EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Advertisements

Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
VY_32_INOVACE_In 6.,7.15 Grafy - vytvoření základních typů grafu Anotace: Žák se seznámí s tvorbou grafu a jeho formátováním v programu MS Excel 2010.
Karta Domů, skupina Odstavec
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Školení počítače Excel
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Grafická úprava seminární práce
Pro Nekonečno – RC Palouček
Grafy v Excelu.
Anotace Žák dokáže v aplikací MS Word vytvořit tabulku Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže v aplikaci MS Word vytvořit, upravit a formátovat.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Access Formuláře, cvičení
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba grafu Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Power Point– popis prostředí
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
ILUSTRACE VE WORDU Ing. Petr Hanáček MS OFFICE - WORD
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Vlastnosti stránky a tisk
EXCEL 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
EXCEL 2010 Popis prostředí – 3. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
WORD 2010 Popis prostředí – 2. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
MS OFFICE - WORD VYTVOŘENÍ TABULKY Ing. Petr Hanáček
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Excel úpravy grafu, karta Rozložení
Grafy v Excelu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 2.
WORD 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
ACCESS SESTAVY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
Databáze MS ACCESS 2010.
Doc. RNDr. František Koliba, CSc. Katedry Informatiky a matematiky OPF SU Budova A Informatika pro ekonomy II INM / BPNIE Přednáška.
Téma: Využití ICT pro psaní novinových článků Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Vektorové tutoriály Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Inkscape – tvorba loga Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Hromadné úpravy fotografií Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
PowerPoint zásady tvorby prezentací Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Tilt-shift efekt Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Tvorba HDR fotografií Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
P(r)opletené kruhy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Textový Editor.
Vkládání grafických objektů
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová

Anotace Název školy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Adresa školySokolovská 1638, Svitavy IČO Operační programOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.1.28/ Označení vzdělávacího materiálu 1.IT - K_INOVACE_1.IT.33 Tematická oblast Název vzdělávacího materiáluEXCEL – tisk a tvorba grafů Druh učebního materiáluVýukový materiál Anotace Výuka práce s programem Excel Klíčová slova Graf, obrázek, propojení, minigraf, nastavení tisku, list, sešit Ročník1. Typická věková skupina15–16 let Speciální vzdělávací potřebyŽádné AutorDitta Kukaňová ZhotovenoKvěten 2014 Celková velikost1,0 MB

EXCEL TISK, TVORBA GRAFŮ, VLOŽENÍ GRAFICKÝCH PRVKŮ

TISK Vyvolání tisku Soubor – tisk Ctrl P – pouze pokud máme přednastavenou tiskárnu Rychlý přístup TISK

NASTAVENÍ TISKU Oblast tisku – karta Rozložení stránky Počet kopií Tiskárna TISK

ROZSAH TISKU - NASTAVENÍ Pouze aktivní listy Vytisknout celý sešit Vytisknout výběr – vytiskne pouze označenou oblast v tabulce Stránky: pokud není zadáno, vytiskne vše, jinak jen zadaný rozsah stránek Kompletováno/nekompletováno. Orientace: jestli se na papír bude tisknout na výšku nebo na šířku Formát papíru: volba použitého papíru Vlastní okraje – umožňuje nastavit velikost okrajů Měřítko: v jakém zvětšení/zmenšení se bude tisknout TISK

NASTAVENÍ TISKU Volba Vzhled stránky umožňuje ruční nastavení řady výše uvedených parametrů, navíc vytvoření záhlaví a zápatí a další volby. Obdobnou sadu parametrů je možné nastavit na panelu Rozložení stránky. Po nastavení těchto parametrů je možné provést tisk nebo se vrátit do listu. Zde je užitečnou pomůckou funkce zobrazení konců stránek. To se provede přes zobrazení – zobrazení sešitů - Zobrazit konce stránek. Přímo v listu se modrými čarami zobrazí hranice jednotlivých stránek. Ty je možné myší posunovat a měnit tak měřítko stránky. TISK

GRAFY Excel nabízí možnost vytvářet celou škálu různých typů grafů. Základem je příprava podkladových dat. Podle typu těchto dat je možné volit vhodný typ grafu. GRAFY

ZDROJOVÁ DATA řada hodnot – minimální sada parametrů. Je možné vytvářet například koláčové grafy nebo sloupcové grafy s jedinou řadou hodnot. Veškeré informace o datech (nadpisy os a podobně) je nutné zadat při tvorbě grafu řada hodnot s řadou popisek kategorií – automaticky se načnou popisky jednotlivých hodnot. Řada hodnot s řadou popisek a názvem řady – automaticky se vloží popisky hodnot a legenda Více řad (příp. popisky hodnot a názvy řad) – vytvoří se graf s více řadami a případně automaticky vloženými popisky a názvy řad. Některé typy grafů neumožňují vložení více řad GRAFY

VYTVOŘENÍ GRAFU Již není k dispozici průvodce! Označit data - Vložení – Grafy – typ grafu. Nástroje grafu – Návrh, Rozložení a Formát. Návrh - Data Zaměnit řádek Za sloupec – přehození osy X a Y Vybrat data – možnost změny dat v grafu, přidání/odebrání řad (obdobně klepnutím pravým tlačítkem na plochu grafu) Návrh – přesunout graf – možnost přesunout graf na jiný list nebo y něj udělat samostatný list Rozložení – možnost úprav vzhledu a dalších vlastností grafu GRAFY

SPOJNICE TRENDU Ke každé řadě je možné přidat spojnice trendu. Klepněte pravým tlačítkem na řadu, ke které chcete přidat spojnici trendu a zvolte Přidat spojnici trendu. Zobrazí se okno, ve kterém je možné vybrat typ trendu a další parametry. Je možné nechat dopočítat i hodnoty dopředu či zpětně nebo vložit do grafu regresní rovnici. GRAFY

KOPÍROVÁNÍ GRAFU, ZRUŠENÍ PROPOJENÍ CTRL C; CTRL V – graf se vloží a zachová se propojení (možno vložit i do jiného sešitu) Pokud graf vložíme do Wordu, vloží se jako obrázek Zrušení propojení: Vybrat graf Data – Připojení - Upravit odkazy Pozn. Nelze provést v originálním dokumentu GRAFY

KOPÍROVÁNÍ FORMÁTU GRAFU Graf – označit – CTRL C Klepněte na graf, který chcete naformátovat, a v menu zvolte Úpravy – Vložit jinak – volba Formáty. GRAFY

MINIGRAF Novinka od verze 2010 Graf v jediné buňce Vložení – Minigrafy – typ minigrafu GRAFY

DOPLNĚNÍ GRAFICKÝCH OBJEKTŮ libovolné grafické objekty z panelu nástrojů Kreslení. Označte graf, vyberte objekt, který chcete vložit a nakreslete jej přímo do grafu GRAFY

PRÁCE S OBRÁZKY Vložit – Obrázek – Ze souboru – najít obrázek Základní úpravy obrázků – otočení, ořez, jas, kontrast POZOR na datový objem! Obrázky, zejména fotografie, mají často velký datový objem (např. po stažení z digitálního fotoaparátu). Pokud je vložíme do dokumentu (Excel, Word, Powerpoint), zvětší se velmi zásadně i celý dokument. Proto je potřeba tyto obrázky předem zpracovat a zmenšit ve specializovaném software nebo při ukládání nastavit jejich komprimaci. OBRÁZKY