Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Advertisements

Realita: - v důsledku nezasahování proti kůrovci došlo k jeho expanzi ha lesů neboli 2,5 miliónu stromů v NP Šumava je uschlých - dalších 9000.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ČESKÁ REPUBLIKA – OCHRANA PŘÍRODY
Národní park Šumava Autor: Eliška Korábková Johana Černá 8.A
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Klocperková & Stejskalová
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Jaroslav Novotný 9.třída
Česká republika-1 poloha, rozloha…
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Česká republika Horopis I.
Pohoří České republiky
VODSTVO ČR.
POHRANIČNÍ POHOŘÍ.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Šumava je rozsáhlé pohoří na hranici Česka, Rakouska a Německa.
ŠUMAVA Nikola Ambrožová 9.A
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Národní parky v České republice
Vodstvo Česka.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_01.
Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV. Téma: Regiony ČR
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
PŘÍRODNÍ POMĚRY Zpracovala: Klára Schindlerová
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_66.
největší v ČR a ve střední Evropě
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
1. Šumavská soustava Pozůstatky horského ledovce.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Sumava.
ZEMĚPIS ročník JEZERA, PŘEHRADNÍ NÁDRŽE
Karlovarský kraj: Přírodní poměry
NEJVYŠŠÍM VRCHOLEM ŠUMAVY NA ÚZEMÍ ČR JE
Příroda naší republiky
Šumavská subprovincie
Významná chráněná území ČR Student: Antonín LindnerŠkolní rok: 2014/2015 Třída: 2LDen vypracování: Vyučující: Mgr. Ludvík KašparWeb školy:
Základní data Rozloha kraje –7 561 km² Srovnání krajů - ???
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3.4.
NÁRODNÍ PARK ŠUMAVA.
Příroda,Povrch a Nerostné suroviny v Jihočeském Kraji
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_18_ Národní park Šumava TÉMATICKÝ.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
Jižní Čechy VY_32_Inovace_17KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_625.
BÍLÉ KARPATY CHRÁNĚNÁ KRAJINNÁ OBLAST Rozloha: 750 km 2 Nejvyšší hora: Velká Javořina (970 m n. m.) Vznik CHKO: 1980 ZÁKLADNÍ ÚDAJE.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_10_Pohoří ČR- Šumava TÉMATICKÝ.
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_45_Šumava
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Beskydy Adéla Hodboďová.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Národní parky České republiky
Česká republika - pohoří
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Dana Motyčková Číslo
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
ŠABLONA 3/2 NÁRODNÍPARKY ČR
ŠUMAVA, POŠUMAVÍ a ČESKÝ LES
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Pozůstatky horského ledovce - jezera
Česká republika Ochrana přírody ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
Škola:. Základní škola Kladruby
Transkript prezentace:

Šumava

Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Její délka od údolí Chodské Úhlavy k Vyšebrodskému průsmyku je asi 120km, maximální šířka Šumavy a jejího podhůří je 45km. Její délka od údolí Chodské Úhlavy k Vyšebrodskému průsmyku je asi 120km, maximální šířka Šumavy a jejího podhůří je 45km. Hřebenem Šumavy prochází hlavní evropské rozvodí mezi Černým a Severním mořem. Hřebenem Šumavy prochází hlavní evropské rozvodí mezi Černým a Severním mořem. Na bavorské a rakouské straně klesá pohoří výrazně, na české straně pozvolně. Na rozsáhlé ploché horské pláně vyčnívají klenby hlavních vrcholů. Na bavorské a rakouské straně klesá pohoří výrazně, na české straně pozvolně. Na rozsáhlé ploché horské pláně vyčnívají klenby hlavních vrcholů.

Nejvyšším vrcholem Šumavy je Velký Javor (1456m) na bavorské straně hranice. Nejvyšším vrcholem české části je Plechý (1378m). Šumava nabízí možností jak pro letní, tak pro zimní rekreaci. K nejvýznamějším střediskům patří Modrava, Lipenská vodní nádrž a další. Velký Javor

Šumava z české a německé strany Vrch Plechý

Turistické oblasti Černé jezero Černé jezero Vrch Plechý Vrch Plechý Velký Javor Velký Javor Železná Ruda Železná Ruda Strachy Strachy Sušice Sušice Kašperské Hory Kašperské Hory Klatovy Klatovy Hora Boubín Hora Boubín Vrch Špičák Vrch Špičák Javorské jezero Javorské jezero Boubínský prales Boubínský prales Vimperk Vimperk Modrava Modrava

Národní park Šumava NP Šumava je lesnaté území, které je ustanoveno zvláštním režimem ochrany životního prostředí. Je největší ze čtyř Národních parků ( ha) České republiky. Hlavním předmětem ochrany jsou jedinečná nerušeně se vyvíjející biologická společenstva. Mimo horských smrčin a pralesních porostů jsou nejvýznamnější slatě, rašeliniště a karová jezera. Šumavský národní park je součástí Chráněné krajinné oblasti Šumava.

Chalupská slať

Karolína Krejčová Zdroj: Wikipedie.cz Obrázky google.cz Ceskehory.cz