Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Martina Durinová A AP H R SRDCEEVROPY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MĚSTA Mgr. Iva Lulayová. MĚSTA EVROPY  dvě třetiny obyvatel Evropy žijí ve městech  rozvoj sídel – přírodní poměry  dnes vliv – bytová zástavba, historická.
Advertisements

Praha.
CO VÍŠ O ČR Práce ve skupinách. 1. Otázky a úkoly 1. Napiš hlavní město ČR. 2. Vypiš všechny kraje ČR. 3. Kolik obyvatel má ČR? 4. Jak se nazývá nejrozsáhlejší.
Prvouka – 2.ročník ZŠ „ČR a hlavní město Praha“
Středočeský kraj.
Školní atlas světa ☺ fyzické a obecně zeměpisné mapy
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Evropské regiony- Jižní Evropa - Řecko
Středočeský kraj.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová GRAFY.
SLOVENSKO Martin Schwarz.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
PAMÁTKY PRAHA.
Veronika Šturcová Druhá
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
50.1 Moravskoslezský kraj – poznáš jeho dominanty?
„Matka měst“ „Zlatá Praha“ „Stověžatá Praha“
Darek Matwikow Jan Jelínek
RUSKO Jan Vaněk.
47.1 Pardubický kraj – poznáš jeho dominanty?
Česká republika Hlavní město Praha
69.1 Stavba věty jednoduché, základní skladební dvojice
Praha Andy Poláková.
44.1 Kraj Vysočina – poznáš jeho dominanty?
OBZORY V této prezentaci vás seznámíme s prvními šesti levely hry:Naše obec.
Město Brno.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePraha Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje historii, zajímavosti hlavního.
Elektronická učebnice - I
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena Jižní Afrika.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
PRAVĚK PRAVĚKÝ ČLOVĚK SE MUSEL ZPOČÁTKU SPOLÉHAT JEN NA PŘÍRODU Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Martina Durinová.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_Vl.4.r.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Martina Durinová ČE CHY.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová OSOBNOSTI NAŠÍ HISTORIE II.
Česká republika – Praha VY_32_INOVACE_04_ZEMĚPIS_Česká republika Praha Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_173 Předmět: Český jazyk - Náš svět (Člověk a jeho svět)
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Martina Durinová VODSTVO POVRCH PODNEBÍ POLOHA PAMÁTKY STÁTY A MĚSTA.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Sousední státy ČR Vlastivěda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová NENÍ TABULKA JAKO TABULKA.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk
SYDNEY.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Kdo rozhoduje v ČR Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
BRNO Matěj Pilát
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Martina Durinová A AP H R SRDCEEVROPY

CO UŽ VÍME Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost  PRAHA JE HLAVNÍ MĚSTO ČESKÉ REPUBLIKY  PRAHA JE SÍDELNÍM MĚSTEM PREZIDENTA ČR  PRAHA JE ROZLOHOU NEJVĚTŠÍ MĚSTO ČR  PRAHA JE NEJLIDNATĚJŠÍ MĚSTO ČR  PRAHA MÁ PŘIBLIŽNĚ JEDEN MILION OBYVATEL  PRAHA MÁ VELMI BOHATOU HISTORICKOU MINULOST  PRAHA JE CENTREM KULTURNÍCH PAMÁTEK ČR  PRAHA JE CENTREM NEJVĚTŠÍHO POČTU DIVADEL  PRAHA JE CENTREM NEJVĚTŠÍHO POČTU SPORTOVIŠŤ

VYHLEDEJ SI NOVÉ INFORMACE O PRAZE (využijte metodu „Expertní skupiny) Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost  KDO JE TO PRIMÁTOR A JAKÝ MÁ VZTAH K PRAZE?  KDO JE SOUČASNÝM PRIMÁTOREM PRAHY?  O KTERÉ STOLETÍ MŮŽEME MLUVIT JAKO O „ZLATÉM VĚKU“ PRAHY?  KDO JE HLAVNÍ POSTAVOU „ZLATÉHO VĚKU PRAHY?  O KTERÉM STOLETÍ MŮŽEME MLUVIT JAKO O „DRUHÉM ZLATÉM VĚKU“ PRAHY?  KDO BYL PANOVNÍKEM ČESKÝCH ZEMÍ V TUTO DOBU?  CO ZNAMENÁ SLOVO „UNESCO“?  VYHLEDEJTE PAMÁTKY ZAŘAZENÉ DO ČESKÉHO DĚDICTVÍ ČR ?

POJMENUJTE NEJZNÁMNĚJŠÍ HISTORICKÉ STAVBY A MÍSTA PRAHY Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost

PROHLOUBENÍ INFORMACÍ O PRAZE Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost ROZDĚLTE SE DO SKUPIN A ZJISTĚTE INFORMACE TÝKAJÍCÍ SE PRAHY 1.SKUPINA : Se kterými druhy dopravy se můžete setkat v Praze? 2.SKUPINA : Kolik ostrovů můžete najít na řece, která protéká Prahou (jen na území hlavního města)? 3.SKUPINA : Vyhledejte nejméně 10 významných sportovišť na území Prahy. 4.SKUPINA : Vyhledejte nejméně 10 divadel na území Prahy Zjistěte, ve kterých divadlech můžete zhlédnout operu, operetu, či balet. 5.SKUPINA : Vyhledejte 10 historických památek, které jsou nejnavštěvovanější v Praze. 6.SKUPINA : Vyhledej kolik základních škol v Praze mohou děti navštěvovat.

OLYMPIÁDA V PRAZE? ANO ČI NE? Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost o VYTVOŘTE DVĚ SKUPINY o VYUŽIJTE METODU „DISKUSNÍ PAVUČINA“ K OTÁZCE - ZDA SE MÁ PRAHA UCHÁZET O POŘÁDÁNÍ OLYMPIJSKÝCH HER o NEJDŘÍVE VE SKUPINĚ PRODISKUTUJTE TOTO TÉMA A VYHLEDEJTE SI VHODNÉ INFORMACE K ARGUMENTACI

Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost tourist turista historical memory historické památky How do I get to the station? Jak se dostanu na nádraží? Kde je autobusová zastávka? Kde si mohu vyměnit peníze? What time is it? Kolik je hodin?

VYTVOŘ MYŠLENKOVOU MAPU NA TÉMA - PRAHA Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost

POUŽITÉ ZDROJE