Střední škola automobilní Jihlava. SŠA Jihlava pilotní škola Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EDC úloha k řešení č. 9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Advertisements

CHARAKTERISTIKY SPALOVACÍCH MOTORU Charakteristika spalovacího motoru je grafické znázornění vzájemné závislosti vybraných provozních.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Digitální učební materiál
Palivová soustava vznětových motorů
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Evropský projekt koordinovaného vzdělávání učitelů odborných škol KOORDINOVANÉ VZDĚLÁVÁNÍ ODBORNÝCH UČITELŮ Cílem projektu je zvýšit kvalifikaci pedagogického.
Konstukční cvičení a metodiky konstruování spalovacích motorů
MONO MOTRONIC úloha k řešení č. 2
Vznětové motory Vznětový motor je v principu konstruován stejně jako zážehový motor. Palivo je do spalovacího prostoru dopravováno odděleně.
Spalovací motory.
Pístové stroje . Pístové stroje s klikovým ústrojím se vyznačují vratným pohybem některých jejich mechanických částí. Pístové stroje mohou.
EDC úloha k řešení č. 4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
EDC úloha k řešení č. 7 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Technik autoservisu Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a.
EDC úloha k řešení č. 6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
MĚŘENÍ EMISÍ ZÁŽEHOVÉHO MOTORU.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
MONO MOTRONIC úloha k řešení č. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu
Ovládací jednotka zkušební stanice NC108
Čtyřdobý vznětový motor – konstrukce, popis činnosti
EDC úloha k řešení č. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
EDC úloha k řešení č. 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
EDC úloha k řešení č. 8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Experimentální metody (qem)
Měření emisí u zážehového motoru
EDC úloha k řešení č. 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Vstřikovače vznětových a zážehových motorů
Klepnutím lze upravit styly předlohy textu. Druhá úroveň Třetí úroveň Čtvrtá úroveň Pátá úroveň Klepnutím lze upravit styly předlohy textu. –Druhá úroveň.
Měření závislosti odporu rezistoru a termistoru na teplotě
Rezistor VY_30_INOVACE_ELE_726 Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice Vypracoval: Ing. Josef Semrád
Evropský projekt vzdělávání pedagogických pracovníků Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338.
Senzory pro EZS. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Elektronické zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Využití elektrických točivých strojů v podmínkách hlubinného dolu.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače v motorových vozidlech II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika řídících jednotek II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti AUTOMOBILOVÁ MECHATRONIKA 5.cvičení SMAD Ing. Gunnar Künzel.
Střední průmyslová škola dopravní, Plzeň. Vyučované automobilní obory - téměř 1500 žáků Mechanik opravář motorových vozidel Mechanik opravář motorových.
Název: Měření průběhu proudu na vstřikovači CR Autor: Bc. Jan Spurný Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel.
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Krok za krokem ke zlepšení výuky automobilních oborů CZ.1.07/1.1.26/ Švehlova střední škola polytechnická Prostějov.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Spalovací motory Ing. Jan Hromádko, Ph.D. Témata cvičení.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada21 AnotaceZákladní.
ELEKTRICKÁ MĚŘENÍ Ing. Petr Hanáček ELEKTRONICKÉ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE.
EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače v motorových vozidlech I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
MĚŘICÍ PŘÍSTROJE ÚVOD ELEKTRICKÉ MĚŘENÍ. ÚVODNÍ INFORMACE MĚŘICÍ PŘÍSTROJE - přístroje, umožňující změřit požadované elektrické veličiny ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ.
Název: Měření spotřeby paliva při plném výkonu se zahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové.
Tato prezentace byla vytvořena
ELEKTRICKÉ MĚŘENÍ MĚŘENÍ ELEKTRICKÉHO PROUDU.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Spalovací motory Témata cvičení
Elektrické měřící přístroje
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ELEKTRICKÉ MĚŘENÍ VLASTNOSTI MĚŘICÍCH PŘÍSTROJŮ.
Název: Kontrola lambda sondy
Název: Kontrola odporu vstřikovacího ventilu Autor: Petr Karbulka
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
T 3 / 1 Zesilovače -úvod (Amplifiers).
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název prezentace (DUMu): Úvod do zapalování, rozdělení, pojmy
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB, STRAKONICE, ZVOLENSKÁ 934.
Název: Diagnostika vstřikovače vznětového motoru Autor: Bc. Jan Spurný
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Transkript prezentace:

Střední škola automobilní Jihlava

SŠA Jihlava pilotní škola Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí Střední škola řemesel Třebíč Vyšší odborná škola, Střední zemědělská a technická škola Bystřice nad Pernštejnem Česká zemědělská akademie Humpolec Střední škola Kamenice nad Lipou

Vícebodové vstřikování Na učebně promítáme prezentaci vícebodového vstřikování. Úvodní obrázek – přehled komponentů vstřikování - vytisknu ve formátu A5 a každý žák si jej nalepí do sešitu. Jednotlivé komponenty pojmenujeme, vysvětlíme, proč jsou na motoru namontovány a jakou plní funkci z hlediska přípravy směsi a činnosti motoru. Žáci získají přehled o tom, z jakých dílů a komponentů je vstřikovací soustava složena.

Vícebodové vstřikování praktické měření Následuje praktické měření. Nejdříve si jednotlivé komponenty vstřikovací soustavy ukážeme na skutečném vozidle. Žáci získají přehled o jejich umístění. Potom provádíme měření jednotlivých snímačů,následně si najdeme v databázi Esitronic vzorové hodnoty, žáci si vše zapíší do sešitu včetně postupu měření. Následuje kontrola pomocí paralelní diagnostiky, najdeme postup a způsob připojení, předepsané hodnoty, žáci si opět vše zapíší do sešitu, pak si prostudujeme schéma elektrického zapojení a provedeme měření pomocí osciloskopu. Výsledný oscilogram vytisknu a žáci si jej opět nalepí do sešitu.

Vícebodové vstřikování Tímto způsobem provedeme kontrolu nejdůležitějších součástek. Žáci se učí pracovat s technickou dokumentací- databází. Pokud je rozdíl mezi předepsanými a skutečnými hodnotami,je nutno provést kontrolu a měření pomocí paralelní diagnostiky – osciloskopem, multimetrem, tlakovou sondou, určíme tak skutečnou příčinu špatné funkce součástky.

Část ŠVP Autotronik třetí ročník Úvod OBP, PO, hygiena práce Stavba základních elektronických podsestav a diagnostika napáječe, zesilovače, integrované obvody, autorádia, centrální zamykání, klimatizace, diagnostika zážehových motorů, vstřikování, příprava směsi. provádí a vyhodnocuje diagnostická měření a stanoví příčiny vzniku závad, stanovuje technický stav vozidel s využitím měřidel, měřicích přístrojů a diagnostických prostředků a zařízení, identifikuje závady a jejich příčiny u jednotlivých agregátů a prvků, provádí a vyhodnocuje měření emisí zážehových i vznětových motorů.

Část ŠVP autotronik čtvrtý ročník Měření elektrických veličin osciloskop při diagnostice měření na točivých strojích (alternátor, dynamo, motor), měření charakteristik snímačů, měření VA charakteristik nelineárních součástek, měření na polovodičových součástkách, logické obvody, souborná práce. zná základní elektrické měřící přístroje, jejich rozdělení a vlastnosti, stanoví měřicí rozsah, citlivost, přesnost měření, měřicí metody a chyby měření, rozlišuje metody měření elektrického napětí, proudu, odporu, měří základní elektrické veličiny, pracuje s běžně používanými měřicími a kontrolními prostředky používanými k průběžné a konečné kontrole prováděné činnosti.

Kontrola: - tlak paliva 0,8 - 1,2 baru Velikost systémového tlaku paliva odpovídá: - výkonu palivového čerpadla, propustnosti filtrů a stavu regulátoru systémového tlaku Příprava směsi - Autotronik třetí ročník

Příprava směsi – praktické měření tlaku paliva

Opravy vznětových motorů - automechanik 3 ročník

Opravy vznětových motorů základní nastavení rozvodů Fabia

Návrh pokračování vzdělávaní pro pedagogy v praktické části Praktické ukázky diagnostiky na vozidlech se skutečnými závadami – mechanické i elektrické Praktická ukázka výměny brzdové kapaliny u ABS, ESP Diagnostika motorů s vstřik. systémem FSI – praktické zkušenosti s odstraňováním závad, širokopásmová lambdasonda atd. Diagnostika motoru systém PD – závady např. motor nejde nastartovat, škube, kontrola vstřiků apod. Kontrola funkce proměnného časování rozvodů Automatické převodovky - diagnostika závad, výměny olejů, atd. Metodika kontroly dvouhmotnostních setrvačníků pomocí přípravků. Nová vozidla a systémy vstřikování

Návrh pokračování vzdělávaní pro pedagogy v teoretické části Převodovky pro užitkové automobily a autobusy (Scania Irizar) Konstrukce motorů pro osobní automobily se vstřikováním paliva TSi Moderní diagnostiky firmy Bosch pro automobily konstruované po roce 2010 Představení nových modelů firmy Škoda Auto Parkovací asistenty používané automobilkou Škoda Auto Nové trendy v konstrukci spalovacích motorů splňujících euro 6