PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prioritní osa 4 Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu vzdělávání jednání Řídicího výboru Operačního programu Výzkum,
M OŽNOSTI VYUŽITÍ DOTAČNÍCH PROGRAMŮ Porada ředitelů pověřených knihoven MK Hodonín,
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Výzvy PO1 Téma výzvySpecifický cíl Žadatel Alokace na výzvu Předpokládaný termín vyhlášení Strategické řízení VaVaI na národní úrovni specifický cíl 4.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
2014 –  programové území  tematické zaměření programu  alokace programu  základní parametry programu  harmonogram přípravy.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Integrovaný regionální operační program
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Implementační projekt KAP
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Název projektu: Ve škole po škole
Krajský akční plán vzdělávání ÚK
Závěrečná konference projektu
Polytechnické vzdělávání v praxi
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Aktuální informace o projektu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vítejte na třetí místní konferenci
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015

Místní akční plány vzdělávání (MAP)

Databáze registrovaných karet projektů → projekty (levé menu)

INTERREG V-A SK-CZ Investiční priorita 1: Příprava a realizace společných vzdělávacích, odborných vzdělávacích a školících programů Předběžné vyhlášení výzvy pro předkládání projektů: – Podporované aktivity: Inovované vzdělávací programy pro ZŠ, SŠ a VŠ s důrazem na získání klíčových kompetencí pro praxi Systematická institucionální spolupráce mezi vzdělávacími institucemi, institucemi v oblasti vzdělávání, zaměstnavateli a úřady práce Výměna odborných poznatků a zkušeností, výměnné pobyty a stáže pro pedagogy, žáky, studenty Vytváření strategií, partnerství, „regionálních paktů“ v oblasti rozvoje lidských zdrojů Celoživotní vzdělávání Kariérní poradenství, propagace a zvýšení atraktivity technických oborů a škol Investice do vzdělávací infrastruktury – jen jako doplňkové aktivity, důraz na inovativní technologie

INTERREG V-A AT-CZ Investice do vzdělávání, odborné přípravy a školení za účelem získávání dovedností a celoživotního učení: vypracováním a naplňováním společných programů vzdělávání, odborné přípravy a školení Předběžné vyhlášení výzvy pro předkládání projektů: do Příklady podporovaných aktivit: přizpůsobení vzdělávacích podmínek/systémů hospodářským a kulturním potřebám společného regionu (uspokojení potřeb trhu práce atd.), akce na podporu harmonizace systému odborného vzdělávání k uspokojování potřeb společného trhu práce (např. společné programy na podporu dlouhodobých stáží studentů ve firmách v příhraničních oblastech – „duální vzdělávání“), rozvoj a implementace společných systémových opatření a společně implementované programy v oblasti vzdělávání v podobě: o studijních plánů/osnov o výměn studentů a pracovníků, o přípravy základních zásad pro harmonizaci a uznávání kvalifikací, o specializovaných dvojstranných odborně vzdělávacích programů, o výuky cizích jazyků.

ROZVOJ PŘIROZENÝCH DOVEDNOSTÍ ŽÁKŮ V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH

N-TROPHY

EXPERIMENTÁLNÍ WORKSHOPY

SOFT-SKILLS WORKSHOPY

LETNÍ ŠKOLY

WEBOVÉ STRÁNKY / informace o projektu / interaktivní databáze škol a vzdělávacích organizací

dotazy / připomínky / podněty / děkujeme za Váš zájem a pozornost / /

PODPOTRA ADAPTABILITY A INTEGRACE CIZINCŮ NA TRH PRÁCE NA ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE PROSTŘEDNICTVÍM SPECIFICKÉHO/DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Klíčové aktivity: KA 01: Získání a analýza dat o cílové skupině KA 02: Vytvoření Informačního centra pro občany zemí EU a EHS KA 03: Vytvoření tematické sítě pro oblast kvalifikace a zaměstnanosti cizinců KA 04: Podpora při uznávání/nostrifikaci vzdělání získaného v zahraničí KA 05: Zprostředkování dalšího/specifického vzdělávání KA 06: Podpora při získání zaměstnání Doba realizace 36 měsíců Zdroj financování – OPZ, IP 1, PO 3 – Sociální inovace a mezinárodní spolupráce Spolupracující subjekty - Úřad práce ČR, krajská pobočka v Brně, Cizinecká policie, Vybraná SOU, odborné SŠ, VŠ, Hospodářská komora, Centrum vzdělávání všem, Lipka, školské zařízení pro environmentální vzdělávání Předpokládaný rozpočet – 6 mil. Kč

Děkuji za pozornost