Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/57.00079.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
1. veřejné projednání ke Strategii rozvoje města ÚL do roku :00 Informační středisko města ÚL, Palác Zdar, Mírové náměstí.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Lidské zdroje a zaměstnanost
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
9.Národní konference kvality ve VS Ing. Kamil Rajsigl, vedoucí Organizačního odboru Magistrátu města Brna Kvalita v základních územně samosprávných celcích,
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Operační program lidské zdroje a zaměstnanost 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Projekt „Modernizace vzdělávání – šance lepšího pracovního.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Personální plán pro podnikatelský plán
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
O PTIMALIZACE PROCESŮ ÚOOÚ Projekt je financován z prostředků strukturálních fondů Evropských společenství v rámci Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech.
Město Valašské Meziříčí Spolupráce se zahraničím.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Listopad 2015 Jak spočítat přínos investice do HR? Pavel Jirůtka
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Osobní management – modul č.4
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/

The efficient human resources management and the implementing of managing modern methods in Bruntál municipal office CZ.1.04/4.1.01/

Realizátor projektu Název: Město Bruntál IČ: Ulice. Nádražní 20 Město: Bruntál PSČ: 79201

Doba realizace projektu: 11/2010 – 10/2012 Výše dotace: ,96 Kč

Cílová skupina Vedoucí odborů Vedoucí oddělení Personalistka Interní auditoři Širší dopad: všichni zaměstnanci Městského úřadu v Bruntále

Hlavní cíle projektu Posilování institucionální kapacity a efektivnosti výkonu územní veřejné správy a služeb, zejména zlepšení kvality řízení lidských zdrojů Městského úřadu v Bruntále prostřednictvím zavádění moderních metod řízení v oblasti personální práce, vzdělávání, odborné přípravy a rozvoji úředníků.

Zvýšení transparentnosti a otevřenosti úřadu Rozšiřování moderních ICT ve veřejné správě Vypořádání se s rostoucím tempem změn ve veřejné správě Přejít na model organizace orientované na služby poskytované veřejnosti

Zdůvodnění potřebnosti projektu Vychází z problémů veřejné správy identifikovaných Strategií realizace Smart Administration v období a Prováděcím dokumentem OP LZZ

Systém odměňování zaměstnanců nezohledňuje výkonnost a neobsahuje dostatečné motivační prvky Nedostatečná kvalifikace a kompetentnost managementu Malé tempo modernizace Nedostatečné zavádění a využívání ICT Systém odměňování, kvalita veřejné správy a veřejných služeb v ČR je hluboko pod průměrem v EU

Projekt je v souladu se strategickým cílem Strategie realizace Smart Administration Zefektivnit činnost úřadu veřejné správy Snížit finanční nároky na chod administrativy Zajistit transparentní výkon veřejné správy

Inovatinost projektu Přináší změny, nové metody a přístupy k řízení nejdůležitějšího zdroje pro veřejnou správu a samosprávu její zaměstnanci Předpoklad, že vytvořené výstupy projektu podpoří plnění strategií v oblasti zvýšení efektivity výkonu veřejné správy Podporuje vytváření a prosazování nových manažerských metod nástrojů v personální praxi úřadu

Získané know-how bude úřad následně šířit a prosazovat do praxe Rozsah a zásah zapojení zaměstnanců v rámci aktivit Dosud nerealizováno vzdělávání a poradenství v tak komplexním rozsahu Aktivity budou realizovány s důrazem na maximální výsledek a celkovou komplexnost Podpora financování projektu z OP LZZ

Hlavní klíčové aktivity projektu Řízení projektu Personální audit Proces hodnocení a sebehodnocení zaměstnanců Motivace a motivační nástroje Plánování a realizace vzdělávání Vzdělávání a školení v moderních metodách řízení lidských zdrojů

Přínos pro cílovou skupinu Prohloubení a rozšíření kompetencí a kvalifikace pro efektivní personální práci Inovace v postupech řízení a vedení Posílení motivace v rámci úřadu Podpora motivace k osobnímu odbornému rozvoji zaměstnanců v intencích cílů úřadu Zvýšení loajality zaměstnanců a jejich zájmu o osobní růst v rámci úřadu

Zvýšení adaptability zaměstnanců pro trh práce Ovlivnění vnitřní kultury a komunikace

Výsledek projektu Celkovým výstupem bude praktická implementace efektivního řízení lidských zdrojů vycházejícího ze znalosti aktuálního stavu a budoucích potřeb

Děkujeme za pozornost