C H R Á M C H M E L E A P I V A Regionální operační program NUTS II Severozápad.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli. PROGRAM Projekt v rámci IOP Projekt v rámci IOP Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví Národní.
Advertisements

Hlavní akce v areálu zámku a Barok pas 2016 Zažijte Zámek ve Žďáru nad Sázavou.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje 10. setkání středa 8.října 2008 Radniční sál BOUZOV.
Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu Výroční konference cestovního ruchu turistického regionu Východní Morava Holešov, 25. leden.
Český systém kvality služeb v kontextu státní politiky CR v ČR Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Výroční konference 20 let od založení A.T.I.C. ČR Ostrava,
Nadace Jihočeské cyklostezky Vltavská cyklistická cesta – produkt CR.
Prodej zážitků a turistických atraktivit na Broumovsku v praxi Barbora Brandejsová ck.broumovsko s.r.o.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
KULTURNÍ DĚDICTVÍ, CESTOVNÍ RUCH Ing. Margit Beníčková, MMR ČR.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
ONDŘEJ FOUS Současná krajinářská architektura SEMINÁRNÍ PRÁCE Vypracovala: Lenka Martinátová Obor:AMZO 2. ročník LS 2015/2016.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_20.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu.
 Co je to cestovní ruch?  Cestujeme s cestovní kanceláří, cestovní agenturou nebo individuálně  Návštěvnost České republiky  Cestovní ruch Jihomoravského.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Kongresová turistika v ČR, podpora jejího rozvoje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
2. setkání pracovních skupin „Podnikání a cestovní ruch“
OSTRAVA AUTOR: MICHAL GŘEŠEK. Poloha města MAPA MĚSTA Praha 380km Slovensko 50km 15km Polsko D1.
Cestovní ruch dostupný všem. 1) Rekonstrukce/vybudování odpočívadel, center služeb pro turisty a hygienického zázemí pro pěší, cyklisty a handicapované.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_05.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
-Adriana Štosová 8.A ZÁKLADNÍ INFORMACE: Krajské město:České Budějovice Rozloha:10056 km 2 Počet obyvatel: – (r.2008) Hustota zalidnění:63.
Brno Jan Sehnal VI. tř. Hlavní nádraží  Je nejdůležitější osobní nádraží v Brně  Je postaveno ve slohu SECESE  Je kulturní.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_07.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
Plzeňský kraj mapy.cz.
Integrovaný operační program Oblast intervence 5
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Centrum společných služeb
Členská schůze MAS Nepomuk,
Druh učebního materiálu
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Odprodej pozemků ulice Lipská v Chomutově
Marketing destinací Vybrané aplikace marketingu cestovního ruchu:
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Ústecký kraj Název školy: ZŠ Salvátor
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
LEDNICKO-VALTICKÝ AREÁL
OCHRANA PAMÁTEK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Mikroregion Miroslavsko Číslo: EU DUM 5_15 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína.
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
CESTOVNÍ RUCH AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Kvalita služeb ve venkovské turistice a agroturistice
Vila Tugendhat v Brně.
CESTOVNÍ RUCH JAKO SYSTÉM
VÝVOJ, ORGANIZACE A TRH CESTOVNÍHO RUCHU
Agroturistika a podnikání na venkově
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Vytváření podmínek pro podporu populací vranky obecné (Cottus gobio) v EVL Krkonoše Přednášející : Jiří KŘESINA.
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
PŘÍLEŽITOSTI NOVÉ KRAJINY
Centrum J. J. Pestalozziho, o. p. s.
Aktuální problémy cestovního ruchu
Transkript prezentace:

C H R Á M C H M E L E A P I V A Regionální operační program NUTS II Severozápad

Hlavní cíle projektu stav na počátku 3. tisíciletí o Revitalizace významných chráněných kulturních památek na území města Žatec pro potřeby rozvoje cestovního ruchu v regionu SZ Čech o Využití přírodního a kulturně-historického potenciálu regionu pro cestovní ruch v regionu SZ Čech

Historie Žatce - Žatecký chmel - Pivo

Turistický potenciál Žatce 1000 let písemně doložené historie, která byla de fakto dosud tajena české i světové veřejnosti nachází se zde 85 unikátních historických chmelařských objektů - bývalých balíren, sušáren, sladoven a skladů chmel a pivo z něho vařené zná celý svět pro zónu technických památek je podán návrh na zapsaní na seznam UNESCO

Chmelařské objekty v UNESCU?

Hospodářské zázemí původního chmelařského skladu – rok 2009 Jak to vypadalo a jak to vypadá dnes Stejný sklad přestavený na pivovar a restauraci – rok

Jak to vypadalo a jak to vypadá dnes

Jednotlivé části areálu Chrám Chmele & Piva v Žatci Turistický areál Umění - Galerie Sladovna Pivovar U Orloje Restaurace u Orloje Relax a odpočinek – Klášterní zahrada s minizoo Dětská herna s kavárnou a jízdárnou Chmelový maják Chmelový orloj Infocentrum Erbovní síň Labyrint z chmelových žoků

Turistický areál  Starý sklad chmele – Infocentrum, Erbovní síň, Labyrint z chmelových žoků  Chmelový maják (48 m)  Chmelový Orloj  parkoviště

Klášterní zahrada s minizoo Galerie Sladovna

Dětská herna, kavárna a jízdárna

Pivovar U Orloje Restaurant U Orloje

Specifické cíle projektu Vytvoření nového produktu a aktivity v cestovním ruchu v Ústeckém kraji; Vytvoření nové turistické destinace pro domácí a zahraniční turisty; Využití dosud nedoceněného potenciálu turistických atraktivit; Zachování chmelařských tradic Žatecké chmelařské oblasti; Zlepšení kvality služeb v cestovním ruchu;

C H R Á M C H M E L E A P I V A výstavba – jaro 2010

C H R Á M C H M E L E A P I V A současný stav

Mise zrodu turistické destinace Chrám Chmele & Piva je splněna  Výstavba areálu trvala nepřetržitě 3 roky  Turismus v Žatci stoupl z bodu nula na úroveň „pravidelný“ ( návštěvníků/rok)  Spolehlivým měřítkem návštěvnosti je počet prodaných piv v restauraci U Orloje / prodaných piv v roce 2014  Projekt byl 2 x ve finále soutěží Czechtourism  Žatec = celodenní výlet pro celou rodinu !!!

Partneři projektu CzechTourism Národní památkový ústav Svaz pěstitelů chmele ČR Žatecký pivovar Občanské sdružení Chrám Chmele a Piva

Děkuji za pozornost Ing. Ondrej Baštýř, pověřený ředitel organizace Chrám chmele a piva, Žatec Chrám Chmele a Piva CZ, p. o. Prokopa Velkého 1951, Žatec