SILNÉ A SLABÉ STRÁNKY ŠKOLY ZŠ Želechovice nad Dřevnicí 4. Května 336, 763 11 Želechovice nad Dřevnicí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Třídění odpadu na naší škole
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Interaktivní cesta Moravským krasem přes Pálavu a Brno,
Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Hygienická problematika ve školním stravování
Města a klimatická změna
VY_32_INOVACE_Př.4.15-Třídění odpadu-prezentace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zlepšování vnitřního i vnějšího prostředí školy. Nové okna, zateplená a barevně omítnuta budova.
EKOŠKOLA 2013/2014 -TÉMA ODPADY
Tepelné čerpadlo 3.
Logo.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Co víš o recyklaci?.
DOMÁCÍ EKOLOGIE – nadměrná spotřeba
TŘÍDĚNÍ ODPADU.
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
Odpady ( environmentální příručka – 5.ročník )
Třídění a způsoby nakládání s komunálním odpadem
Úspory energií na školách 2004 Úspory energií na školách 2004 SEVER Horní Maršov.
Jak třídit odpad - prezentace
1. Minimalizace 2. Třídění a recyklace 3. Odstraňování Vypořádávání se s odpady zpět znovu 2.
Třídění odpadu V domácnosti. Každý moderní člověk třídí odpad a s novými pomocníky na třídění do domácnosti to jde jedna radost. Poradíme vám jak třídit,
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Jak je to s odpady ?.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
ZŠ a MŠ Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec Anotace ICT 2 _ 1/59 Prezentace seznamuje žáka s principy zdravého bydlení a vlivem.
Filipova Huť – žádost o dotaci na dodělání úprav ubytovny.
Sběr bioodpadů Malenovice
Domy a Mrakodrapy.
Purkyňovo gymnázium ve Strážnici Purkyňovo gymnázium ve Strážnici Ekoškola od června 2007.
DEN ZEMĚ TEST.
Jak třídíme v naší škole? V naší škole třídíme:  papír  plast  sklo  bioodpad  baterie  drobný elektroodpad.
Název Třídění odpadů   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo 10
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
TŘÍDĚNÍ ODPADU JAK SPRÁVNĚ TŘÍDIT.
STUŽKONOSKA-II- pyramida areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Save Energy Flood Náhrada halogenové žárovky Jednoduchá instalace a vysoká účinnost díky výhodám energeticky úsporného svítidla.
STUŽKONOSKA 1- internát areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Liberec Ing. Ida Svobodová Aktivity projektu Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji pro rok 2008.
Místní akční skupina Rakovnicko
TŘÍDĚNÍ ODPADU Vypracovala: Brychtová Markéta, SP/TE Učo:123831
Masarykovo gymnázium Pozvánka na školu.
Recyklační hra.
EVVO aktivity pro školy
Dotazník ke zjištění postojů a chování zaměstnanců vůči životnímu prostředí V červnu roku 2014 byl zaměstnancům krajského úřadu poskytnut dotazník, který.
Mezinárodní program Ekoškola ( ECO-Schools). ZŠ Želechovice nad Dřevnicí 336, příspěvková organizace.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Recyklace Umíte vysvětlit význam tohoto slova? -nakládání s odpadem, které vede k jeho dalšímu využití - jde o opakované (cyklické) uvedení materiálu.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
Třídíme se zvířátky Autorky: Michaela Mikolášová Nikola Smyčková Tereza Mžiková Jubilejní Masarykova ZŠ Sedliště.
Analýza naší školy. VODA + plusy- mínusy + Všude jsou nainstalované pákové kohoutky, teplotu vody nastavíme jedním pohybem. - Spotřeba vody se zvyšuje.
TŘÍDĚNÍ ODPADU VY_32_INOVACE_2C_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_16.
HANTÁLY a.s. řeší otázku třídění a likvidace biologicky rozložitelného komunálního odpadu ( BRKO) již od roku Společně s Dobrovolným svazkem obcí.
 Pořadové číslo projektu: 4247/21/7.1.4/2011  Číslo šablony: VY _32_INOVACE_ENV_17.
TŘÍDÍME ODPADY VY_32_INOVACE_19_03 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Předmět: Prvouka Ročník: 1. – 3. Tematický okruh: Místo, kde žijeme Název učiva: Třídění odpadů Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním.
EVVO ZŠ Havlíčkova Mgr. Hana Parčová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením ZBOROVICE
autorizovaná obalová společnost EKO-KOM, a.s.
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk,okres Česká Lípa,příspěvková organizace Autor : Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_19 _ENVIRONMENTÁLNÍ.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
Ekologické hotely.
ZŠ Staré Město.
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název: VY_32_INOVACE_06_Školní místnosti
Transkript prezentace:

SILNÉ A SLABÉ STRÁNKY ŠKOLY ZŠ Želechovice nad Dřevnicí 4. Května 336, Želechovice nad Dřevnicí

Odpady - SWOT analýza SILNÉ STRÁNKY:SLABÉ STRÁNKY: Škola nakupuje ve velkých baleních. Šmíráky se dále používají. Kopíruje se oboustranně. Vytříděné odpady se dále ve škole používají málo. Více jak 50% žáků používá na svačiny a pití plastové krabičky a lahve používané opakovaně. V kontejnerech se objevuje odpad, který sem nepatří. Celá škola třídí odpad do kontejnerů k tomu určených, kterými jsou vybaveny všechny učebny,sborovna i chodby školy (plasty,papír). Chybí kontejnery v kabinetech. Z hygienických důvodů bylo nutno upustit od třídění bioodpadu ve třídách. Odpad technického rázu recyklujeme v kontejnerech Recyklohraní a máme speciální kontejner na baterie. Barva kontejnerů se liší od veřejných sběrných nádob. (Jsou ale zřetelně označeny symboly) Škola má vlastní kompost, který se dále využívá na šk. Zahradě. Škola pořádá 4x ročně sběr starého papíru (přes 10t ročně). Školní jídelna používá vratné obaly. Zbytky z kuchyně odebírá soukromá firma, jídlo se nevyhazuje. Zbytkový odpad končí v komunálních sběrných nádobách, odpad sváží TS Zlín.

Prostředí - SWOT analýza SILNÉ STRÁNKY:SLABÉ STRÁNKY: Škola má k dispozici dvě prostorné, vzdušné budovy. Ve škole jsou neútulné chodby a šatny. Na chodbách je nedostatečná výzdoba. Součástí pozemku je rozsáhlý sad, zahrada, před školou park. Ve třídách na II.stupni je málo pokojových květin. V areálu byla vybudována venkovní učebna a atrium. V blízkosti školy je rušný komunikace. Máme malý počet žáků – rodinné prostředí. Je třeba upravit okolí jezírka v zahradě. Chybí latě na zpevnění břehu nad atriem. V okolí školy je dostatek zeleně Chybí orientační tabule – zaměření školy (kroužky), orientační tabule, kde co ve škole je.

SILNÉ STRÁNKY:SLABÉ STRÁNKY: V minulém školním roce byl do školy zakoupen nový skleník. Větší zapojení dětí do péče o školní pozemek (málo hodin prakt.činností). Na pozemku byly instalovány tabule upozorňující na výskyt některých druhů rostlin a živočichů. V zahradě bylo umístěno jezírko. Podařilo se nám z projektu vysázet malé arboretum, ve výsadbě stromů a keřů stále pokračujeme.

Energie - SWOT analýza SILNÉ STRÁNKY:SLABÉ STRÁNKY: Vyměněná plastová okna.Nezateplená budova školy. Nefunkční regulace teploty na radiátorech. V některých třídách jsou nová svítidla – zářivky. Kolem plastových oken ve fyzice i přírodopise táhne – špatné osazení, absence izolace. Podařilo se vyměnit některé radiátory.Zastaralý typ svítidel na chodbách a v některých učebnách. Snižování provozní teploty v době prázdnin – odumření rostlin. Některé radiátory - starý typ – málo efektivní.

SILNÉ STRÁNKY:SLABÉ STRÁNKY: Prosklená plocha u schodiště – škvíra. Zbytečné svícení v době přestávek neefektivní větrání. Zastaralý typ žárovek ve svítidlech. Střecha by mohla být využita pro solární ohřev vody. Efektivnější využití prostor budovy (obrovské chodby – ztráta tepla). Zbytečné svícení v době přestávek neefektivní větrání.

SILNÉ STRÁNKY:SLABÉ STRÁNKY: Absence osvěty ohledně šetření energií Vypínače světel jsou nelogicky zapojené – nutnost označení Absence informací o umístění a údajích na elektroměru v domácnosti u žáků Absence informací o významu energetického štítku