DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ22 Název školySPŠ a SOŠGS Most PředmětANJ Tematická oblastGastronomie a restaurační provoz TémaPředkrmy Ročník3, 4 - gastronomie Jméno autoraLudmila Křížová Datum tvorby AnotacePrezentace slouží k výkladu tématu předkrmy, zároveň lze tuto prezentaci využít jako materiálu pro opakování a prověřování znalostí žáků.
Cold Starters Warm Starters
Salads: Vegetable Salad, Ham Salad, Mushroom Salad Eggs: Caviar Egg, Egg with Liver Foam, with Ham Foam Fruit, Vegetable: Peach with Chicken Salad, Tomato with Blue Cheese Foam Stuffing Ham: Ham Roll in Aspic, Ham Roll with Blue Cheese Foam
Cold Starters Paté, Caviar: Caviar with Butter and Toasts Cold Meat: Prague Ham, Venison Platter Canapés: Caviar Toast, Salmon Canapé Foams: Liver Paté Foam, Ham Foam
Salt Cakes: with Caviar, Chicken Toasts: Scrambled Eggs with Ham and Toast Eggs: Fried Ham and Eggs, Fried Bacon and Eggs Omelettes: Ham, Mushroom, Meat Omelettes Baked Mushrooms with Eggs, Baked Bacon and Eggs, Baked Poultry Liver and Eggs
Answer the question: How are starters divided? Can you give some examples of the cold starters? What warm starters do you know? Where are starters on the menu? Can you discribe your favourite starters?
Křivánek, Mirko.Česko-anglicko-německý průvodce gastronomii a restauračním provozem. Leda: 2004, ISBN x Obrázky: Galerie Klipart /cit /dostupné pod licenci Microsoft Office 2007 na