Zpráva o činnosti 2013 Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Neziskovky a spolupráce
Advertisements

KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Další zdroje příjmů pro ICM. Hlavní důvody realizace Analýzy nestátního neziskového sektoru  Efektivní komunikace s neziskovými organizacemi – uvnitř.
Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
KOUS Vysočina, o.s. KOUS je zkratka pro Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací, které působí v kraji Vysočina.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Finanční možností svépomocných skupin
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Víte, že 80 % úspěchu je dorazit tam, kam máte?. Byli bychom rádi, kdybychom to byli právě my, kdo Vám k němu pomůže! Naše nezisková organizace Vám v.
Celostátní síť pro venkov
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Zelený kruh – střešní organizace českých ekologických NNO Alena Dodoková Kateřina Ptáčková.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Interreg IIIA Česká republika–Polsko Olomouc, Hotel Flóra Závěrečný seminář Seminář je spolufinancován EU.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
Dopad nového občanského práva na nestátní neziskové organizace JUDr. Hynek Pečinka.
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
XII. krajský sněm UNO OK V Olomouci Mgr. M. Vystrčilová.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
XIV. krajský sněm UNO OK V Olomouci VÝZNAMNÝ PROJEKT 2012 „POMÁHÁME NEZISKOVKÁM“ – Příspěvek z rozpočtu Olomouckého kraje.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Statutární město Ostrava
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
ORP a NNO Petr Holý.
NNO partner pro rozvoj kraje
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
5. SEMINÁŘ SLM ČR Algesia o.s. Michala Filipová Hodonín,
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
Transkript prezentace:

Zpráva o činnosti 2013 Unie nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje

UNO OK jako zájmové sdružení právnických osob

UNO OK: Zájmové sdružení právnických osob  Vznik 2012  Navazuje na stejnojmenné volné sdružení právnických osob vzniklé 2004  10 let organizované institucionální spolupráce s hmatatelnými výsledky  Jediný reprezentant zájmů neziskového sektoru v Olomouckém kraji svého druhu  201 členských organizací  spolky, pobočné spolky  obecně prospěšné společnosti  nadační fondy, nadace  církevní právnické osoby  Letos již 15. celokrajský sněm neziskových organizací

UNO OK: Zájmové sdružení právnických osob Cíle sdružení  podporovat nestátní neziskové organizace v Olomouckém kraji,  navazovat partnerství, členství a spolupráci,  spolupracovat s veřejnou správou a podnikatelským sektorem,  monitorovat legislativu a politiku zejména v oblastech týkajících se NNO a aktuálně informovat členy sdružení,  získávat finanční prostředky na činnost a na podporu NNO %

UNO OK: Zájmové sdružení právnických osob  vzdělávací a volnočasové aktivity,  propagovat NNO, zejména organizováním cílených propagačních akcí – konferencí, seminářů, workshopů, výstav, prezentací apod.,  publikační a poradenská činnost,  provádět lobbying,  podílet se na vytváření koncepcí a strategií,  dle svých možností poskytovat odborné i organizační zázemí, především členům sdružení

UNO OK: struktura  Členové – NNO: 201 organizací ve všech okresech kraje  předsednictvo: 9 dobrovolníků  4 územní sekce: Olomoucká, Prostějovská, Přerovská, Šumperská  4 oborové sekce: Hasičská, Pro rodinu, Sociální, Dobrovolnická  2 smíšené sekce: NO soc. služeb Jesenicka, Dobromysl  „kancelář“ – sekretariát, webmaster, redaktor, 2 pomocníci neziskovek – Šumpersko, Jesenicko

Složení členských organizací

Činnost UNO OK v roce 2013

UNO OK: Činnost v roce 2013  Síťování: činnost sekcí  Vzdělávání: semináře na témata neziskového sektoru  Poradenství  Informování:  e-Bulletin UNO  web uno-ok.cz  Facebook  Reprezentace zájmů NNO Olomouckého kraje:  vztahy se strukturami NNO  vztahy s územní samosprávou  vztahy se státem

UNO OK: Síťování – činnost sekcí  Definování společných problémů a hledání řešení  Příprava společných aktivit a projektů  Hledání partnerů s podobnými zájmy  Společný postup v určité problematice  Výměna příkladů dobré praxe  Navazování kontaktů

Vzdělávání a poradenství

UNO OK: Vzdělávání a poradenství  Semináře s interními i externími lektory – vždy odborníky – celkem 15 seminářů pro cca 200 účastníků  Mediální propagace NNO  Nové občanské právo v praxi NNO  Alternativní dotační možnosti pro NNO  Facebook jako pomocník pro propagaci NNO  ová komunikace, tvorba newsletteru  Dotace Olomouckého kraje  Práce na počítači – začátečníci, pokročilí  Grafické zpracování propagačních materiálů  Poradenství – účetnictví, právní aspekty činnosti NNO

UNO OK: Informování  Web UNO-OK.cz  návštěvnost celkem přístupů/rok; unikátních návštěvníků  478 článků na webu: aktuality NNO, infoservis, činnost sekcí, služby pro NNO  E-Bulletin UNO: 16 čísel, průměrně 320x staženo  Facebook: 61 článků  ová rozesílka členským i nečlenským organizacím - průběžně

Reprezentace neziskového sektoru Olomouckého kraje

UNO OK: Reprezentace zájmů NNO Olomouckého kraje  Předvolební kotlík – diskuse s lídry kandidátek  Kontakt s Asociací NNO České republiky  Zastoupení v Radě vlády pro NNO  Na místní úrovni: pomocníci neziskovek  Spolupráce s OK4EU a OK4Inovace, Výstavištěm Flora Olomouc, a. s. a Univerzitou Palackého v Olomouci  Navázání spolupráce se spol. Salve Finance, Evropská rozvojová agentura

Rozpočet roku 2013

UNO OK: Rozpočet 2013 střed.aktivitacena/jednotkujednotkajednotekcelkemskutečnostZŮST./PŘEBYTEK 13002koordinátor Jeseník - mzda 8 000,00 Kčměsíc ,00 Kč - Kč režie, materiál, cestovné ,00 Kčrok ,00 Kč ,00 Kč-114,00 Kč celkem z dotace města Jeseník ,00 Kč ,00 Kč-114,00 Kč 13009redaktor bulletinu UNO 6 000,00 Kčměsíc1, ,00 Kč - Kč 13003redaktor webu UNO 6 500,00 Kčměsíc ,00 Kč - Kč celkem z dotace Statutárního města Olomouc ,00 Kč - Kč koordinátor Šumperk - mzda 6 250,00 Kčměsíc ,00 Kč ,00 Kč-127,00 Kč režie, materiál, cestovné ,00 Kčrok ,00 Kč ,00 Kč-2 901,00 Kč semináře 3 000,00 Kčměsíc ,00 Kč ,00 Kč-88,00 Kč redaktor bulletinu UNO 6 000,00 Kčměsíc2, ,00 Kč - Kč regionální akce, činnost sekce 7 500,00 Kčrok ,00 Kč - Kč propagace regionu, poradenství 5 000,00 Kčrok ,00 Kč - Kč celkem z dotace města Šumperk ,00 Kč ,00 Kč-3 116,00 Kč Celkové náklady projektu ,00 Kč ,00 Kč-3 230,00 Kč

UNO OK: Rozpočet 2013 Příjmy – veřejná podpora Příjmy – vlastní činnost Město Jeseník ,00 Kč Město Šumperk ,00 Kč Město Olomouc ,00 Kč Celkem ,00 Kč Účastníci seminářů ,00 Kč Reklama na webu 3 000,00 Kč Reklama v bulletinu 200,00 Kč Reklama na krajském sněmu 5 000,00 Kč Celkem ,00 Kč

Poděkování aneb kdo za to může

UNO OK: Poděkování  Sponzorům: statutární město Olomouc, město Jeseník, město Šumperk, město Přerov  Dobrovolníkům – členům předsednictva: Marek Podlaha, Jiří Rudolf, Marcela Vystrčilová, Hana Kroupová, Hynek Pečinka, Iva Sibrová, Milan Langer, Jan Závěšický, Jindřich Pajchl  Dobrovolníkům – vedoucím sekcí: Stanislava Rotterová, Milada Šnajdrová, Marcela Vystrčilová, Milan Langer, Michal Umlauf, Veronika Prokopová, Jitka Bučková, Hana Kroupová, Iva Sibrová  Zaměstnancům: Petra Klimková, Luboš Langer, Jitka Bučková, Veronika Prokopová  Všem aktivním členům a těm, co nám drží palce

Děkuji za pozornost JUDr. Hynek Pečinka