ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Advertisements

POČÍTAČ.
Hardware- počítačové komponenty
Informatika a výpočetní technika
HARDWARE 1. část.
Identifikátor materiálu: EU
Hardware Fyzické vybavení počítače, vše, na co se dá sáhnout
Základní pojmy ( HW, SW, data, Bit a Byte)
Hardware Název materiálu: VY_INOVACE_723_hardware
ZÁKLADNÍ DESKA.
Příklad možného řešení. Obsah  Procesor Procesor  Operační paměť Operační paměť  Harddisk Harddisk  Základní deska Základní deska  Zdroj Zdroj.
PC komponenty.
KOMPONENTY PC Klára B ř ezíková Procesor Operační paměť RAM-lze smazat ROM- z ů stává(CD- ROM,DVD- ROM)
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší školeNázev: Struktura počítače - hardware Autor: Jaroslav.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Blokové schéma PC a jeho hardwarová realizace
3. MATURITNÍ OKRUH Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Druhy Počítačů.
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení. >Hardware Fyzické vybavení počítače Vše, na co si můžeme sáhnout (monitor, klávesnice, myš, tiskárna…)
Informatika 1_5 5. Týden 9. A 10. hodina.
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
HARDWARE hardware tvoří součásti počítače – je to fyzické vybavení umístěné buď uvnitř / interní/, nebo připojené z venku / externí/ hardware jsou součástky.
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
Základní části počítače
Identifikátor materiálu: EU
HARDWARE.
Základní deska. základní deska / motherboard / mainboard Základem pro celý počítač Nalezneme ve všech typech: stolních, noteboocích, palmtopech Do základní.
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Hardware Mgr. Barbora Pilárová P ř íjemce: ZŠ B ř idli č ná, okr. Bruntál Komenského B Ř IDLI Č NÁ Doporu č eno pro: 6. ro č ník P ř edm ě t:
HARDWARE – DÍLY POČÍTAČE
HARDWARE 2. část.
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_144_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_07_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.
Hardware.
Počítačové komponenty Jiří Vohradský. Co je počítač? Počítač je zařízení pro zpracování informací. Informace jsou v počítači ve formě různých druhů dat.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Záznamová média Informatika – 6. ročník
HARDWARE Co je to ?.
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
Základní struktura počítače
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Vnitřní záznamová média. © Mgr. Petr Loskot
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_01.
Mgr. Roman Nedorost STAVBA PC Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum.
Co se skrývá uvnitř skříně?. 1. Počítačová skříň (Case) je obvykle plechový obal, který zakrývá vnitřek počítače. Existují 4 základní druhy skříní (dělené.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
Základní desky Marek Kougl 1.L.
UVNITŘ POČÍTAČE VY_32_INOVACE_04 Sada 6 ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná IT ve škole 1622­/21/7.1.4/2010.
PC základní jednotka.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE   Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_02
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Vnitřek skříně počítače
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Hardwarové vybavení počítače
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Základní komponenty počítače
Mgr. Miroslava Telingerová
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Transkript prezentace:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07 Projekt Zlepšení podmínek pro vzdělávání na ZŠ Číslo dotace 2311/21/7.1.4/2010 EU peníze školám

Hardware I. Co je uvnitř počítače?

Skříň počítače „bedna“ ve které se skrývají interní (vnitřní) komponenty počítače. Dělíme ji podle typu: Desktop – vodorovná poloha Minitower – postavená na výšku – nejprodávanější typ Tower – větší a prostornější než minitower.

Obsah počítačové skříně CD- ROM mechanika Harddisk Paměť RAM Procesor Základní deska Zdroj napájení A další…

Základní deska Motherboard, mainboard = počítačový základ, na kterém se všechno staví. Deska cca 30x30, jsou na ní plošné spoje, konektory, sloty (do nich se zasunují jiné prvky)

Procesor Mozek počítače, počítá všechno co se v počítači děje. Důležitý parametr je taktovací frekvence – čím je vyšší, tím je procesor rychlejší.

Harddisk Pevný disk, jsou na něm uložena všechna data, která se v počítači nachází. Je spojen se základní deskou kabelem. Nejporuchovější část počítače Důležitá je jeho kapacita.

Paměť RAM Operační paměť, ukládání a načítání informací. Například rozkreslený obrázek najdeme v této paměti. Po vypnutí PC obrázek zmizí. Důležitá je její kapacita.

Zdroj Připojí PC k el. Proudu Převádí el. Napětí ze sítě na menší, aby nedošlo ke zničení PC. Bývá chlazený ventilátorkem.

Přídavné karty Další zařízení, které můžeme do základní desky zasunout. Nejsou povinné, rozšiřují možnosti počítače Zvuková karta – používání zvuku v PC Síťová karta – propojení PC v síti Televizní karta – příjem televizního signálu A další….

Mechaniky pro záznamová média Nejstarší disketová mechanika – magnetický záznam, často dochází k mechanickému poškození. CD- ROM –čtení probíhá opticky laserovým paprskem DVD mechanika – Podobný princip jako CD mechanika, umí číst DVD.

Vytvořila: Mgr. Zuzana Stodůlková Pinďurová ZŠ Bouzov Vytvořila: Mgr. Zuzana Stodůlková Pinďurová ZŠ Bouzov