CESTUJEME PO ZÁPADNÍCH ČECHÁCH Autor: Mgr. Ivana Tesařová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor: Mgr. Věra Sklenářová
Advertisements

Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Karlovarský kraj K.
Střed Čech Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Karlovarský kraj.
Karlovarský kraj.
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_10.
Karlovarský kraj Krajské město Karlovy Vary Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke.
území s léčivými prameny Západní Čechy Vyhledávejte v příruční mapě.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
42.1 Plzeňský kraj– poznáš jeho dominanty?
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Tereza Hynková a Tereza Merhoutová
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZápadní Čechy – Karlovarsko Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně.
KARLOVARSKÝ KRAJ.
!!KOPÍROVÁNÍ ZAKÁZÁNO!! Ten kdo zkopíruje tuto prezentaci musí mít povolení od majitele!! Berte na vědomí že kopírování se trestá!!! ©Miňonka.
Karlovarský kraj Nejmenší kraj – 3 okresy Příhraniční poloha –
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_74_ČR – Karlovarský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
KARLOVARSKÝ KRAJ.
Karlovarský kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel –
Socioekonomická sféra
Anotace: ČR – Karlovarský kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 9.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
RRozloha km2 PPočet obyvatel NNejvyšší bod-Klínovec (1 244m) KKrajské město-Karlovy Vary.
VY_32_INOVACE_CER_13 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Lokalizace lázeňských středisek - řešení Jméno.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Hrady.
Karlovarský kraj. Základní údaje Karlovarský kraj je proslulý svým lázeňstvím. Nejznámějšími lázeňskými městy jsou Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy.
CO JE TO VESMÍR slovní druhy ohebné Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
SPRING AND EASTER ACTIVITIES Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
ČESKO jména vlastní a obecná Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
AnotaceSeznámení s největšími vynálezy lidstva, využití videa z internetu, náměty pro skupinovou činnost a prezentace vynálezů. AutorMgr. Ivana Tesařová.
AnotaceObsahuje náměty činností k opakování jednotlivých zeměpisných oblastí ČR. Opakování lze realizovat formou prezentací v papírové či elektronické.
JAK VZNIKAJÍ NÁZVY Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
AnotaceNáměty činností pro připomenutí květnových tradic. Využití filmů a literatury. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětVlastivěda Očekávaný výstupObjasní.
Světový den vody – 22.březen Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 Města Karlovarského kraje VY_32_INOVACE_C09 Sada 1 Člověk a příroda ZŠ Pačejov.
Knížka je můj kamarád Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
DESETINNÁ ČÍSLA Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotacePracovní listy a multifunkční karty sloužící k vyvození a znázornění desetin a setin. Obsahují činnosti.
NAŠE KNIHA REKORDŮ /NEJ- z našeho kraje, státu, Evropy/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
KŘÍŽEM KRÁŽEM NAŠÍM SVĚTADÍLEM Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Po našich hradech a zámcích Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV AUTOR: MGR. VĚRA BLAŽÍČKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS TEMA: ČR – KARLOVARSKÝ KRAJ ČÍSLO PROJEKTU:
HLEDÁ SE VOCHOMŮRKA Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
TŘEBÍČSKO A JEHO PARAMETRY Autor : Mgr. Ivana Tesařová Datum:
Něco o Praze /souvětí a věta jednoduchá/ Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Karlovarský kraj Obsah Základní informace Základní informace Navštěvované oblasti Navštěvované oblasti Zdroje Zdroje.
Vyjmenovaná slova po s trochu jinak Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
AnotaceSoubor činností k připomenutí významu 28. března, pracovní listy, medailonky, shrnující otázky. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětVlastivěda Očekávaný.
KARLOVARSKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-31 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Plzeňský kraj.
Za Jakubem Krčínem Autor: Ivana Tesařová
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Poznej svůj region Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Máme rádi Česko.
Karlovarský kraj Nejmenší kraj – 3 okresy Příhraniční poloha –
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_10_Karlovarský_kraj
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_07_VLASTIVĚDA
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Přírodní poměry Karlovarského kraje VY_32_INOVACE_C16
Střed Čech Vyhledávejte ve své příruční mapě.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Transkript prezentace:

CESTUJEME PO ZÁPADNÍCH ČECHÁCH Autor: Mgr. Ivana Tesařová

AnotacePracovní listy sloužící k procvičení zeměpisné oblasti. Využívají práci s mapou a internetem. AutorMgr. Ivana Tesařová PředmětVlastivěda Očekávaný výstupVyhledává jednoduché údaje na mapě ČR, posoudí jejich význam, zprostředkuje ostatním zkušenosti. Druh učebního materiáluPracovní listy Cílová skupinaŽáci 5. ročníku Metodický postupJe součástí textu Datum

om/smkrajem.php ZÁPADNÍ ČECHY – slepá mapa

MĚSTA: Na slepé mapě vyznač města západních Čech. Ostatní vyřaď. KLATOVY BRNO DOMAŽLICE PLZEŇ PRAHA KARLOVY VARY DAČICE MARIÁNSKÉ LÁZNĚ CHEB JÁCHYMOV FRANTIŠKOVY LÁZNĚ LIBEREC Vyznač v mapě Klínovec a Čerchov.

Kterými z uvedených měst protéká řeka: OHŘE ……………………………………………………………………………………………… TEPLÁ …………………………………………………………………………………… MŽE ………………………………………………………………………………………………… BEROUNKA ……………………………………………………………………………………… MINIPROJEKT: Poznej památky západních Čech. Nauč se rozlišovat hrady, zámky a zříceniny. V rámci domácí přípravy zjisti na internetu informace o „své“ památce. Zpracuj do podoby miniprojektu a v další hodině referuj spolužákům. Výstavka ve třídě.

zamky/zapadni-cechy/cesky-les- tachovsko/4911-primda/ Andělská hora / zříc. / Bečov nad Teplou / zámek / Hartenberg / hrad / Kašperk / hrad / Klášter Plasy / zámek / Loket / hrad / Potštejn / zříc. / Přimda / zříc. /

NÁZEV PAMÁTKY: ZAŘAZENÍ / zámek, hrad, zřícenina / POLOHA : OBRÁZEK / vlastní výtvarné vyjádření /: Vyhledej a na druhou stranu zapiš pověst či velmi stručné historické údaje o tomto místě. POZNEJ PAMÁTKY ZÁPADNÍCH ČECH