Pro Vaši snadnější komunikaci SOFTLINK s.r.o., Tomkova 409, 278 01 Kralupy nad Vltavou http:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
™. ™ Zprovoznění zařízení a zahájení jejich řízení během několika minut.
Advertisements

a Internetové dispečinky
SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM BYTU
Energetické řízení. Energetické řízení metoda Monitoringu & Targetingu Ing. Josef Pikálek 10. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Záložní zdroje napájení pro ISP (Jak zálohujeme v RPSnet)
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
poskytujeme služby v oblasti ochrany majetku a osob (EZS, EPS, CCTV …) od roku 2004 poskytujeme služby v oblasti logistiky a zabezpečení vozidel (systém.
Regulace a měření doc.Ing.Karel Kabele,CSc.
Tisková konference TEPLOFIKACE LEDVIC 12. září 2013 Ing. Vladimír Gult předseda představenstva a generální ředitel.
Strojírenství zaměření Automatizační a robotizační systémy
Technika ve službách technických služeb Oborové řešení O2 Car Control.
Systémy řízení v reálném čase – nezbytná podpora obchodování
Komunikační moduly C2COM a CSAIO8x
METROPOLITNÍ PŘENOSOVÝ SYSTÉM
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
O2 Car Control Tomáš Trejbal Manažer marketingu pro korporátní zákazníky V Brně dne 9. června 2009.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
1 Encontrol s.r.o. POHODLÍ | ÚSPORY | BEZPEČNOST.
Inovace systémů vytápění Možnosti úspor při vytápění a přípravě teplé vody TRONIC CONTROL® s.r.o. Ing. Vít Mráz.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Chytré sítě Smart grids.
Jak to celé vzniklo? Nejdříve jsme ve Finsku našli výrobce zajímavého zařízení, které když upadne, tak to pozná a někomu to zavolá. Řekli jsme si, to.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Katedra TZB ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Katedra TZB TZB20- Vytápění Regulace, automatizace a měření ve vytápění.
Přehled
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
S námi víte na beton,kde jsou vaše auta Oborové řešení O2 Car Control.
Ústav automatizace a měřicí techniky
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
ÚSPORY ENERGIÍ V HLAVNÍ ROLI Společnost 3E system s.r.o.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
System Management.
Předávání dat a komunikace s OTE
Využití Smart Meteringu při řízení spotřeby energie
Technologie sledují pohyb Telematická řešení nad vozovými parky
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Pardubický kraj – EPC projekty Ing. Milan Vich, energetický manažer Pk
Obchodování s elektřinou v ČR a vývoj po vstupu do EU Miroslav Marvan Konference AEM Česká energetika po vstupu do EU 8. září 2004.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
TZB21- Regulace otopných soustav
1 Nástroje pro dohled a správu sítě 2 Protokolové Analyzátory (Odhalování a odstraňování závad…) Systémy založené na hardwarových sondách (Sledování.
Regulace sítí Střední odborná škola Otrokovice
Chytré sítě Smart grids.
Management zařízení (Mikrotik, UBNT, CMTS modemů)‏ Monitoring sítě / zobrazení na mapě Statistiky sítě Fakturace Plánování Uživatelské rozhraní Evidence.
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
Ústav technických zařízení budov MĚŘENÍ A REGULACE Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2003/
Pro Vaši snadnější komunikaci SOFTLINK s.r.o., Tomkova 409, Kralupy nad Vltavou http:
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Průkazy energetické náročnosti budov Novela zákona č.406/2000 Sb, o hospodaření energií Resort školství Setkání ředitelů škol Oddělení sekretariát.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Autoalarm II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení motorových vozidel.
A PLIKACE OZE NA SPŠ A VOŠ, P ÍSEK, K ARLA Č APKA 402 Ing. Jiří Uhlík Ing. Miroslav Paul.
Proč pořídit monitoring vozidel ? Víte kde Vám stojí … ?
Obchodník s elektřinou a plynem Partner pro bydlení a podnikatelské prostory Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Přednáška Akce: Přednášející: Jan Široký | výzkum a vývoj | Energocentrum Plus, s.r.o. | | mervis.infowww.energocentrum.cz mervis.info.
Inteligentní budova. 2 © 2014 Honeywell International All Rights Reserved Kterou z nich chcete ?
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM BYTU
Webové portály účastníků energetického trhu
PŘEVRATNÉ ŘEŠENÍ PRO VÝSTAVBU ROZSÁHLÝCH PŘÍSTUPOVÝCH SYSTÉMŮ
Webové portály LDS/MDS
ŘÍZENÍ PROCESU POČÍTAČEM
Prezentace společnosti CONTE spol. s r.o.
Finanční podpora pro provozovatele LDS v rámci V. Výzvy Smart grids
Datová centrála, inteligentní měření, funkce měřidel, koncentrátory, komunikační kanály Stanislav Mach Prodej AMM/AMR systémů.
Transkript prezentace:

Pro Vaši snadnější komunikaci SOFTLINK s.r.o., Tomkova 409, Kralupy nad Vltavou http:

Kdo jsme? Naše hlavní aktivity:  Telemetrie a dálkové řízení - implementace bezdrátových komunikačních systémů - vývoj hardware a software pro oblast telemetrie a dálkového řízení  Průmyslová automatizace - vývoj zařízení, modulů a komponentů na bázi mikroprocesorů - vývoj software pro mikroprocesorové systémy  Telekomunikace -implementace dohledových systémů a provozních IS (OSS/BSS) -dodávky zařízení a vývoj software pro oblast telekomunikací Naše největší telemetrické projekty: - sběr platebních transakcí z platebních terminálů CCS na čerpacích stanicích - sběr dat z měřících stanic AIM (emise) Českého hydrometeorolog. ústavu - systém pro vyhledávání vozidel „Sherlog“ pro firmu Secar Bohemia - telemetrie bankomatů ČSOB pro Siemens Nixdorf - telemetrie kotelen pro firmu KROS - sběr dat pro energetický management Letiště Praha pro firmu Colsys Automatik

… jak efektivně spravovat budovu ? Jak získat přehled o spotřebě energií a médií ? Jak zajistit efektivní vytápění budovy a všech prostor podle jejich určení a účelu ? Jak si usnadnit rozúčtování energií a nabídnout uživatelům spravedlivý a transparentní systém? Jak získat dokonalý přehled o provozu nemovitosti v reálném čase? Jak odhalit úniky vody, závady na topné soustavě dříve než přijde nepříjemný telefonát od uživatele - zákazníka? Jak včas odhalit neoprávněné odběry, nefungující měřící přístroje a vyhnout se tak nepříjemnému dohadování na konci zúčtovacího období? Jak efektivně komunikovat s uživateli - zákazníky?

Centrální Energetický Management = jak dostat náklady na provoz budov pod kontrolu Co pomůže vyřešit systém CEM?

1. Průběžná kontrola nákladů na provoz budovy ‑ měření spotřeby elektřiny, plynu vody, tepla a teplé vody v užitných jednotkách, měření společné spotřeby, rozpočítání nákladů ‑ výpočet a zobrazování měsíčních nákladů užitné jednotky na Internetu Základní funkce systému CEM 3. Monitorování dalších funkcí objektu -monitorování vstupu, detekce požáru, detekce nadspotřeby -hlídání provozních parametrů kotelny, výměníku - okamžité informace o havarijních stavech -měření spotřeby na fakturačních měřidlech -plánování spotřeby, průběžné sledování nákladů, kontrola fakturace dodavatelů, optimalizace tarifů a zálohových plateb 4. Podpora při zajištění dodávek energií a médií do objektu 2. Regulace vytáp ě ní jednotlivých místností budovy -možnost n astavení teploty místnosti přesně dle účelu jejího užívání -k omplexní regulace systému vytápění budovy v reálném čase s možností jejího lokálního a dálkové ho ovládání

změna chování uživatelů - odpovědný vztah ke spotřebě Co vám zavedení takového systému přinese? - přehled o vašich nákladech na užívání budovy na základě měření skutečné spotřeby = podklady pro správná rozhodnutí - úspory na spotřebě tepla, vody a ostatních energií… On-line přehled o spotřebě v kombinaci s efektivní regulací přináší úspory až ve výši až 25% na výtápění(…kdo neměří, nemůže šetřit…) -spravedlivé vyúčtování nákladů na energie a vodu s průběžnou kontrolou, bez překvapení na konci vyúčtovacího období, možnost fakturovat užitné jednotky měsíčně - úspory vašeho času a úspory mzdových nákladů na správu budovy - zapojení uživatelů jednotek budovy do jejího hospodaření, motivace k šetření

P V REP T T PLYNVODA TT TUV GW Jak funguje měření a monitoring? (2) EL KAL TUV EL KAL TUV EL KAL TEPLO ukládání dat zpracování dat reporty alarmy Servisní organizace Provozovatel objektu Provozovatel aplikace INTERNET dohled technologií řízení technologií servisní zásahy rozúčtování fakturace provozní analýzy kontrola dodavatelů Uživatel jednotky  on-line náklady  přehled čerpání  alarmy (SMS, )

Jak funguje zónová regulace vytápění budov? TEPLOMĚR ŘÍDÍCÍ POČÍTAČ ETHERNET BRÁNA MODEM LAN INTERNET REGULÁTOR ≈/=≈/= ≈/=≈/=≈/=≈/= ADSL xxx TEPLOMĚR ≈/=≈/= OBĚH.ČERPADLO V každé místnosti je individuálně nastaven požadovaný průběh teploty Teplotu lze kdykoli ručně upravit podle momentálních potřeb. Teplotu lze upravit i vzdáleně, přes Internet REGULÁTOR

Jak vznikají úspory? ° C hod. Jak vznikají zónovou regulací úspory? Nastavení patra budovy (jedna regulovaná větev topení) Nastavení jednotlivé místnosti při zónové regulaci

Výhody zónové regulace systému CEM Výhody systému WACOtherm - nízké náklady na realizaci systému, levné komponenty, odpadá tahání kabelů - snadná a rychlá instalace systému, minimální zásahy do budovy - jednoduché ovládání z libovolného počítače přes lokální síť, i přes Internet - dokonalý systém regulace založený na nejmodernějších PID-algoritmech Konstrukce systému WACOtherm: Řídící jednotka: - aplikace WacoTherm, běžící na průmyslovém počítači - propracované algoritmy PID-regulace – rychlý náběh, bez překmitů - vzdálený přístup uživatelů přes webové rozhraní Referenční teploměr - radiový Regulátor – radiem ovládaný Regulační hlavice - standardní, na bezpečné napětí 24 V

Příklady výstupů CEM: SPRÁVCE - přehled domovních měřidel

Příklady výstupů CEM: SPRÁVCE - plánování nákladů na vodu

Příklady výstupů CEM: UŽIVATEL – spotřeba tepla

Příklady výstupů CEM: Ovládání systému regulace vytápění

Obrázky z instalace CEM: Měření a monitoring

Obrázky z instalace CEM: Zónová regulace topení

Kontakty Ing. Jaromír Charvát ředitel společnosti tel: , Ing. Ján Vlček obchodní a marketingový ředitel tel: , SOFTLINK s.r.o. Tomkova 409, Kralupy nad Vltavou IČO: DIČ: CZ Tel.: ,