17. 3. 2015, Seminář pro odbornou veřejnost, Praha Lenka Dusová, projektová manažerka PhDr. Jan.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
_ Czech Convention Bureau Kongresový turismus.
Sporthotel Kurzovní S námi máte vrchol na dosah! NEJČISTŠÍ VZDUCH V ČESKÉ REPUBLICE!
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Exkurze v Jeseníkách (Dlouhé Stráně) 6. – 10. října 2014 Projekt „Přírodní vědy pro každého a bez překážek“
14/1/2010. Lead partner projektu RERA a.s., Regionální rozvojová agentura jižních Čech Realizované mezinárodní projekty - Z jižních ČECH AŽ NA KONEC SVĚTA.
„VZDĚLÁVÁNÍ V CESTOVNÍM RUCHU“ „KARTA HOSTA“. „VZDĚLÁVÁNÍ V CESTOVNÍM RUCHU“ - 8 vzdělávacích kurzů - prezenční a distanční forma studia (e- learning)
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Konice je výchozí bod pro Vaše kroky v našem regionu.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, cestovní,
Regionální konference,
Turistická oblast Těšínské Slezsko
Volnočasové projekty a EU financování
Hydrologické poměry – podzemní vody
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H3A, 3.ročník
Krušnohorský singletrail. Mladé občanské sdružení působící v oblasti rozvoje cestovního ruchu v centrálním Krušnohoří. Hlavním těžištěm naší práce je.
Prezentace turistické oblasti
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
BALNEOPARK LÁZNĚ JESENÍK.
C estovní ruch na Šluknovsku - co můžeme nabídnout ? Ing. Eva Hamplová MAS Šluknovsko Tolštejn,
Hranice 15. května 2006 Páté setkání pracovní skupiny cestovního ruchu k projektu „Udržitelný rozvoj turistických služeb“
Městské informační centrum Liberec. LIBEREC EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU 2012 V roce 2011 bylo městu Liberec uděleno prestižní ocenění EVROPSKÉ MĚSTO SPORTU.
Jeseníky přes hranici, z. s. Mahenova 624/11, Jeseník
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. HOTEL PARK OSTRUŽNÁ Nově postavený horský hotel v krásném prostředí lyžařského, turistického a cykloturistického.
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_64.
Materiálně technické předpoklady
Hydrologické poměry - podzemní vody
LOBBYING David Hubáček Marie Malkrabová.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
VY_32_INOVACE_CER_10 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Lázeňské služby - řešení Jméno autora:Mgr.
Local parks o.s. Zimní sporty a wellness Boží Dar - Klínovec.
STŘEDNÍ MORAVA – SDRUŽENÍ CESTOVNÍHO RUCHU Destinační management regionu Střední Morava Zájmové sdružení právnických osob – mj. města, mikroregiony, organizace,
 LÁZNĚ LUHAČOVICE LÁZNĚ LUHAČOVICE  LÁZNĚ LEOPOLDOV LÁZNĚ LEOPOLDOV  LÁZNĚ NEZDENICE LÁZNĚ NEZDENICE  SIRNATÉ LÁZNĚ OSTROŽSKÁ NOVÁ VES SIRNATÉ LÁZNĚ.
, Praha , Velké Losiny Školení odborníků cestovního ruchu.
Potenciál města Kroměříže v cestovním ruchu a cesty k jeho využití.
, Seminář pro odbornou veřejnost, Praha PhDr. Jan.
Prezentace turistického regionu aktuality a novinky pro sezonu 2014 Český ráj 1.
HIT sezony Významný počin v cestovním ruchu Vyhlášení výsledků Vyhlašuje Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, záštita generálního ředitele Czechtourism.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Spolupráce moravských krajů v oblasti cestovního ruchu Holešov 2011
Dětský svět v regionu Dunaj -Vltava Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí České Budějovice.
HIT sezony Nejlepší valašská hospoda 2011 Vyhlášení výsledků.
HIT SEZONY 2014 VÝZNAMNÝ POČIN CESTOVNÍHO RUCHU VÝCHODNÍ MORAVY 2013 VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ HIT SEZONY 2014 VÝZNAMNÝ POČIN CESTOVNÍHO RUCHU VÝCHODNÍ MORAVY.
Česko – cestovní ruch VY_32_Inovace_18KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Cestovní ruch I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Karta Toulavka 2017.
Marketingová strategie 2018 Jižní Čechy Pohodové
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Společnost pro destinační management Broumovska o. p. s.
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
RESORT LUHAČOVICE.
Historie lázeňství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Značka „Českosaské Švýcarsko
Aktuální informace o činnosti CCRJM
Česká republika Cestovní ruch ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ.
Transkript prezentace:

, Seminář pro odbornou veřejnost, Praha Lenka Dusová, projektová manažerka PhDr. Jan

O J-SCR  založeno 1999  zájmové sdružení právnických osob (NGO)  členská základna: 137 členů  poslání: - hájit společné zájmy a práva členů - usilovat o kvalitní rozvoj služeb cestovního ruchu a trvale udržitelný rozvoj turistické destinace Jeseníky  cíle: 1) společný a jednotný marketing a propagace Jeseníků 2) regionální rozvoj skrze princip partnerství 3) kvalita služeb a rozvoj lidských zdrojů a vzdělávání

PILÍŘE ČINNOSTI J-SCR:  1) jednotný marketing a propagace destinace  2) koordinace trvale udržitelného rozvoje cestovního ruchu a regionu  3) rozvoj lidských zdrojů a kvalita služeb

Proč Jeseníky?  Jedinečná kombinace drsné a malebné krajiny  Stovky turistických tras  Zapadlé vesničky, technické unikáty, historická centra větších měst  Ponurá historie čarodějnických procesů  Dosud neobjevený ráj! Horský ráj s mnoha přírodními, historickými i technickými poklady.

Central Moravia & Jeseníky Convention Bureau Uspořádejte kongres nebo teambuilding v Olomouckém kraji a spojte tak pracovní povinnosti s cestou za unikátními památkami, jedinečnou přírodou, relaxací v lázeňských a wellness zařízeních nebo odreagováním se adrenalinovými aktivitami. Zapojeno 19 subjektů za Jeseníky. Udělejte z firemní akce zážitek! Více na

Elektronický zpravodaj NavstivteJeseniky.cz  CZ/PL e-médium - čtrnáctideník, ových adres  Nově mimořádné přílohy, např. Blues Alive, Ochutnejte BIO z Jeseníků

Jeseníky a film  spolupráce s národní Czech Film Commission/MK ČR: aktivní vyhledávání filmových projektů a jednání s produkčními společnostmi.  Díra u Hanušovic (M. Krobot), Krásno (O. Sokol), Alois Nebel  2015: Rudý kapitán (ČR-PL-SR Koprodukce, Viktor Tauš) spolupráce s Krakow Film Commission), dokumentární cyklus  Toulavá kamera (15 reportáží)

Natáčení v Jeseníkách

Ochutnejte Jeseníky Ochutnejte Jeseníky je dlouhodobá iniciativa na podporu tradiční gastronomie v Jeseníkách, klade si za úkol vrátit do jídelníčků jesenických restaurací původní recepty zdejších horalů za použití místních surovin. mimořádný zájem u provozovatelů restaurací, hotelů i místních pěstitelů, chovatelů, producentů a výrobců. více jak 100 článků v médiích, 100 spotů v rádiu, TV pořady Dobré ráno a Sama doma. 2 garanti odbornosti gastroturismus je moderní trend!

Ochutnávejte Jeseníky po celý rok

Lázeňství a wellness  Klidná a čistá příroda = ideální prostředí pro dlouhodobé i krátkodobé lázeňské a wellness pobyty  Priessnitzovy léčebné lázně (unikátní Balneopark, tradiční léčebné procedury a odkaz Vincenze Priessnitze)  Termální lázně Velké Losiny (nejstarší a nejznámější moravské lázně s dlouholetou tradicí)  Státní léčebné lázně Bludov (obezita, pohybový aparát, diabetes)  Státní léčebné lázně Karlova Studánka (nejčistší vzduch ve střední Evropě)  Lázně Horní Lipová (léčba těla i duše)

Sportovní areály Sportovní areál Kouty  5-ti hvězdičkové středisko pro rodiny s dětmi  Naučná stezka Rysí skála, dětský park  moderní šestisedačková lanovka  pobytové balíčky  bike park – cyklotrasy, koloběžky  turistika, nordic walking  exkurze PVE Dlouhé Stráně

Sportovní areály Relax & sport resort Dolní Morava  dovolená s dětmi – Mamutíkův vodní park, bobová dráha, lanový park, dětské hřiště, dětský svět ve wellness  adrenalin park (horolezecká stěna a lanovka, obří houpačka), cyklotrasy, segway, single trails, disc golf park, horská turistika, wellness

Sportovní areály Ski areál Kraličák – celoroční vyžití  turistika, cyklistika, rybolov – rybník Úžas, vyjížďky na koních kolem areálu  novinka: virtuální turistické a cyklistické stezky – netradiční aktivita, na které si přijdou na své jak rodiny s dětmi, tak i nadšení sportovci

Sportovní areály Sport & relax areál Bozeňov  areál poskytuje širokou nabídku vyžití pro turisty, sportovce, seniory i rodiny s dětmi  zrekonstruovaný wellness hotel a restaurace (pravidelné gurmánské akce)  adrenalinový park, lezecká věž, půjčovna kol, minigolf, dětské hřiště, zážitková stezka pro prarodiče a děti  pravidelné pořádání sportovních a zábavných akcí

Rychlebské stezky  síť trailů speciálně upravených pro jízdu na horském kole  více než 60 kilometrů trailů pro zábavnou jízdu v těsném kontaktu s přírodou (staré kamenné stezky, moderní flow traily)  Více na  půjčovna kol, výuka jízdy na MTB, informační servis  zahájení sezony

Velké Losiny – Termály Losiny  unikátní termální park, jediný svého druhu v České republice  souznění člověka s přírodou  využití přírodních léčivých zdrojů (regenerační vodní svět, bazény napuštěné originální sirnou termální vodou)  termální bazény, sauny, masáže Nechte vodu, ať Vás léčí. Dovolte doteku, ať Vás uzdravuje. Povzbuďte své tělo vhodnou aktivitou. Naučte se uvolnit mysl. Relaxujte se svou rodinou.

Pradědovo dětské muzeum v Bludově  první dětské muzeum v Česku  žádné nápisy „nedotýkati se vystavených exponátů“, naopak, na vše sahat, zkoušet, hledat, kombinovat, užívat, hrát si, poznávat  stěžejní téma všech expozic = Jeseníky  otevření - léto 2015  obec Bludov: příprava naučných stezek (řemeslná, zvířecí, geologická)

Zlaté Hory – Zlatorudné mlýny  postupně se rozšiřující středověký hornický skanzen na řece Olešnici u Zlatých Hor  repliky dobových zlatorudných mlýnů ze 14. století, časů největší slávy dobývání zlata ve zdejším kraji  exponáty jsou plně funkční  ideální místo pro výlety  novinka: stavba tavicí pece a srubu

Zlaté Hory – Poštovní štola  Poštovní štola poodhalí modrobílý labyrint nitra Příčné hory  důlní dílo s dochovanými původními hornickými fragmenty  prohlídky s průvodcem  otevření - květen – červen 2015

Významné akce  Rock Point – Horská výzva: úvodní závod nového ročníku seriálu extrémních závodů – , Ski areál Kouty

Významné akce  Mezinárodní folklórní festival (Šumperk)  Zlaté dny – městské slavnosti (Zlaté Hory)  Blues Alive – hudební festival (Šumperk)  Rychleby MTB Challenge (Rychlebské stezky)  Welzlův kvadriatlon (Zábřežsko)  Kellys Rampušák – maraton horských kol (Štíty)  Mezinárodní výstup na Králický Sněžník  Mezinárodní setkání flašinetářů a pouť v Pekařově

Děkuji za pozornost Lenka Dusová Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu Bohu díky za Jeseníky!