TEREZA PAROBKOVÁ 9.A Vizovická vrchovina. Poloha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
Advertisements

ZLÍNSKÝ KRAJ.
Kraj Vysočina.
Michal Vašek, Tomáš Kříž
SLOVENSKO Typy na výlet
Zlínský kraj Baťův kraj → Baťa svojí výrobou
ZLÍNSKÝ KRAJ.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Povrch ČR.
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA
Zlínský kraj.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_17.
Zlínský kraj krajské město Zlín.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Zlínský kraj.
Zlínský kraj Z.
ZLÍNSKÝ KRAJ.
49.1 Zlínský kraj – poznáš jeho dominanty?
Česká republika: Hory Hospodářský zeměpis
Zlínský kraj - procvičování
Zlínský kraj Přírodní poměry
území bývalé Velkomoravské říše
Vnější západní Karpaty
Povrch ČR.
Česká republika Horopis II.
LUHAČOVICE
Česká tabule Josefína Krátká 9.A Mapka ČR s označenou lokalitou.
Vnější západní Karpaty jsou tvořeny druhohorními až třetihorními mořskými uloženinami pískovců a jílovců často s výrazným, mnohonásobně se střídajícím.
Zlínský kraj.
Geologický Vývoj Karpat
Př_163_Geologie_Západní Karpaty
MÍSTO, KDE ŽIJI - BOBRKY Bobrky jsou část města Vsetína
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Vnější.
KARLOVARSKÝ KRAJ.
Karlovarský kraj Kraj horké vody Třída:9.A
Zlínský kraj.
Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
Igor Dostal
Karlovarský kraj. Základní údaje Karlovarský kraj je proslulý svým lázeňstvím. Nejznámějšími lázeňskými městy jsou Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy.
Luhačovice. Úvod Luhačovice jsou lázeňské město na jihovýchodě Moravy ve Zlínském kraj. V Luhačovicích jsou 4. největší lázně v Česku a největší na Moravě.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_14_Pohoří ČR- Hrubý a Nízký.
Kraj Vysočina.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_06 Název materiáluZápadní.
Česká republika Zlínský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Zlínským krajem.
Zlínský kraj Vypracovali: Jan Balák a Lenka Kohoutová.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Zlínský kraj Jméno autora: Mgr. Dana.
BÍLÉ KARPATY CHRÁNĚNÁ KRAJINNÁ OBLAST Rozloha: 750 km 2 Nejvyšší hora: Velká Javořina (970 m n. m.) Vznik CHKO: 1980 ZÁKLADNÍ ÚDAJE.
- měly by být vyhlašovány primárně pro ochranu menších území, v nichž jde o ochranu vzácného a regionálně významného stanoviště (např. rašeliniště), případně.
Rozhledny na Slovácku. Rozhledna Travičná Rozhledna leží v nadmořské výšce 380 m.n.m. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 33,6m nad zemí. Z Tvarožné.
 1. Mutěnická pahorkatina  2. Vážánská vrchovina  3. Kudlovická pahorkatina.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název:
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Moravskoslezský kraj.
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
Vizovická vrchovina Valerie Marečková 9.B 2016.
Beskydy Adéla Hodboďová.
Č e s k á r e p u b l i k a Jak se jmenuje žlutě označená oblast České republiky?
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
VIZOVICKÁ VRCHOVINA.
CHŘIBY.
CHŘIBY.
VY_52_INOVACE_29_02_Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ.
Předmět: Vlastivěda Ročník: V. Tematický celek: Česká republika
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_19_Zlínský_kraj
Zlínský kraj Baťův kraj → Baťa svojí výrobou
Transkript prezentace:

TEREZA PAROBKOVÁ 9.A Vizovická vrchovina

Poloha

Přírodní podmínky Nejvyšší část Vizovické vrchoviny označujeme Vizovické vrchy - zalesněné pásmo táhnoucí se od Lidečka po Zlín(vrstvy pískovců a jílovců). Porost tvoří smíšené lesy(původní buky). Vv je plošně nejrozsáhlejším horským celkem Moravských Karpat. Dolnomoravský úval odděluje Vv od Kyjovské pahorkatiny a pohoří Chřiby. Sousedí s Bílými Karpaty, Javorníkem, Hostýnskými vrchy a Vsetínskými vrchy.

Nejvyšší vrcholy Nejvyšší vrchol: Klášťov 753 m – nachází se zde moravské pravěké hradiště. Nejvyšším bodem je skalisko Čertův kámen. Další významné vrchy: Krajčice 730 m Klenčov 536 m Rysov 542 m Suchý vrch 693 m Komonec 672 m

Klášťov

Prameny Svahy Vizovických vrchů jsou rozsáhlou pramennou oblastí – významné české lázně Luhačovice. Lázně byly založeny až v roce Voda z nich se dovážela až do Vídně. Významnou proměnou prošlo město na počátku 20. století zásluhou Dušana Jurkoviče. Vyvěrá zde 11 pramenů včetně nejznámější Vincentky. Jiné léčebné prameny – studánky – poutní místa – nejznámější je Malenisko. Zde byl objeven vývěr, který měl schopnost léčit zrak.

Luhačovice

Pramen Vincentky

Malenisko

Města, turistické atrakce Zlín – kousek odtud se nachází ZOO Lešná. Ve městě potom obuvnické muzeum. Vizovice – městská památková zóna(zámek). Luhačovice – lázně, kousek odtud zřícenina hradu Straý Světlov.

Zámek Lešná

Zámek Vizovice

Zřícenina hradu Starý Světlov

Zdroje vrchovina.htm vrchovina.htm

Děkuji za pozornost Vypracovala Tereza Parobková dne