Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/08.0207.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Advertisements

„PROFROZUČ“ Prezentace projektu, vytvořeného Základní uměleckou školou v Sokolově.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Realizace a výstupy zakázky „Kvalitní management ve vzdělávání – cesta k úspěchu“ Realizátor zakázky: Asistenční centrum, a.s. Sportovní Most.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum vzdělávání pedagogů Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Klatovy.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “ 5. října 2006 Olomouc Tento projekt je spolufinancován.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Rozvoj poradenských služeb pro mimořádně nadané žáky SŠ se speciálními vzdělávacími potřebami Realizace projektu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Závěrečná konference k projektu
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Personální řízení Podpora řízení a rozvoje lidských zdrojů ve školství.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
VACLAV – efektivní systém dalšího vzdělávání v Ústeckém kraji
Plánování prvních kroků
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/ Další vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti práce se žáky s autismem

Základní informace Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Datum realizace projektu: Místo realizace: 6 krajů – Jihomoravský, Olomoucký, Moravskoslezský, Vysočina, Jihočeský a Zlínský

Cíle projektu  Hlavní cíl: vytvořit nové vzdělávací kurzy v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků  Navazující cíle:  vytvoření obsahové náplně nových kurzů zaměřených na práci se žáky s autismem  pilotně ověřit nové kurzy a podat k akreditaci  připravit nové studijní materiály, které budou provázány s navrženými kurzy  tvorba www stránek a online poradny  proškolit pedagogické pracovníky a zvýšit jejich kompetence ke vzdělávání žáků s autismem v hlavním vzdělávacím proudu

Zdůvodnění potřebnosti projektu Dvě možnosti vzdělávání žáků s autismem:  vzdělávání ve speciálních školách  vzdělávání v rámci hlavního vzdělávacího proudu V případě integrace:  chybná diagnostika žáků s autismem (jako žáci s mentální retardací nebo žáci s poruchami chování)  omezené možnosti DVPP v oblasti vzdělávání žáků s autismem

Cílová skupina projektu  Pedagogičtí pracovníci hlavního vzdělávacího proudu  učitelé základních škol, asistenti pedagoga, vychovatelé  ředitelé škol, zástupci ředitele, výchovní poradci, školní speciální pedagogové, metodici prevence  Zapojení cílové skupiny  oslovení: informační kampaň, inzeráty v odborném tisku  motivace cílové skupiny: získání certifikátu o absolvování akreditovaného kurzu MŠMT ČR

Projektový tým:  Manažer projektu  Administrativní asistent  Účetní  Metodik projektu  Hlavní lektor  Lektoři  Pomocní lektoři  Krajské koordinátorky pro oblast autismu

Výstupy projektu  sestavení odborného lektorského týmu  tři nové akreditované kurzy  studijní materiály ke kurzům  proškolení 875 pedagogických pracovníků  zapojení 25 škol  specializované www stránky a online poradna

Fáze projektu 1. Příprava podmínek realizace projektu 2. Vytvoření obsahu jednotlivých kurzů 3. Vytvoření obsahu studijních materiálů a doprovodných opatření 4. Příprava a pilotní ověření kurzů a získání akreditace 5. Odborný seminář s workshopem zaměřený na problematiku vzdělávání pedagogických pracovníků 6. Příprava a realizace akreditovaných kurzů

1. Příprava podmínek realizace projektu  Sestavení realizačního týmu  Nákup technického vybavení, studijní literatury atd. 2. Vytvoření obsahu jednotlivých kurzů 3 úrovně kurzů v rámci DVPP  Základní kurz – pro pedagogický sbor (4hod)  Navazující kurz – pro pedagogy, kteří vyučují žáky s autismem, případně se s nimi setkávají v rámci školských poradenských pracovišť (20hod)  Závěrečný kurz – pro pedagogy, kteří vyučují žáky s autismem a jsou s nimi v úzkém kontaktu (30hod)

3. Vytvoření studijních materiálů a doprovodných opatření Studijní materiály –  Základní kurz – 10 stran  Navazující kurz – 30 stran  Závěrečný kurz – 70 stran Doprovodná opatření  Specializované www stránky ( )  On-line poradna

4. Příprava a pilotní ověření kurzů, získání akreditace  10 škol, z každého kraje alespoň jedna – realizace Základního kurzu v konkrétní škole  Úzká spolupráce s krajskými koordinátory  Z absolventů ZK – 2 – 4 účastníci NK  Z absolventů NK – 2 účastníci ZK  Navazující a závěrečný kurz – ZŠ,Brno, Štolcova 16  Podání žádosti o akreditaci kurzů MŠMT ČR

5. Odborný seminář s workshopem  Jednodenní seminář – diskuse na téma DVPP v oblasti vzdělávání žáků s autismem  Je informovanost pedagogů dostatečná?  Jsou informace, které jsou pedagogům předkládány, dostatečně komplexní, vypovídající uceleně o problematice vzdělávání žáků s autismem?  Co je potřeba zlepšit v oblasti DVPP?  Diskuse k obsahové náplni předkládaných kurzů, případné doplnění obsahu před podáním žádosti o akreditaci  Seminář určen: studentů, rodičům, pedagogům, poradenským pracovníkům, úředníkům MŠMT, pracovníkům institucí, které organizují DVPP, VŠ pedagogů……

6. Realizace akreditovaných kurzů  15 škol, poměrné zastoupení dle krajů  Základní kurz – 15 x  Navazující kurz – 3 x  Závěrečný kurz – 1 x  ZK se uskuteční ve školách  NK a ZK v Brně  Specializované www stránky  On-line poradna

Publicita  Média – Učitelské noviny  Web –  Položky publicity – leták, tužka, vizitky, magnetky  Konference – 1. PdF MU ( ): Vzdělávání žáků se sociálním znevýhodněním 2. Žilina ( ): Autismus a otázky súčasnej praxe 3. MŠMT ( ): Výroční konference OP VK 4. APLA-JM/AUT ( ): Jak se žije lidem s autismem v Jihomoravském kraji

Praktické zkušenosti  Zálohová platba a avízo pro kraj  Výběrová řízení – pozor na Intel, Windows, názvy notebooku  Účetnictví – střediskově, analyticky, pozor na roční uzávěrku a refundaci mezd, účelové znaky – účetní program  Strategické plánování změn v rozpočtu

Děkujeme za pozornost Lucie Hemalová Tomáš Dostál