ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Advertisements

Příjem žádostí v programu NZÚ
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Wwww.novazelenausporam.cz Zelená linka: Seminář SFŽP ČR Stavební veletrh Brno
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Pasivní dům Marek Švestka.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Tepelné čerpadlo 3.
Seminář: DOTACE NA ZATEPLENÍ, ZDROJE TEPLA A PASIVNÍ DOMY Výstaviště Č
NZÚ – BD návrh Programové schéma je navrženo na základě analýz účasti vlastníků BD v ZÚ 2009, rozložení zájmu o jednotlivé oblasti podpory, jejich.
Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách Lenka Česenková Státní fond životního.
Solární systémy třetí generace
Zelená úsporám Zelená úsporám (program, poradna MAS Královská stezka)
Zelená úsporám Aktuální informace o podmínkách programu, zkušenosti s dosavadními žádostmi (České Budějovice ) Dr. Blanka Veltrubská Markéta.
Zpracujeme Vám analýzu objektu Spočítáme Vám výši dotace
Seminář pro Svaz obcí a měst Ostrava, 9.dubna 2009.
20. února 2013vláda ČR usnesením 116/2013 schválila věcný záměr programu Nová zelená úsporám 6. listopadu 2013 vláda ČR usnesením 848/2013 schválila dokumentaci.
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
Rozdělení ekologických domů Znaky ekologických domů Zjišťování úniku tepla Zateplování domů.
12. února 2010, XXI. Seminář energetiků, Jelenovská Politika MŽP v oblasti energetiky Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministersto životního prostředí.
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
Vytápění Literatura: Jelínek V., Kabele K.: Technická zařízení budov 20, 2001 Brož K.: Vytápění, 1995 Normy ČSN.
Úspory energie a regenerace
Pasivní stavitelství jako ekonomický koncept. Východiska Výstavba a provoz budov je hltoun energetických zdrojů Každá budova má být v takovém stavu, aby.
1 Energetické posouzení současných staveb – projekt a realizace v kraji Ing. Petr Svítil, Tomáš Pavelka.
Tisková konference Zelené aliance For Arch,
Program Zelená úsporám KBI/OZP Nikola Bílá. Kjótský protokol a emisní kredity  Kjótský protokol nás zavázal snížit v ročním průměru za období 2008 –
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Využití energie Slunce
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Pravidla získání podpory z OPŽP.
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_REVITALIZACE PANELOVÝCH DOMŮ_S4
Zelená úsporám Novinky od 08/2009 Dotace v praxi SFŽP ČR Odbor GIS Ing.Tomáš Poledník Vedoucí pracovišť Morava.
Informační seminář „Kotlíkové dotace v Pardubickém kraji“ Krajský úřad Pardubického kraje
Kotlíkové dotace. Základní podmínky Dle platné legislativy (zákona č. 201/2012 Sb.) nebude možné po roce 2022 provozovat neekologické kotle 1. a 2. emisní.
OLOMOUCKÝ KRAJ podání žádostí Něco o nás Společnost FleetCom s.r.o. je jedním z největších administrátorů kotlíkových dotací V loňském.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji v rámci OPŽP Hranice Ing. Martin Černocký Oddělení grantových schémat Odbor strategického rozvoje.
Dotační program na výměnu zastaralých zdrojů tepla na pevná paliva KOTLÍKOVÁ DOTACE Informační schůzka pro zástupce obcí Ústeckého kraje.
V ÝMĚNA ZASTARALÝCH ZDROJŮ VYTÁPĚNÍ dotace z OP Životní prostředí 2014 – 2020 prostřednictvím Královéhradeckého kraje („Kotlíkové dotace“)
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách 91. zasedání Rady fondu Praha, 30.
Dotační programy pro energeticko–úsporná opatření Úspory energie – jak na ně v roce 2010 ? Mgr. Ing. Milan Sedláček, RENARDS dotační, s.r.o
1. Představení programu Obecné informace 2 Obecné informace o programu NZÚ Segmenty podpory Rodinné domy (2014+) Oblast podpory A - Snižování energetické.
1. Představení programu Obecné informace Aktuální stav 2.
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
STŘEDOČESKÝ KRAJ podání žádostí Něco o nás Společnost FleetCom s.r.o. je jedním z největších administrátorů kotlíkových dotací V loňském.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Energetická certifikace budov Karel Srdečný EkoWATT
Energetický audit a Průkaz energetické náročnosti budovy – Opava – Bruntál – Karviná Frýdek-Místek
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 37. výzva IROP „Energetické úspory v bytových domech II“ Praha.
16.Výzva IROP – Energetické úspory v bytových domech Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
TECHNOLOGICKÝ VÝVOJ VE VŠECH ODVĚTVÍCH průměrné auto vs. šetrné auto spotřeba 6,5 l/100km spotřeba 1,5 l/100km, příp. 6,5 kWh/100km.
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
Zakládající partneři Významní partneři Partneři Energetická optimalizace bytové domy Výroční konference MMR Ing. Michal Čejka
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
Dotační programy zaměřené na podporu EPC
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Ing. Ota Hrabák Krajské pracoviště SFŽP v Hradci Králové
Operační program životní prostředí
Operační program Životní prostředí
Energetická náročnost budov
Program Nová zelená úsporám
Program Nová zelená úsporám
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
TEPELNÁ ČERPADLA V ROCE 2016
Informační schůzka pro zástupce obcí Ústeckého kraje
Energetický management budov
Transkript prezentace:

ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ

KDO MŮŽE ŽÁDAT –a co je možné žádat Program Zelená úsporám podporuje realizaci opatření vedoucích k úsporám energie a využití obnovitelných zdrojů energie v rodinných a bytových domech. Podmínkou pro získání dotace je splnění podmínek programu a dokončení realizace opatření po 1. dubnu 2009.

O CO SE MŮŽE ŽÁDAT Oblast A: Úspora energie na vytápění Oblast B: Podpora novostaveb v pasivním energetickém standardu Oblast C: Využití obnovitelných zdrojů energie pro vytápění a přípravu teplé vody Dotační bonus Dotace na projektovou dokumentaci a energetické hodnocení

Oblast A: Úspora energie na vytápění A.1. CELKOVÉ ZATEPLENÍ A. 1 - Celkové zateplení s dosažením měrné roční potřeby tepla 40 kWh na m Kč/ m 2 podlahové plochy, max. na 350 m 2 podlahové plochy A. 1 - Celkové zateplení s dosažením měrné roční potřeby tepla 70 kWh na m Kč/m 2 podlahové plochy, max. na 350 m 2 podlahové plochy

A.2. DÍLČÍ ZATEPLENÍ A. 2 - Dílčí zateplení - snížení roční měrné potřeby tepla o 30 % a) vnějších stěn, b) střechy/stropu, c) podlahy, d) výměna oken a dveří, e) instalace nuceného větrání s rekuperací alespoň jedno z opatření a) - e)850 Kč/ m 2 podlahové plochy, max. na 350 m 2 podlahové plochy A. 2 - Dílčí zateplení - snížení roční měrné potřeby tepla o 20 % a) vnějších stěn, b) střechy/stropu, c) podlahy, d) výměna oken a dveří, e) instalace nuceného větrání s rekuperací alespoň jedno z opatření a) - e)650 Kč/ m 2 podlahové plochy, max. na 350 m 2 podlahové plochy

A - DOTACE NA ADMINISTRATIVU A - Dotace na výpočet úspory měrné potřeby tepla, projekt a odborný dozor Kč Program Zelená úsporám podporuje také zpracování projektů a výpočtů nezbytných při realizaci opatření. Tato podpora je podmíněna schválením žádosti o podporu investiční akce a bude poskytována do vyčerpání, maximálně však do 31. března 2010:

B - P ODPORA NOVOSTAVEB V PASIVNÍM ENERGETICKÉM STANDARDU - RD v pasivním standardu Kč / RD - Dotace na projekt RD Kč Roční spotřeba 15 kWh/m 2

C.1, C.2 - VÝMĚNA NEEKOLOGICKÉHO VYTÁPĚNÍ ZA NÍZKO EMISNÍ ZDROJE NA BIOMASU A ÚČINNÁ TEPELNÁ ČERPADLA, INSTALACE NÍZKO EMISNÍCH ZDROJŮ NA BIOMASU A ÚČINNÝCH TEPELNÝCH ČERPADEL DO NOVOSTAVEB C.1 - Výměna neekologického zdroje vytápění na tuhá a kapalná fosilní paliva a elektrického vytápění za nízko emisní zdroj vytápění na biomasu se samočinnou dodávkou paliva C.2 - Instalace nízko emisního zdroje vytápění na biomasu se samočinnou dodávkou paliva do novostaveb Kč

RUČNÍ DODÁVKA PALIVA C.1 - Výměna neekologického zdroje vytápění na tuhá a kapalná fosilní paliva a elektrického vytápění za nízko emisní zdroj vytápění na biomasu s ruční dodávkou paliva a s akumulační nádrží o požadovaném objemu C.2 - Instalace nízko emisního zdroje vytápění na biomasu s ruční dodávkou paliva a s akumulační nádrží o požadovaném objemu do novostaveb Kč

BEZ AKUMULAČNÍ NÁDRŽE C.1 - Výměna neekologického zdroje vytápění na tuhá a kapalná fosilní paliva a elektrického vytápění za nízko emisní zdroj na biomasu s ruční dodávkou paliva bez akumulační nádrže C.2 - Instalace nízko emisního zdroje vytápění na biomasu s ruční dodávkou paliva bez akumulační nádrže do novostaveb Kč

TEPELNÁ ČERPADLA C.1 - Výměna neekologického zdroje vytápění na tuhá a kapalná fosilní paliva a elektrického vytápění za tepelné čerpadlo země-voda, voda- voda C.2 - Instalace tepelného čerpadla země-voda, voda-voda do novostaveb Kč

TEPELNÁ ČERPADLA vzduch-voda C.1 - Výměna neekologického zdroje vytápění na tuhá a kapalná fosilní paliva a elektrického vytápění za tepelné čerpadlo vzduch-voda C.2 - Instalace tepelného čerpadla vzduch-voda do novostaveb Kč

DOTACE K C.1/C.2 - ADMINISTRATIVA C.1 / C.2 - Dotace na výpočet úspory měrné potřeby tepla Kč C.1 / C.2 - Dotace na projekt a opatření nutná k uvedení do provozu Kč

C.3 - Instalace solárně-termických kolektorů (pouze k přípravě teplé vody) C.3 - Solární systém pro přípravu teplé vody Kč C.3 - Dotace na projekt a opatření nutná k uvedení do provozu Kč

C. 3 - INSTALACE SOLÁRNĚ-TERMICKÝCH KOLEKTORŮ (PRO PŘÍPRAVU TEPLÉ VODY A PŘITÁPĚNÍ) C.3 - Solární systémy pro přípravu teplé vody a přitápění Kč C.3 - Dotace na výpočet úspory měrné potřeby tepla Kč C.3 - Dotace na projekt a opatření nutná k uvedení do provozu Kč

D- D OTAČNÍ BONUS A+ C Kč ZATEPLENÍ + VÝMĚNA KOTLE A + C Kč ZATEPLENÍ + SOLÁR B + C Kč PASIVNÍ DŮM + SOLÁR C.2 + C Kč INSTALACE EKOLOGICKÉHO ZDROJE + SOLÁR