Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ "InoBio - Inovace biologických a lesnických.
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY z OP VK, OBLAST PODPORY 3.2
ZPŮSOBILÉ A NEZPŮSOBILÉ VÝDAJE v OP VK
cestovné tuzemské cestovné zahraniční
Způsobilé výdaje projektů
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Jak realizovat vzdělávací aktivity v projektu Přímá podpora.
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE FINANČNÍ PODPORY z OP VK, OBLAST PODPORY 3.2
Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Projekt „Vzdělávejte se!“
Automobil a daň z mezd Poskytne-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně firemní motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Právnické výpočty Adam Ptašnik 2006
Financování regionálního školství
Pracovní cesty a cestovní náhrady
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu Rozpočet projektu Seminář pro žadatele – 3. výzva oblast podpory
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu Rozpočet projektu Seminář pro žadatele – 5. výzva oblast podpory
RKC Regionální konzultační centra Vykazování nákladů Romana Žáková.
Rozpočet projektu Mgr. Zita Nidlová 1. Oblast podpory 3.1 – výzva č Finanční podpora na jeden projekt IPO: minimální výše: ,- Kč maximální.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
ZPŮSOBILÉ VÝDAJE, DOKLADOVÁNÍ A ARCHIVACE Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK, oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Liberec.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Způsob financování GP a způsobilé výdaje. Financování GP  Celková výše dotace: 100 % celkových způsobilých výdajů  Podíl EU: 85 %  Podíl SR: 15 % 
1 Finanční část projektu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (rozpočet grantových projektů) (seminář pro žadatele.
Jana Kopečková Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Markéta Lisová Finanční rámec grantových projektů 3. výzva, oblast podpory 3.2 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina Tato prezentace je spolufinancována Evropským.
Ing. Petra Kalinová Finanční část monitorovací zprávy.
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Základní předpoklady úspěšného projektu do OP VK Aleš Vlk MŠMT,
Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (zpracování rozpočtu globálních projektů)
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Finanční část Mgr. Lucie Kučerová, Bc. Karel Ritschel oddělení hodnocení.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Odbor regionálního rozvoje oddělení grantů Jana Patočková 20. června 2012 Tento seminář je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
R OZPOČET K APITOLA 7 – P ŘÍMÁ PODPORA Ing. Jana Švarzbergerová Ing. Tereza Modráková , FSS MU 1 Přímá podpora - kapitola 7.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Jana Kopečková Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Math Exercises for You (Math4U)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Představení dodatku smlouvy s DSO
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Finanční rámec grantových projektů oblast podpory 3.2 (3. výzva)
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Operační program Zaměstnanost
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1

Obsah 1. Definice přímé podpory 2. Rozpočet kapitoly 3. Mzdové příspěvky 4. Přílohy monitorovací zprávy vztahující se k přímé podpoře 5. Cestovné, ubytování a stravné Jízdní výdaje Ubytování Stravování 6. Doprovodné aktivity 7. Prezenční listiny 2

Definice přímé podpory Přímá podpora → výdaje týkající se přímo cílové skupiny: Mzdové výdaje Cestovné, ubytování, stravné Doprovodné aktivity Kapitola rozpočtu 7 Přímá podpora Pouze výdaje prokazované jednotlivými doklady. Kapitola rozpočtu 5 Služby Výdaje prokazované fakturou od dodavatele. 3

Rozpočet kapitoly Limit kapitoly 7 Přímá podpora je stanoven do maximální výše 20% celkových způsobilých výdajů projektu při závěrečném vyúčtování projektu. 4

Mzdové příspěvky Příručka pro příjemce, verze 2 a 3 Náhrada mzdových nákladů (hrubá mzda + zákonné odvody) do maximální výše 70% skutečně vyplacených mzdových nákladů (30% hradí zaměstnavatel), nejvýše však do výše dvojnásobku minimální mzdy.  Pedagogové  Akademici smlouva o vzdělávání  Další pracovníci ve školství Náhrada se vyplácí zaměstnavateli pouze za dobu, kdy se školené osoby skutečně účastnily školení. Cesta na školení a zpět se do doby školení nezapočítává. Náhrada nenáleží náhradnímu pracovníkovi. 5

Mzdové příspěvky Příručka pro příjemce, verze 4 a 5 Náhrada mzdových nákladů (hrubá mzda + zákonné odvody) do výše 100% skutečně vyplacených mzdových nákladů, nejvýše však do výše trojnásobku minimální mzdy.  Pedagogové  Akademici smlouva  Další pracovníci ve školství o vzdělávání  Pracovníci výzkumu a vývoje Náhrada se vyplácí zaměstnavateli pouze za dobu, kdy se školené osoby skutečně účastnily školení. Cesta na školení a zpět se do doby školení nezapočítává. Náhrada nenáleží náhradnímu pracovníkovi. 6

Rozpis mzdových příspěvků pro školené osoby 7

Seznam školení 8

Cestovné, ubytování a stravné Příručka pro příjemce, verze 2, 3, 4, 5 Pokrytí nákladů spojených s realizací:  praxí,  stáží,  exkurzí  vzdělávacích pobytů. Účastníkům kurzů vyslaným na základě cestovního příkazu zaměstnavatelem a uzavřené smlouvy o vzdělávání je možno proplácet výdaje dle zákoníku práce č. 262/2006 Sb.. Dětem, žákům a studentům je možno výdaje proplácet na základě doložení jednotlivých výdajových dokladů. 9

Jízdní výdaje Způsobilé výdaje na základě předložení cestovních dokladů na hromadnou dopravu 2. třídy. Použití silničního motorového vozidla → způsobilé jsou výdaje ve výši jízdenky 2. třídy hromadné dopravy * počet přepravovaných osob. Výjimky: nemožnost použití hromadné dopravy z důvodu přepravy handicapovaných osob, nebo neexistujícího spoje → způsobilé výdaje jsou cestovní náhrady (viz kapitola 2 Cestovní náhrady). 10

Ubytování Příručka verze 2 a 3 V ČR max Kč za osobu a noc. Zahraničí: dospělý → hotel kategorie *** žáci a studenti → ubytování v rodinách, hostelech, internátech, turistických ubytovnách nebo VŠ kolejích. 11

Ubytování Příručka verze 4 a 5 V ČR max Kč za osobu a noc ( Praha max Kč za osobu a noc). Zahranničí: dospělý → hotel kategorie ***, žáci a studenti → ubytování v rodinách, hostelech, internátech, turistických ubytovnách nebo VŠ kolejích. 12

Stravování Příručka pro příjemce verze 2, 3, Kč za osobu/ celodenní stravování → trvání akce min. 8 hodin Možnost poskytnout stravenky pouze pokud není možné zajistit stravování jiným způsobem. Příručka pro příjemce verze Kč za osobu/ celodenní stravování → trvání akce min. 8 hodin 400 Kč osobu/ celodenní stravování v případě, že se jedná o výjezdní akci spojenou s ubytováním účastníků. Možnost poskytnout stravenky pouze pokud není možné zajistit stravování jiným způsobem. 13

Doprovodné aktivity Příručka pro příjemce, verze 2, 3 Výdaje na asistenta cílových skupin. Musí být uzavřena smlouva na asistentské služby. Příručka pro příjemce, verze 4, 5 Výdaje na asistenta cílových skupin. Musí být uzavřena smlouva na asistentské služby. Náklady na pedagogický dozor cílové skupiny (dětí, žáků, studentů) Další výdaje související se zapojením cílové skupiny (vstupenky na akce). 14

Prezenční listiny Doklad o účasti cílové skupiny na podpořené akci. V případě vícedenní akce musí být účast konkrétní osoby doložena podpisem za každý den konání akce. Náležitosti: Logolink, identifikace projektu, název akce, datum a místo konání, délka trvání akce, jméno školené osoby, zaměstnavatel/ bydliště a podpis. 15