- NAROZEN ROKU 1863 V DEARBONU (MICHIGAN) - V PATNÁCTI SESTROJIL SVŮJ PRVNÍ PARNÍ PÍSTOVÝ MOTOR - 1893 – POPRVÉ SESTROJIL BENZÍNOVÝ MOTOR - 1896 – VYJEL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AUTOMOBILOVÝ PRŮMYSL V SASKU
Advertisements

stlačený zemní plyn vs. nafta
Škoda auto Mladá Boleslav
slavný americký průmyslník
HROCHŮV TÝNEC Moderní cukrovar HROCHŮV TÝNEC zahájil provoz ročně zpracoval t cukrové řepy.
1 Životopis Brouka – část II Poválečné obnovení výroby Po pádu Hitlerovy třetí říše se továrna i město dostalo do britské správy. Továrna.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_14_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Ing. Pavla.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast: Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Plánování pracovníků Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
Ing. Ondřej Smíšek ČVUT FD Děčín
Henry Ford - Narodil se: 30. července 1863 v Dearborn, Michigan, USA - Umřel: 7. dubna vyučil se zámečníkem a pak se stal opravářem parních strojů.
Tomáš a Jan Baťa Tomáš Baťa.
DOPRAVA, ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A ENERGETIKA
ČESKÉ ZEMĚ PŘED PRVNÍ SVĚTOVOU VÁLKOU
Charles Stewart Rolls Frederick Henry Royce Michal Klivanda Jakub Růžek Tomáš Votava ČVUT – PRAHA.
Sekundární sektor hospodářství
Milan Šanda VIII.A.  Dodge byl založen roku 1900 jako Dodge Brothers Company.  Zásobovala rostoucí automobilový průmysl v Detroitu.  Svoje vlastní.
Servisní koncepty Meteor – Trost Řešení pro firemní vozové parky
Airbag Autor: Martin Pinta.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
– soutěž PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola.
Charles Stewart Rolls 1. Narozen 28. srpna 1877 v Bournemouthu Studium – Eton College a univerzita v Cambridge 1900 – vyhrál závod na tisíc mil s vozem.
Věda a technika konce 19.st.
...JEHO ŽIVOT? Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
COMEX INTERNATIONAL fax
 Kapitál je proti jiným výrobním faktorům považován za faktor již vyrobený. Kapitál se skládá z takových vyrobených statků dlouhodobé spotřeby, které.
Mgr. Lenka Hanáková 2.ročník Gymnázium Otrokovice
Alfred P. SLOAN narodil se 23.května 1875 v městě New Haven ve státě Connecticut jako nejstarší z pěti dětí Alfreda Pritcharda Sloana.
Bill gates (William Henry Gates III.)
LEE IACOCCA AUTOR : Renata Petrušová
Vytvořila: Dominika Dvořáková
BSC - Metoda Balanced Scorecard
Ztráty v podnicích Ztráty mohou dosáhnout objemu % z celkových tržeb Ztráty jsou příčinou, proč firma neobstojí v konkurenci Ztráty vyplývající.
LEE IACOCCA Jeden z nejvýznamnějších manažerů nejen automobilového průmyslu.
Směry hlavních činností AutoSAP Strategie AutoSAP pro další období Historie výroby vozidel v České republice Praha, 2. října 2013.
TERI – L 2015 – PREZENTACE MAREK JELÍNEK, DAVID FRIC
ZÁKLADNÍ EKONOMICKÉ POJMY
Automobilový průmysl v ČR
HISTORIE AUTOMOBILISMU mosty za průmyslové revoluce
Květen Historie sociálního podniku Vznik v červenci 2005 v sekci sociálně podnikatelských aktivit Ligy 16 pracovních míst pro cílové skupiny osob.
Americká auta Mezi nejznámější americké výrobce osobních vozů patří tyto značky : Cadillac, Dodge, Ford, GM, GMC, Hummer, Chevrolet, Jeep.
FF WHEEL EXPRESS, s. r. o. SŠ a JŠ Volyně Lidická VOLYNĚ Tel.: wheel. www
Čím byly první samohybné stroje poháněny? Jak se nazývaly vozy, poháněné párou? pára + + vůz = = parovůz James Watt.
Nová světová velmoc USA od občanské války do první světové války.
Základní podnikatelské koncepce 1. Výrobní podnikatelská koncepce „čím levnější výrobek, tím lépe se prodá“ představitelé: Henry Ford v USA.
Kraj Vyso č ina. Základní informace Počet obyvatel: Počet obyvatel: Krajské město: Jihlava ( obyv.)Krajské město: Jihlava (
Spalovací Motory Benzínové
Vliv důvěryhodnosti výrobce automobilů na nákupní chování zákazníků MARTIN JIRUŠKAŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S.
1 HR ve věku změn: výzvy trhu práce a Průmysl 4.0 Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO
AKCE ČISTKA listopad 2011 – červen AUTOKRIMINALITA ZJIŠTĚNO KRÁDEŽÍ DVOUSTOPÝCH MOTOROVÝCH VOZIDEL
SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke. LOGO ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně.
Světová hospodářská krize
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Roman Němeček ŠKODA AUTO a.s. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Svět v poslední třetině 19. století
Konstruktér smíchovské vagónky
Název: Marketing – podnikoví zákazníci Autor: Ing.Jan Štěpka
MICHELIN VY_32_INOVACE_F06
Tajemství úspěchu Tomáš Baťa a Henry Ford
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Prezentace obchodního plánu
v automobilovém průmyslu ČR
Podnikatelské koncepce
Prezentace obchodního plánu
0.7 SEKUNDY.
POČÁTKY AUTOMOBILISMU
0.7 SEKUNDY.
Transkript prezentace:

- NAROZEN ROKU 1863 V DEARBONU (MICHIGAN) - V PATNÁCTI SESTROJIL SVŮJ PRVNÍ PARNÍ PÍSTOVÝ MOTOR – POPRVÉ SESTROJIL BENZÍNOVÝ MOTOR – VYJEL DO ULIC SE SVÝM VOZIDLEM – ZALOŽIL SPOLU S OSTATNÍMI INVESTORY FIRMU DETROIT AUTOMOBILE COMPANY, KTERÁ ZKRACHOVALA Henry Ford

– FORD ZALOŽIL FIRMU S OPERATIVNÍM KAPITÁLEM DOLARŮ – FORD SESTROJIL LEVNĚJŠÍ VŮZ, MODEL T, KTERÝ BYL DOSTUPNÝ I PRO CHUDŠÍ LID – POPRVÉ VYUŽIL PÁSOVÉ VÝROBY Ford motor company

- DO ROKU 1914 SE FORDOVI PODAŘILO OVLÁDNOUT 50% AMERICKÉHO TRHU – FORD ZAVEDL OSMIHODINOVÝ PRACOVNÍ PROVOZ, SLUŽBY ZAMĚSTNANCŮM, PODNIKOVÉHO LÉKAŘE - DĚLNÍK V AUTOMOBILCE FORD VYROBIL AŽ 4 KRÁT VÍCE AUTOMOBILŮ NEŽ V AUTOMOBILCE JINÉ Ford motor company

- VE 20. LETECH SE STAL VŮDCEM AUTOMOBILOVÉHO IMPÉRIA – FIRMA KRACHUJE DÍKY ZAOSTALOSTI JEHO AUT VŮČI OSTATNÍM AUTOMOBILKÁM - ZAVÍRÁ TOVÁRNU A PROPOUŠTÍ VŠECHNY SVÉ ZAMĚSTNANCE - BĚHEM ŠESTI MĚSÍCŮ VŠAK PŘICHÁZÍ NA TRH S NOVÝM MODELEM A Henry Ford

DÍKY FINANČNÍ PODPOŘE PREZIDENTA ROOSEVELTA PODNIK ZNOVU VZKVÉTÁ - MODEL A JE OPĚT VYHLEDÁVANÝM AUTOMOBILEM Nové úspěchy

- PO FORDOVĚ SMRTI (1947) SE FIRMY UJÍMÁ JEHO VNUK HENRY - NYNÍ JE VE VEDENÍ WILLIAM FORD, PRAVNUK ZAKLÁDAJÍCÍHO HENRYHO FORDA Současnost

RIMZPWCY Ukázka výroby