Kotlíkové dotace. Základní podmínky Dle platné legislativy (zákona č. 201/2012 Sb.) nebude možné po roce 2022 provozovat neekologické kotle 1. a 2. emisní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Advertisements

Cílem Programu je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kW, tzv. lokálních topenišť využívajících tuhá paliva.
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
NZÚ – BD návrh Programové schéma je navrženo na základě analýz účasti vlastníků BD v ZÚ 2009, rozložení zájmu o jednotlivé oblasti podpory, jejich.
Pohled Moravskoslezského kraje na „Energeticky nezávislý kraj“ Ing
Seminář pro Svaz obcí a měst Ostrava, 9.dubna 2009.
Čtyři významné průmyslové podniky věnovaly kraji 10 mil
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
Aktivní přístup kraje z hlediska ochrany ovzduší , Clarion Congress Hotel Ostrava náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Pravidla získání podpory z OPŽP.
Prioritní osa 2 a 5 v OPŽP
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Zelená úsporám Novinky od 08/2009 Dotace v praxi SFŽP ČR Odbor GIS Ing.Tomáš Poledník Vedoucí pracovišť Morava.
Dotační program na výměnu kotlů v Jihomoravském kraji v rámci Operačního programu Životní prostředí.
Informační seminář „Kotlíkové dotace v Pardubickém kraji“ Krajský úřad Pardubického kraje
OLOMOUCKÝ KRAJ podání žádostí Něco o nás Společnost FleetCom s.r.o. je jedním z největších administrátorů kotlíkových dotací V loňském.
INFOTHERMA 2016 – Ostrava „KOTLÍKOVÉ DOTACE 2015“ OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SFŽP ČR) – 16. výzva I. ETAPA 2016 – 2018 DOTACE – RODINNÉ.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji v rámci OPŽP Hranice Ing. Martin Černocký Oddělení grantových schémat Odbor strategického rozvoje.
Dotační program na výměnu zastaralých zdrojů tepla na pevná paliva KOTLÍKOVÁ DOTACE Informační schůzka pro zástupce obcí Ústeckého kraje.
V ÝMĚNA ZASTARALÝCH ZDROJŮ VYTÁPĚNÍ dotace z OP Životní prostředí 2014 – 2020 prostřednictvím Královéhradeckého kraje („Kotlíkové dotace“)
Realizace „kotlíkových dotací“ z OPŽP Praha, 25. května 2015.
zelená linka: OPŽP 2014 – 2020 Environmentální rizika a průmyslové znečištění Zlepšování kvality ovzduší Energetické.
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách 91. zasedání Rady fondu Praha, 30.
1. Představení programu Obecné informace 2 Obecné informace o programu NZÚ Segmenty podpory Rodinné domy (2014+) Oblast podpory A - Snižování energetické.
1. Představení programu Obecné informace Aktuální stav 2.
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
STŘEDOČESKÝ KRAJ podání žádostí Něco o nás Společnost FleetCom s.r.o. je jedním z největších administrátorů kotlíkových dotací V loňském.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Datum: Zpracoval(a): Možnost zapojení obce do financování jednotlivých projektů občanů (smluvní ošetření, způsob financování)
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
„Take a Breath! – Adaptation Actions to reduce adverse health impacts of air pollution“ „Nadechni se! – Aktivity směřující ke zmírnění zdravotních dopadů.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Sdružení podnikatelů v teplárenství Tisková konference Teplárny se připravují na splnění přísných emisních limitů Ing. Mirek Topolánek 12.
16.Výzva IROP – Energetické úspory v bytových domech Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Zakládající partneři Významní partneři Partneři Energetická optimalizace bytové domy Výroční konference MMR Ing. Michal Čejka
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II
**************************************
Dotační programy zaměřené na podporu EPC
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Ing. Ota Hrabák Krajské pracoviště SFŽP v Hradci Králové
maximální spoluúčast kraje 70 % příjem žádostí –
Nový OPŽP 2014 – 2020 ve vztahu k možnostem financování výměny domovních zdrojů vytápění: „kotlíkové dotace“
ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II
Seminář pro starosty obcí Libereckého kraje
Operační program životní prostředí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Kotlíkové dotace v Jihočeském kraji
Program Nová zelená úsporám
Program Nová zelená úsporám
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
Informační schůzka pro zástupce obcí Ústeckého kraje
ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH III
Dotační program Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji III.
Kotlíkové dotace v MSK 3. výzva
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji 3. výzva
3. výzva „kotlíkových dotací“
Kotlíkové dotace v Jihočeském kraji
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Kotlíkové dotace

Základní podmínky Dle platné legislativy (zákona č. 201/2012 Sb.) nebude možné po roce 2022 provozovat neekologické kotle 1. a 2. emisní třídy. Město Ostrava se bude podílet na spolufinancování výměny kotlů na území města. Ročně uvolní ze svého rozpočtu 10 mil. Kč. Dotace je určena pouze pro fyzické osoby, netýká se právnických osob. Podporu na výměnu zdroje tepla je možno poskytnout jen v případě, kdy je stávající rodinný dům vytápěn převážně kotlem na pevná paliva s ručním přikládáním paliva (NE – kotle plynové, automatické, na biomasu, dříve dotované, kamna a krby). Ve všech případech musí dojít k likvidaci původního nevyhovujícího kotle na pevná paliva!

Předmět podpory Výměna stávajícího zdroje tepla na pevná paliva s ručním přikládáním za: kotel na pevná paliva plynový kondenzační kotel tepelné čerpadlo V kombinaci s novým kotlem: solárně-termická soustava pro přitápění nebo přípravu teplé vody, akumulační nádoba 55l/kW (u kotle s ručním přikládáním - podmínka), „mikro“ energetická opatření (klasifikační třída energetické náročnosti budovy „D“ a horší) nebo PENB (klasifikační třída energetické náročnosti budovy „C“ a lepší). Podporované výrobky jsou uvedeny v závazném seznamu vedeném SFŽP.

Způsobilé výdaje

Výše dotace Výše kotlíkové dotace je odstupňována podle typu kotle: 70 % způsobilých výdajů – kotel výhradně na uhlí 75 % způsobilých výdajů – komb. kotel (uhlí + biomasa), plynový kotel 80 % způsobilých výdajů – kotel výhradně na biomasu, tepelné čerpadlo + 5% bonus za prioritní území (obce s překročenými imisními limity) + 5% příspěvek MSK + 10% příspěvek města Ostravy pro vlastníky domu na území města Maximální výše způsobilých výdajů je Kč, z čehož výdaje na „mikro“ energetická opatření mohou dosáhnout maximální výše Kč. Podpora bude vyplacena formou ex-post platby.

Výše dotace Maximální výše podpory na území města Ostravy

Výzva Období výzvy: – Příjem žádostí: – Realizace výměn kotlů:do (vč. dodání faktur) Příjem žádostí:poštou nebo osobně na KÚ MSK Zpětná uznatelnost nákladů: od K žádosti je třeba vždy doložit: smlouvu/potvrzení o vedení běžného účtu žadatele, fotodokumentaci (původní kotel napojený na otopnou soustavu a komínové těleso), čestné prohlášení o bezdlužnosti vůči SMO. Schválení žádosti → smlouva → realizace a předložení vyúčtování do → proplacení nejpozději do konce roku 2016.

Kampaň Realizovali jsme: konference Ostravské ovzduší a lokální topeniště, články v městských i obvodních zpravodajích, informační seminář – pro starosty městských obvodů, veřejnost ( ). Připravujeme: informační semináře pro veřejnost - Stará Bělá – , Polanka nad Odrou – , Petřkovice – , Michálkovice – , informační místo v budově Radnice města Ostravy – od každé pondělí od 13 – 17 hodin, atraktivní informační balíček do schránek, propagace v médiích (tisk, rozhlas), outdoorová reklama – CityLight, reklamní plochy v MHD, letáky, atd. Webové stránky