkání a výměna zkušeností)

Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, | tel.: | fax: | Děkuji za Váš čas a Vaši pozornost… Dagmar Číhalová Projektový manažer Centrum pro regionální rozvoj ČR Společný technický sekretariát Wspólny Sekretariat Techniczny Jeremenkova 40B, Olomouc tel: fax: