6. a 7. června 2015 KRÁLOVSKÝ PRŮVOD MĚSTO DOBŘICHOVICE, SHŠ ALOTRIUM, DOBŘICHOVICKÁ DIVADELNÍ SPOLEČNOST.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_12_INOVACE_Rů_II_12 PRAHA Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Advertisements

Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
Vytvořil: Dominik Jašurek škola: Edvarda Beneše vytvořeno:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_ Opakování Jana Husa a husitské revoluce (test) Název.
PŮJČOVNA KOL A KOLOBĚŽEK Informační centrum města Kyjova Ing. Dita Hojačová Tel.:
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Soutěž o informační centrum roku. Čtyři roky úspěšné spolupráce První soutěž ve spolupráci s vydavatelství VLTAVA- LABE-PRESS proběhla v roce 2009 Od.
Zámek Červená Lhota se nachází v Jižních Čechách asi 20 km na SZ od města Jindřichův Hradec.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany - Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Máme rádi Pardubice Po stopách koňských kopyt ZŠ Staňkova 128, Pardubice Veronika Fránová, 8.A.
PREZENTACE aktivit MC KAŠPÁRKOV o.s., v roce 2013 Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Mgr. Irena Nešněrová  Datum.
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a Základní umělecká škola Libochovice Autor: Mgr. Zuzana Chloubová Název: VY_32_INOVACE_08 _ ČJ_Vlastní jména.
Život Karla IV. Jeho život a kdo to byl Karel se narodil v Praze 14.května roku 1316 Byl to první český král Karel IV byl synem Přemyslovců Elišky a českého.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Praha a pražské památky Václav Klaus – prezident ČR od roku …
ŽIVOT KARLA IV. Vypracoval: Jiří Vilášek. K AREL IV. Narodil se v Praze Narozen pod jménem Václav V sedmi letech byl poslán za svým kmotrem.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Pokus o sjednocení Německa. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Člověk a společnost – Pokus o.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Spoření ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Pojďte s námi uspořádat jednu z největších sportovních akcí tohoto roku v kraji Vysočina..
KARLŮV MOST A PRAŽSKÝ ORLOJ
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_08 Název Božena Němcová Téma hodiny Božena.
Talent marketingových komunikací
Digitální učební materiál
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Elektronická přihláška
Záměl.
Život Karla IV. Julie Trojančíková.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Karel IV. – Otec vlasti Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Texty jsou vlastní originální.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Člověk a jeho svět 3. ročník
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
O JAKÝ ZAJÍMAVOSTECH SE CHCETE DOZVĚDĚT ???
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov
ZOOKURZ Sexta 2016/17.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_19_ZEMĚPIS
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_14 Český romantismus
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Autor: Mgr. Svatava Juhászová Datum: Název: VY_52_INOVACE_05_FYZIKA
Opakování č. 4 Vlastivěda 4. ročník
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Téma (název prezentace)
Goethe-Institut Praha S knížkou do života (Bookstart) 23. října 2017
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_20 TÉMA: Vlastivěda4
Poslední Přemyslovci Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Texty jsou vlastní originální.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Obec Pstruží pro občany
Anotace Žák se seznámí s problematikou národa, národnostních menšin a vztahu majority a minorit Autor Mgr. Petr Stonawski Jazyk Čeština Očekávaný výstup.
Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_JEDNODUCHÉ LEŠENÍ 2_Z2
Téma (název prezentace)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Srdečně Vás zveme na 16. ročník
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková
Nikol Schinková 2.A Karel IV..
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Název školy: Základní škola Městec Králové
VY_32_INOVACE_42A_KORUNOVAČNÍ KLENOTY ČESKÝCH KRÁLŮ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
KAREL IV..
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
KTV Pržno Červen 2018.
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Transkript prezentace:

6. a 7. června 2015 KRÁLOVSKÝ PRŮVOD MĚSTO DOBŘICHOVICE, SHŠ ALOTRIUM, DOBŘICHOVICKÁ DIVADELNÍ SPOLEČNOST

Karel IV., majestátný hrad Karlštejn a tajemná Kaple svatého Kříže HODNOTA TRADICE DĚDICTVÍ

KRÁLOVSKÝ PRŮVOD 2015 Tak jako v letech minulých, vydá se Císař římský a Král český Karel IV. na cestu z Prahy na Karlštejn, aby zde, v kapli Svatého Kříže, uložil říšské korunovační klenoty. Průvod pořádá město Dobřichovice ve spolupráci se skupinou historického šermu Alotrium a Dobřichovickou divadelní společností. Stejně jako v loňském roce bude cesta Císaře z Prahy až do Radotína probíhat v tajnosti. Zde se pak v sobotu 6.června 2015, po poledni, připojí k Císaři jeho garda ve vší slávě, a i vy můžete Císaře doprovodit na jeho cestě s korunovačními klenoty z Radotína přes Černošice, Mokropsy až do Dobřichovic. Druhý den, tedy 7.června, pak můžete doprovodit Císaře Karla IV. na jeho cestě z Dobřichovic, odkud průvod vyrazí po 10 hodině přes Lety, Řevnice, Zadní i Hlásnou Třebaň na Hrad Karlštejn, kde budou korunovační klenoty uloženy v kapli sv. Kříže.

NÁVŠTĚVNOST Návštěvnost akce v roce 2014 v průběhu 2 denní cesty v 10 městech a obcích: cca diváků Předpokládaná návštěvnost v r. 2015: cca diváků

PARTNERSKÝ PROGRAM MOŽNOSTI PARTNERSTVÍ / SPONZORINGU -Individuální dohoda, dle možností -Základní partnerství od Kč -Hlavní partner od Kč -Generální partner od Kč VÝHODY PRO PARTNERY / SPONZORY -Podpora kulturní společenské události s mimořádnou tradicí -Možnost prezentace na propagačních materiálech, v rámci kampaně i logo na OOH nosičích (billboardy, LED screen Nuselský most), web stránkách projektu, Facebooku atd. -Možnost prezentace v místech konání: promo, prodejní stánky, maskot atp.

1. Radotín - náměstí Sv. Petra a Pavla Okolo 14hod vjede Císař Karel IV. se vší slávou do Radotína, kde se k němu připojí jeho družina i s fraucimorem. Královský průvod se vydá k náměstí Sv. Petra a Pavla, kde město Radotín slavnostně přivítá císaře. Dále pak se bude průvod Karla IV. ubírat Loučanskou ulicí, ulicí K Lázním okolo ranče a následně po cyklostezce k Černošicím. 2. Černošice - park Berounka Zde v Parku Berounka černošičtí konšelé i občané uvítají císaře. Po slavnostním programu se průvod Karla IV. vydá po cyklostezce, přes ulici K Jezu, Kazínskou, Zdeňka Lhoty, Ukrajinskou a Srbskou na Masopustní náměstí v Černošicích-Mokropsech. 3. Černošice-Mokropsy - Masopustní náměstí Další zastávkou budou Černošice Mokropsy, kde na Masopustním náměstí přivítají císaře Karla IV. Černošice-Mokropsy a obec Všenory. Odtud pak bude královský průvod pokračovat po Dr. Janského, Slunečnou, V Lavičkách a po cyklostezce ke své poslední sobotní zastávce do pořadatelského města Dobřichovic. 4. pořadatelské město Dobřichovice - louka pod zámkem Sobotní putování císaře Karla IV. s družinou skončí se na louce pod zámkem ve středověkém městečku Dobřichovice, kde budou s celým doprovodem náležitě uvítáni purkmistrem, konšely, též lidem početným, králi českému oddaným. Po odpočinku císaře i jeho choti jste zváni na večerní představení Noc na Karlštejně, na nádvoří zámeckém od 21:00 ( předprodej vstupenek Městský úřad Dobřichovice , ). 5. Dobřichovice zámek - Křižovnické náměstí Z dobřichovického zámku, po proslovu císaře, vyrazí průvod Karla IV. v 10:00 do Letů. Cesta královského průvodu bude přes ulici 5. května, Za Mlýnem, Na Víru a po cyklostezce na náves do Letů. KRÁLOVSKÝ PRŮVOD KRÁLOVSKÝ PRŮVOD PROGRAM – ITINERÁŘ CESTY

6. Lety - náves Po příjezdu průvodu Karla IV. do Letů proběhne na návsi slavnostní uvítání císaře a jeho družiny zastupiteli města a ostatními letovskými poddanými. Z Letů se pak královský průvod vydá ulicí Na Návsi, Řevnickou a následně Pražskou ulicí na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. 7. Řevnice - náměstí Krále Jiřího z Poděbrad Řevničtí konšelé i obyvatelé přivítají císaře a kratochvíli k potěše jeho i doprovodu připraví. Z Řevnic se průvod Karla IV. vypraví na cestu do Zadní Třebaně. Cesta královského průvodu povede ulicí Opletalovou, Na Stránce, Třebaňskou z které sejde na cestu V Zahrádkách na náves v Zadní Třebani. 8. Zadní Třebaň - náves Slavnostní přivítání císaře a celého královského průvodu odehraje se na návsi v Zadní Třebani. Císaři Karlu IV. přijdou složit svůj hold radní obce i její lid. Z návsi v Zadní Třebani se pak dá průvod Karla IV. na cestu k Třebani Hlásné přes ulici Na Návsi, K Nádraží, přes lávku a po ulici Rovinské, tam pak císař i jeho družina dají sobě spočinouti na louce u jezu, lahodnou krmi pojedí, mokem zapijí a spočinouti dají sobě i ořům, načež se odeberou na náves v Hlásné Třebani. 9. Hlásná Třebaň - náves Přivítání císaře v Hlásné Třebani purkmistrem a též ženami hlásno-třebaňskými, které jistě pro obveselení císaře a doprovodu jeho, štěpnou kratochvíli připraví. Po zastávce v Hlásné Třebani se královský průvod vydá ku Karlštejnu. Jeho cesta povede po silnici U Kapličky a Karlštejnské do Karlštejna, kde zastaví před Výzkumným ústavem vinařským. 10. Karlštejn - Výzkumná stanice vinařská Před vinařskou stanicí přivítají císaře a jeho družinu konšelé i obyvatelé obce Srbska. Vinaři karlštejnští nabídnou malé pohoštění královskému průvodu, než se vydá ku hradu Karlštejnu. 11. Karlštejn - náměstí 1.června Cestou na hrad se průvod Karla IV. zastaví na karlštejnském náměstí, kde přijde svého císaře pozdravit purkmistr a lid Městysu Karlštejn, kdysi Budňany zvaném. Po slavnostním přivítání se císař a jeho doprovod skromně občerství ve společnosti karlštejnského purkrabího a purkmistra, též Srbského purkmistra, než zakončí svou pouť na hradě Karlštejn. 12. hrad Karlštejn Na hradě Karlštejně pak přivítá císaře karlštejnský purkrabí a korunovační klenoty budou bezpečně uloženy za pevnými zdmi hradu.

SPOLUPOŘADATELÉ Města a obce, která se spolupodílejí na organizaci průvodu: Zadní Třebaň, Všenory, Lety, Hlásná Třebaň, Černošice, Srbsko, Řevnice, Dobřichovice, Radotín, Karlštejn

Členové SHŠ Alotrium v akci

VZDEJTE S NÁMI HOLD!

Organizuje a finančně podporuje město ________________ Kontakt: Jan Seidel, Jiří Šafránek, KRÁLOVSKÝ PRŮVOD