Romana Pavelková Skalský Dvůr 23.-24.11.2015 Novinky ve MZDÁCH.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Důchodová reforma (úvod do problematiky) Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR.
Advertisements

 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
PRACOVNÍ PRÁVO ZÁKONÍK PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb., účinný od
Reformy v sociální oblasti Změny ve financování sociálních služeb Ing. Ondřej Mátl.
Odměňování za práci Plat =odměňování zaměstnanců – státu, územních samosprávných celků (krajů a obcí), státních fondů, příspěvkových organizací, jejíž.
MZDA.
Mzdy musí být zúčtovány v období, kdy byla: a) vykonaná práce b) za které odměna náleží (např. mzda za svátky)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Základní účtování mezd Označení materiálu:
PRACOVNĚ PRÁVNÍ VZTAHY
Sociální pojištění Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
RLZ - MZDY Romana Pavelková Skalský Dvůr
Žáci si interaktivně, ústně i písemně opakují dané učivo.
Odměňování práce J.Kožiak.
Zakázkový systém Romana Pavelková Skalský Dvůr
Účtování se zaměstnanci „11“
Účtování mezd účtová třída 3
Účtování se zaměstnanci
Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
Návrh struktury personálního spisu
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Penzijní fondy – III. pilíř.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_MZDA_S.P.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Vnitrovýkony Přednáší : Ing.J.Dušek Skalský Dvůr
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Věra Machová Gymnázium Uherské Hradiště
Personalistika a odměňování pracovníků
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Švejdová. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN: , financovaného.
STRUKTURA MZDY.
EVIDENCE PRACOVÍKŮ.
Správa sociálního zabezpečení Nemocenské pojištění druhá část.
Účtování o zaměstnancích 336 / / ,221 hrubé mzdy zdravotní pojištění sociální pojištění daň z příjmů srážky ve prospěch jiných.
FINANČNÍ GRAMOTNOST HRUBÁ A ČISTÁ MZDA ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
VY_32_INOVACE_LID_18 VY_32_INOVACE_LID_18 Pracovně-právní vztahy.
Odměňování pracovníků. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - CZ.1.07/3.2.11/ Vzdělávací program:
Odměňování za práci Ing. L. Hřibová, Únor Mzda Odměna za vykonanou práci Peněžité plnění poskytované zaměstnavatelem za vykonanou práci Výrobní.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_399.UCE.34 Sociální pojištění.
Mzda. právní předpisy zákoník práce zákoník práce nařízení vlády o minimální mzdě nařízení vlády o minimální mzdě nařízení vlády o nejnižších úrovních.
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) VY_32_INOVACE_11_1_5 ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na.
Daň z příjmů Zaměstnanci. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
1 Důchodové pojištění. 2 Důchodové pojištění v roce 2012 Důchodové pojištění musí mít každý občan ČR Sociální pojištění se skládá ze tří složek: - důchodové.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku z obchodní korporace a úroky z držby.
AGENDA DOPRAVA Skalský Dvůr AGENDA DOPRAVA K čemu slouží ? k vedení deníku jízd nebo puťovky k evidenci strojů k plánování jízd k evidenci a přehledu.
Odměňování pracovníků Sjednání, stanovení nebo určení mzdy.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 Anotace.
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Skalský dvůr Novinky ve MZDÁCH Romana Pavelková.
Správa sociálního zabezpečení
Pracovně právní vztahy
Základy pracovněprávních vztahů
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Ekonomika Personální činnost 3. Ing. Miroslava Farmačková
Skalský Dvůr mechanizace Romana Pavelková.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
Základy pracovněprávních vztahů
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Účtování se zaměstnanci - účtová třída 3 účtová skupina 33
Účtování se zaměstnanci účtová třída 3
zpracovaný v rámci projektu
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Digitální učební materiál
Název projektu: Moderní škola
DUM - Digitální Učební Materiál
Správa sociálního zabezpečení
Transkript prezentace:

Romana Pavelková Skalský Dvůr Novinky ve MZDÁCH

Prověření insolvence Aktuální insolvenční řízení –*3000 Klienti –*7011 Zaměstnanci –Služba vyhledává podle IČO nebo RČ Zobrazí právě probíhající insolvence

Prověření insolvence

Importy mezd

Potvrzení pro soud výživné

Přílohy u klienta U zaměstnance –U klienta (CV, sken řidičáku,….) –U pracovního poměru (pracovní smlouva, mzdový výměr,….) Aplikace *7011 (obě možnosti) Aplikace *3000, za klienta

Přílohy u klienta

Převod na nový rok Převod RLK Nové kontroly u RČ Ve firmě nového roku – kontrola, na –osobní číslo –Identifikátor klienta –Identifikátor adresy Docházelo k přečíslování zaměstnanců ve staré firmě, firma nového roku byla již uložena

Převod na nový rok Rozdíly v identifikátorech –Sestava s uvedenými rozdíly –Převod nepůjde dokončit Nutnost opravy dat ve staré firmě, aby odpovídali údajům ve firmě nového roku

N A S T A V E N Í Skalský Dvůr

Vnitro – výrobní operace Lidská práce LP Strojová práce SP Výrobní operace VO

Vnitro – sazby Dohromady LP + SP Samostatně LP mzda SP * práce * stroj *5501 – mzd x dod *5501 – mzd x kf * nepočítat *5501 – mzd x kf *5517 – kf: 1,4

Vnitro – výrobní operace Číselník LP *5501

Vnitro – výrobní operace „práce řidiče“ 2

Vnitro – výrobní operace Práce opravářů

Vnitro – výrobní operace Lidská práce, *5501 Možné účetní skupiny vnitroúčtování –0, vnitro se nepočítá (odměny, příplatky,..) –1, ruční ( práce s pilou, sběr kamene, úklidové práce, bílení stájí) –2, práce řidiče (mzda x dod, mzda x kf,) –8, opravárenské práce –9, stavební činnost

Vnitro – výrobní operace Strojová práce, *

Vnitro – sazba vnitra Sazba kalkulovaná na konkrétní stroj, *2100

Vnitro – výrobní operace Strojová práce, *5511 Možné účetní skupiny vnitroúčtování –3, traktorová –4, kombajnová –5, samochodky –6, těžké stroje –7, nákladní auta

Vnitro – výrobní operace Mzdové práce, *5555, LP

Vnitro – výrobní operace Mzdové práce, *5555, SP

Vnitro – zásady pořízení U účetní skupiny 3,4,5,6,7 MUSÍ být v klíči DAL (dodavatel) uveden STROJ –Klíč MD je RV, ŽV U účetní skupiny 3,4,5,6,7 pro vlastní firmu NESMÍ být v klíči MD (odběratel) uveden STROJ –Ponechat lze v případě, že jeden stroj odtahuje jiný porouchaný stroj (v jiných případech snad nepřipadá v úvahu, že by jeden stroj dělal pro jiný stroj). U účetní skupiny 8 MUSÍ být v klíči MD uveden STROJ (oprava stroje)

Vnitro Dorozpouštění mechanizace –Změna vnitrosazby –Od nového roku

Penzijní fondy Penzijní připojištění, do r Doplňkové penzijní spoření, do r. 2013

Exekuce

Skalský Dvůr L E G I S L A T I V A

Exekuce Příjmy pro účely srážek –Zákoník práce, §145 –OSŘ, Rozlišení srážek § Srážky z jiných příjmů §299, tj. povinnému nahrazují odměnu za práci nebo jsou poskytovány vedle ní

Exekuce Jiné příjmy, § 299 OSŘ: –Náhrady mzdy nebo platu –Nemocenská x ne ošetřovné –PPM x ne vyrovnávací příspěvek v těhotenství –Důchody –Stipendia –Podpora v nezaměstnanosti –Odstupné, odchodné –Peněžitá plnění věrnostní či stabilizační povahy

Exekuce - DPP Změna výpočtu exekucí a zákonných srážek –S účinností od , zákon 164/2015 Sb. –Pro účely srážek se provádí i z DPP –Platí pro rozhodnutí vydané od 1.září 2015 Přechodné ustanovení – čl. II bod 1 zákona

Dohody mimo PP Novela zákoníku práce, pod č. 205/2015 Účinnost od Není-li sjednán způsob zrušení právního vztahu u DPP či DPČ, je možné ho zrušit: –Dohodou –Výpovědí, 15 denní výpovědní lhůta –Okamžité zrušení (jen pro případy, kdy je možné okamžitě zrušit PP) –Písemná forma

Minimální mzda 2016 Nařízení vlády č. 233/2015 Sb. základní sazba 58, ,- poživatel invalidního důchodu 55, ,-

Zaručená mzda 2016 Nařízení vlády č. 233/2015 Sb.

Slevy na děti Návrh vlády Příjem poplatníka pro měs. daňový bonus 4950

II.pilíř Pojistné naposledy za 12/2015 PS-informace účastníkovi o postupu ukončení důchodové spoření do Účet důchodové spoření, prostředky zde uložené –Vyplaceno účastníkům na účet, složenka (náklady), III. Pilíř –Do = poplatník vyjádřit Nesdělí=prostředky převedeny na účet správce

II.pilíř – = výplata –Nepodléhá exekuci –Přechází do dědického řízení Účet nevypořádaných prostředků je osobním daňovým účtem účastníka Zaměstnanci sraženo, ale neodvedeno –Není připsáno na účtu důchodového spoření –Nelze vrátit –Zaměstnanec řeší sám se zaměstnavatelem

II.pilíř Doplacení pojistného na důchodové pojištění I. pilíř – , požádat ČSSZ o výši doplatku – , lhůta pro úhradu –Pouze za celou dobu účasti na důchodovém spoření

Skalský Dvůr návody „ROZCESTNÍK“ pro mzdy

Skalský Dvůr W O R K F L O W

Workflow - WinFAS WORKFLOW –tok informací v podnikovém procesu tj. posloupnost kroků během které se posouvají data nebo dokumenty od jednoho člověka k druhému Uživatelé vidí seznam úkolů, které mají provést, např.: –schvalování faktur, schvalování smluv, objednávek, dovolených zaměstnanců, jejich pracovních náplní, nových produktů a podobně.

Workflow - RLZ MZDY –přihlášky, odhlášky, přehled na OSSZ Personalistika –hlídání prohlídek, účast na pravidelných školeních, či vydání ochranných pomůcek, …

Workflow - RLZ

Upozornění k provedení ……. –sestava

Workflow - RLZ Workflow

Workflow - RLZ

Workflow – RLZ MAIL

Workflow - WinFAS Další možnosti – výhled –„košilky“ schválení faktur –„smlouvy“ : odešli, podepiš –systém komunikace se zákazníkem –majetek – sledování revizí, atd….

Děkuji za pozornost