Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Spolu za vzděláním Název operačního programu:  Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název oblasti podpory: Rovné příležitosti.
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Finanční řízení projektu Seminář pro žadatele k oblasti podpory 1.5 OP VK.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
Pedagogická porada 14. června 2013 Bc. Zrcek Miroslav.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Pestrý svět učení. Pedagogové vybrali tyto šablony :  Čtenářská a informační gramotnost šablona č I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji.
Podpora uměleckého vzdělávání CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE NÁLEŽITOSTI ICT PLÁNU ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
ROZPOČET PROJEKTU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka -základní krok do života Registrační číslo:CZ.1.07/1.2.33/
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
EU peníze středním školám
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. PODPORA ROZVOJE MATEMATICKÉ A ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI CZ.1.07/1.2.33/
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Učme se nově Souhrnné informace o projektu. Základní údaje Název projektu:Učme se nově Registrační číslo:CZ.1.07/1.1.04/ Název operačního programu:
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Účetní systémy na PC (MPF_USPC) 1. TÝDEN (25. – )
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
Video. Informace o projektu Projekt je financován z 85 % z prostředků Evropského sociálního fondu (ESF). Zbylých 15 % nákladů projektu je hrazeno ze státního.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Součásti:  základní škola – 15 žáků(1 třída s 5-ti postu- povými ročníky)  mateřská škola – 34 dětí (2 třídy)  školní družina – 15 žáků  školní jídelna.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt EU PES ● je přímo řízen MŠMT ● je financován z ESF, z operačního programu ● "Vzdělávání pro konkurenceschopnost" ● je často pojmenován jako "Šablony"
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
MAP Trutnovsko Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠ , Havlovice MAP Trutnovsko.
EU peníze středním školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.5 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na SŠ Učíme se pro.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary EU peníze středním školám Projekt MODERNÍ ŠKOLA Operační program Vzdělávání.
1 Příprava projektů na základní škole a využívání ICT ve výuce pro základní školy Liberec, Liberecký kraj
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Prezentace projektu EU peníze školám ZŠ Liberec, Dobiášova, příspěvková organizace Mgr. Ivo Svatoš.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám 1 Nahlédnutí do tvorby metodických materiálů.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
MAP – Místní akční plán ORP RK
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Informace o projektu IKAP
Vítejte na třetí místní konferenci
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského, Choceň Mgr. Ilona Nováková

Co škola od projektu očekávala – naše hlavní cíle  Modernizace stávající ICT  Zlepšení materiálních podmínek výuky  Zlepšení organizačních podmínek výuky  Podporu pedagogů v jejich profesním rozvoji  Zlepšení ICT gramotnosti učitelů – zvýšení kvantity i kvality využívání nových technologií ve výuce  Vyšší motivovanost žáků (práce s novými technologiemi)  Zvýšení organizační, administrativní i časové náročnosti naší práce (účetnictví, veřejné zakázky,..)

Počátek projektu  Analýza počátečního stavu vybavenosti školy ICT  Stanovení si požadavků na novou výpočetní techniku  Vytvoření časového harmonogramu celého projektu (na kdy nastavit počátek projektu, kdy vypsat výběrová řízení,…)  Snaha o získání maximální možné dotace ,- Kč x počet žáků 495  Odložení zahájení projektu o jeden školní rok (o 25 žáků více ,- Kč)  Vytvoření projektového záměru: které oblasti vzdělávání bychom chtěli podpořit – čtenářská a informační gramotnost, matematika, cizí jazyky, využití ICT, přírodní vědy)

Základní údaje o projektu  Doba realizace projektu: –  Poskytnutá dotace ,-Kč  Prostředky poskytnuté z ESF (85%) ,5,- Kč  Prostředky poskytnuté ze státního rozpočtu ČR (15%) ,5,- Kč  Rozdíl mezi maximální možnou a poskytnutou dotací byl 470,- Kč (kombinace zvolených šablon a jejich finančního ocenění)

Organizační a administrativní zajištění projektu  Vytvoření projektového týmu: ředitelka, zástupce ředitele, ekonomka  Pracovní náplň týmu: administrace, organizační zajištění realizace, účetnictví, archivace, záznamové archy pro ověřování DUM, kontrola  Zjištění zájmu pedagogů o vytváření digitálních učebních materiálů  Nastavení pravidel vytváření DUM: podporované formáty, rozsah materiálů, dodržování autorského zákona – uspořádání semináře pro pedagogy  Odměňování autorů DUM (na základě DPP)

Výběr šablon – individualizace výuky  Cílem bylo vytvořit menší výukové skupiny a podpora individualizace ve výuce  Stanovení si kritérií podle nichž budeme žáky do skupin dělit (žáci vyžadující zvláštní péči - SVP, sociální znevýhodnění, méně nadaní žáci,…)  I/1 Čtenářská a informační gramotnost – 2 x  II/1 Cizí jazyky – 1 x  III/1 Využití ICT – 2 x  IV/1 Matematika – 2 x  V/1 Přírodní vědy – 1 x

Výběr šablon – inovace výukové materiály  Všechny výukové materiály jsme vytvářeli pomocí ICT techniky – šablona III/ 2 tuto šablonu jsme vybrali 12 x to bylo 36 sad po 20 DUM. Celkem naši pedagogové vytvořili 720 digitálních učebních materiálů  Velká náročnost na administraci, ověřování a kontrolu

Výběr šablon – DVPP  Velkou podporu mělo DVPP – reakce na požadavky pedagogů  Certifikát = počet úspěšně absolvovaných školení  Čtenářská a informační gramotnost – 8 certifikátů  Cizí jazyky – 7 certifikátů  Využití ICT – 20 certifikátů  Matematika – 8 certifikátů  Přírodní vědy – 8 certifikátů

Vybavení školy moderní IT technikou  Počítačová sestava (stabilní PC) 38 ks  Server 1 ks  Notebook 6 ks  Kopírka 2 ks  Multifunkční zařízení 1 ks  Software – licence klient Microsoft Select Plus 50 ks  Software – licence server 1 ks  Interaktivní tabule 2 ks  Datový projektor 5 ks  Celkové náklady na pořízení IT techniky ,- Kč

Co nám projet – EU peníze do škol přinesl  Moderně vybavenou učebnu ICT  Další IT techniku – interaktivní tabule, kopírky, notebooky, dataprojektory  Pořízení SW – licence, výukové programy, i-učebnice  Proškolené pedagogické pracovníky – na základě jejich zájmu  Zlepšení uživatelských dovedností pedagogů při práci s ICT  Kvalitnější, pro žáky atraktivnější výuku, vyšší motivovanost žáků  Nákup učebních pomůcek – učebnice, knihy, názorné pomůcky

Digitální učební materiály

Doplň text.