Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015 Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Global Business Incubation Day 2008,  Inovační centrum a podnikatelský inkubátor ve Vysočanech 8. prosince 2008 Program Prosperita.
Advertisements

VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Veřejná prezentace projektů JU u příležitosti slavnostního poklepání základních kamenů novostaveb Rozvoj PřF JU a Rozvoj ZF a FROV JU Investice do rozvoje.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Rozpočet 2008 Kolegium rektora Základní principy předpokládá se aplikování stávající metody 1) rozdělení výnosů –normativní přínos (příspěvek.
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.
Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno 20.dubna 2005 Podpora inovací a technologií Operační program průmysl a podnikání Program Prosperita a Inovace.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
VĚDECKO - TECHNICKÝ PARK BRNO
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Pozice UTB ve Zlíně v rámci českých veřejných vysokých škol a možnosti dalšího rozvoje Petr Sáha Zdroj dat: MŠMT, Rozpočet.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE - OPPI Program Prosperita.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 2016 RNDr. Alexander Černý
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015 Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015

Pro jednotlivé cíle investiční strategie stanovilo Kolegium rektora tyto priority: (A)Vzdělávací komplex UTB zdroj: státní rozpočet (s vysokou finanční spoluúčastí UTB) Laboratorní centrum Fakulty technologické zdroj: Operační program VaVpI, prioritní osa 4 (B)Centrum polymerních systémů zdroj: Operační program VaVpI, prioritní osa 2 (C) Vědeckotechnický park ICT zdroj: Operační program Podnikání a inovace, podpora: Prosperita II. (D) Centrum bezpečnostních, informačních a pokročilých technologií zdroj: Operační program VaVpI, prioritní osa 2 Priority investiční strategie UTB

Poskytovatel dotace: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Dotační titul: individuální dotace SR (ISPROFIN) Lokalita: p. č. 1087/5, ulice Štefánikova, Zlín Vlastník pozemku: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Charakter akce: novostavba Vzdělávací infrastruktura Vzdělávací komplex UTB Cíl projektu: Vybudování univerzálních vzdělávacích, výzkumných a studijních kapacit. Vybudování vzdělávacích kapacit pro Fakultu humanitních studií včetně Institutu zdravotnických studií.

Vzdělávací infrastruktura Vzdělávací komplex UTB

Projektové ukazatele stavby Vzdělávacího komplexu Obestavěný prostor m 3 Plocha užitková m 2 Plocha užitková čistá8 657 m 2 Počet studentů4 000 Počet zaměstnanců150 Vnitřní parkovací stání89 Rozpočtové ukazatele stavby Celkové investiční náklady tis. Kč Celkové neinvestiční náklady tis. Kč Náklady celkem tis. Kč Průměrná jednotková cena stavby Plocha užitková Kč/ m 2 Obestavěný prostor7 031 Kč/ m 3

Vzdělávací infrastruktura Laboratorní centrum Fakulty technologické Poskytovatel dotace: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Operační program: Výzkum a vývoj pro inovace Dotační titul: prioritní osa 4 Cíl projektu: Dobudování vzdělávacích a výzkumných kapacit pro navazující magisterské a doktorské studijní programy Fakulty technologické. Inovace a rozšíření přístrojového parku a laboratorní techniky.

. Vzdělávací infrastruktura Laboratorní centrum Fakulty technologické

Projektové ukazatele LC FT Plocha nově vybudovaných laboratoří2 125 m 2 Plocha nově vybudovaných prostor pro výuku2 286 m 2 Plocha nově vybudovaných prostor knihoven105 m 2 Plocha další1 858 m 2 Plocha užitková čistá celkem6 374 m 2 Počet studentů majících prospěch z nové infrastruktury2 000 Počet PhD studentů majících prospěch z nové infrastruktury150 Rozpočtové ukazatele stavby LC FT Dotace VaVpI OP tis. Kč Spoluúčast UTB z veřejných prostředků tis. Kč Způsobilé náklady celkem tis. Kč Průměrná jednotková cena stavby LC FT Plocha užitková Kč/ m 2 Obestavěný prostor7 831 Kč/ m 3

Vzdělávací infrastruktura Nákup a adaptace objektu ateliérového typu Cíl projektu: Nákup a adaptace objektu ateliérového typu pro potřeby Fakulty multimediálních komunikací.

Anotace projektu: Lokalita:tř. T. Bati 4342, Zlín Vlastník objektu:Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze Charakter akce:koupě nemovitosti Základní bilance: Zastavěná plocha objektu: 678 m 2 Obestavěný prostor: m 3 Využitelná plocha objektu celkem:3 450 m 2 z toho plocha užitková čistá: m 2 Využitelná plocha navazujícího pozemku parcela č. 977/15, zeleň: m 2 Zdůvodnění potřebnosti: Fakulta multimediálních komunikací v současné době pro nedostatek prostor využívá i smluvní kapacity jiných subjektů ve městě v tržních relacích nájemného, a to i v předmětném objektu. Vzdělávací infrastruktura Nákup a adaptace objektu ateliérového typu

Infrastruktura pro VaV Centrum polymerních systémů Poskytovatel dotace: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Operační program: Výzkum a vývoj pro inovace Dotační titul: prioritní osa 2

Infrastruktura pro VaV Centrum polymerních systémů Anotace projektu: Lokalita:prostor ulice Antonínova, Zlín Vlastník pozemků:Statutární město Zlín, je uzavřena budoucí smlouva kupní Charakter akce:novostavba, pořízení technologického a přístrojového vybavení Cíl projektu: Cílem je zabezpečení infrastruktury pro zřízení výzkumného centra se zaměřením na vědní obor „Makromolekulární látky a technologie“ s bližším zaměřením na polymerní systémy a procesy. Zřízení Centra polymerních systémů zahrnuje vybudování novostavby s výzkumnými laboratořemi, prostory vývojových pracovišť a nových ústavů včetně jejich přístrojového a technologického vybavení. Zejména se jedná o zřízení specializovaných laboratorních prostor s definovaným prostředím resp. ochranou proti nebezpečným látkám (prostory pro čisté technologie a nanotechnologie, pro studium molekulárních parametrů, perkolačních jevů, nestabilních procesů, inteligentních projevů atd.).

Infrastruktura pro VaV Centrum polymerních systémů Projektové ukazatele stavby Centrum polymerního systému po redukci objektu Obestavěný prostor m 3 Plocha užitková m 2 Plocha užitková čistá7 198 m 2 Zastavěná plocha2 728 m 2 Vnitřní parkovací stání89 Rozpočtové ukazatele Celkové náklady stavby tis. Kč Pořízení strojů a zařízení tis. Kč Náklady celkem tis. Kč Průměrná jednotková cena stavby Plocha užitková Kč/ m 2 Obestavěný prostor6 808 Kč/ m 3

Infrastruktura pro komerční výzkum Vědeckotechnický park – informační a komunikační technologie Poskytovatel dotace: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR Operační program: Podnikání a inovace Dotační titul: Prosperita II.

Anotace projektu: Lokalita:Vysokoškolský areál U5, Nad Stráněmi 4511, Zlín Vlastník pozemku:Statutární město Zlín, v dlouhodobé smluvní výpůjčce Charakter akce:Dostavba areálu, novostavba Cíl projektu: Oblast inovačního výzkumu a vývoje s následným transferem výsledků do komerční realizace je pro UTB strategickou prioritou a univerzita usiluje o rozšíření těchto pracovišť do progresivní oblasti informačních a komunikačních technologií. Cílem projektu je vybudovat Vědeckotechnický park v těsné návaznosti na Fakultu aplikované informatiky, aby bylo umožněno zasídlení relevantních inovačních firem v oblasti ICT, dále se předpokládá využití pro ostatní součásti UTB. Projekt je celouniverzitním projektem. UTB tak hodlá účinně propojit výzkumnou a vývojovou základnu Fakulty aplikované informatiky s podnikatelskou sférou, zajistit transfer technologií a dále plně využít potenciál dostupných studentů a absolventů a podpořit tak setrvání/zaměstnání kvalitních absolventů ve Zlíně. Infrastruktura pro komerční výzkum Vědeckotechnický park – informační a komunikační technologie

Projektové ukazatele VTP ICT Plocha pro účely inkubátoru450 m 2 Plocha pro účely vědeckotechnického parku2 600 m 2 Plocha pro účely centra transferu technologií90 m 2 Plocha užitková čistá celkem3 140 m 2 Plocha užitková celkem5 354 m 2 Rozpočtové ukazatele stavby VTP ICT Dotace OP PI tis. Kč Spoluúčast UTB z vlastních prostředků tis. Kč Způsobilé náklady celkem tis. Kč Průměrná jednotková cena stavby Plocha užitková Kč/ m 2 Obestavěný prostor7 031 Kč/ m 3

Centrum bezpečnostních, informačních a pokročilých technologií – CEBIA Tech Struktura projektuObjem v tis. Kč Souhrn způsobilé výdaje Investiční Neinvestiční Souhrn nezpůsobilé výdaje Investiční0 - Neinvestiční Neinvestiční DPH Celkové náklady projektu

Centrum bezpečnostních, informačních a pokročilých technologií – CEBIA Tech Orientační rozpočet projektuObjem v tis. Kč hmotný majetek – stroje a zařízení hmotný majetek – ostatní vybavení5 200 materiál500 služby4 762 povinná publicita120 cestovné1 700 režijní výdaje3 606 osobní výdaje Celkem způsobilé výdaje