Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REINTEGRAČNÍ PROGRAM PLUS (programy ve věznicích a na svobodě) Konference Za branou věznice,
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Informální edukace a její metody Přednáška č. 2 Volný čas, výchova ve volném čase a pro volný čas, možnosti výchovy v NZDM doc. Michal Kaplánek, Th.D.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
PHDR. HANA PAZLAROVÁ, PH.D Metody sociální práce 3.
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi TD Vybrané aspekty péče o seniory z hlediska sociálního začleňování podpořeno z programu.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Centrum na podporu integrace cizinců
Dům sv. Josefa Centrum denních služeb
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Úřad práce České republiky
Členská schůze MAS Nepomuk,
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
MĚSTSKÝ ÚŘAD BLOVICE S ČÍM VÁM MŮŽEME POMOCI?
Název projektu: Moderní škola
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
Děti odsouzených rodičů z hlediska sociálně – právní ochrany dětí
Základní informace o poskytovateli
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Nízkoprahová denní centra
Název projektu: Moderní škola
Specifika práce s mladými lidmi v nízkoprahových programech pro děti a mládež Proxima Sociale o.p.s.​ Pavlína Mádlová mezinárodní konferencE v rámci PRojektu.
Služby následné péče.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Tlumočnické služby.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Správa sociálního zabezpečení
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
VY_32_INOVACE_SA4A_6 DUM 6. příprava aktivity pro 1
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové
Seznámení s Elrond z.ú..
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Operační program Zaměstnanost
Život bez střeva , Praha.
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální rehabilitace nevidomých a slabozrakých Tyfloservis o.p.s.
Podpora samostatného bydlení
Centrum J. J. Pestalozziho, o. p. s.
Terénní krizová služba
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.

Poslání služby Posláním sociálně-aktivizačních služeb pro rodiny s dětmi v D.R.A.K., o.s. je zajistit rodinám s dětmi v nepříznivé životní situaci podporu v takové míře, aby vedla k aktivizaci vlastních zdrojů rodiny pro řešení své nepříznivé situace a napomáhala ke snížení sociální izolace rodin.

Cíle služby Podpora a pomoc rodinám při řešení nepříznivé životní situace. Zvýšení informovanosti rodin o možnostech využití běžně dostupných veřejných služeb pro řešení své situace. Poskytnutí rodinám při uplatňování práv, oprávněných zájmů a obstarávání osobních záležitostí takovou míru podpory, aby je nezbavila zodpovědnosti a přirozených rizik. Zvýšení uplatnitelnosti uživatelů na trhu práce. Snížení sociální izolace rodin. Zlepšení dovedností umožňujících realizaci potřeb rodiny.

Cílová skupina služby Služba je určena rodinám s nezaopatřenými dětmi do 26 let, které se dostaly do obtížné situace, chtějí ji vyřešit, ale nedokážou to vlastními silami. Formy poskytování sociálních služeb: terénní (v rodině, na úřadech,…) ambulantní (na kontaktních místech sdružení) Služby jsou poskytovány zdarma.

Služba rodinám nabízí: 1.) Výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, 2.) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, 3.) výkon sociálně terapeutických činností, 4.) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí, 5.) základní sociální poradenství a v případě potřeby zprostředkovávání odborného sociálního poradenství.

Aktivity SAS v praxi Sociální pracovnice služby dokáže rodiny podpořit v následujících oblastech: péče o dítě, vztahové problémy, vzdělávání dětí, zprostředkování kontaktů na organizace, školy, úřady, hospodaření s penězi, hledání zaměstnání i bydlení, řešení dluhů, komunikace s úřady, vybavení kompenzačními pomůckami a doklady.

Něco navíc Rodinám dále nabízíme volnočasové aktivity pro děti i pečující, pořádáme psychorehabilitační pobyty a semináře. Návazné aktivity služby zprostředkovávají rodinám informace z různých oblastí, navádějí rodinu ke kvalitnímu trávení volného času a napomáhají setkávání rodin s podobnými problémy čímž zabraňují sociální izolaci rodin.

Kontaktní místa sdružení: Občanské sdružení D.R.A.K. Liberec Oblačná 450/1, Liberec V-Kristiánov, Liberec 5 Klíčový pracovník služby :Klíčový pracovník služby : Bc.Jindřiška MáchováBc.Jindřiška Máchová Tel.: Tel.: Občanské sdružení D.R.A.K. Jablonec nad Nisou U Zeleného stromu 1, Jablonec nad Nisou Klíčový pracovník služby:Klíčový pracovník služby: Bc. Zuzana StehlíkováBc. Zuzana Stehlíková Tel: Tel:

Kontaktní místa sdružení: Občanské sdružení D.R.A.K. Česká Lípa Roháče z Dubé 496/16, Česká Lípa Klíčový pracovník službyKlíčový pracovník služby Marie NáhodováMarie Náhodová Tel: Tel: Občanské sdružení D.R.A.K. Semily Nádražní 213, Semily Klíčový pracovník službyKlíčový pracovník služby Bc Zuzana StehlíkováBc Zuzana Stehlíková Tel: Tel:

Děkujeme za Vaší pozornost