Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mach mit! Lerne und wiederhole den Wortschatz.
Advertisements

Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Jméno autora: Jitka Hegerová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): březen 2012 Ročník: sedmý Tematická oblast: Deutsch mit Max – einfach und mit Spa3.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
DEUTSCH MIT MAX LEKTION 7. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Soňa Strnadová Název materiálu: VY_32_INOVACE_7_ 34_Německý jazyk_předložky_I. Číslo projektu:
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Ing. Jitka Ryplová AUTOR: Ing. Jitka Ryplová VY_32_INOVACE_NJ,8_16_MONATE.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Adresa školy: ZŠ Třeboň, Na Sadech 375 Jméno autora: Mgr. Jana Písaříková Název: VY_32_INOVACE_458Nj/7 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma hodiny:
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_NJ.9.A.11_welche_jahreszeiten_sind_das Datum : Ročník.
Monate - měsíce, Jahreszeiten - roční doby Januar Februar März April Mai Juni Juli August September Oktober November Dezember leden únor Březen duben.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV AUTOR: Mgr. Hana Halamová NÁZEV:VY_22_INOVACE_30_NJ8_AZ-kvíz-wo,wohin TÉMA: Wo? Wohin? ČÍSLO PROJEKTU: OPVK 1.4.
Hra ke zopakování či procvičení učiva, nebo test k ověření znalostí Výrazy ‒ vyjádření neznámé ze vzorce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Název školy : Základní škola Nový Kostel, okres Cheb Autor : Pavla Smrčková Název materiálu : VY _32_INOVACE_ČESKÝ JAZYK PRO 2.ROČNÍK_07_MĚSÍCE,ROČNÍ OBDOBÍ.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Anotace – Měsíce v roce Anotace Pracovní list k procvičení slovní zásoby – doplnění chybějících slov, spojování slov s čísly měsíců, křížovka, spojování.
Mach mit! Lerne und wiederhole den Wortschatz.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Určování času VY_22_INOVACE_07_140
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
RYBA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
LEŽET Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Násobilka se zvířaty 9x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Násobilka se zvířaty 7x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ruský obrázkový slovník XXIV. Povolání - профессия
Obst und Gemüse Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu
Fyzika – měření objemu a převody jednotek objemu
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
KOČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Násobilka se zvířaty 5x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Pravidla pro počítání s mocninami
Orofacionální cvičení I
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Pořadí obrázků – domeček
PROVĚRKY Převody jednotek délky - 2.část
Ruský obrázkový slovník IV Rodina − семья
Ruský obrázkový slovník XXX. Slovesa A
Označování času v němčině
Wie spät ist es? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Matematické pexeso Hra určená k opakování či procvičování učiva
VY_32_INOVACE_NJ
Určení severního pólu cívky s proudem pomocí pravidla pravé ruky
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Ruský obrázkový slovník XIV Rok – Год
Základní větné členy 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu
Ruský obrázkový slovník XV Tvary – формы
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
VY_32_INOVACE_NJ
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Ruský obrázkový slovník XXV Přídavná jména A
Převody jednotek obsahu - 2.část
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Transkript prezentace:

Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Mach mit! Lerne und wiederhole den Wortschatz. Deutsch mit Max 1 – Einheit 7 Teil 1 Teil 2 Teil 3Teil 4Teil 5Teil 6 Návod: Prezentace slouží k nácviku, procvičování a opakování slovní zásoby podle učebnice nakladatelství Fraus Deutsch mit Max díl 1 a je určena pro výuku němčiny jako druhého cizího jazyka na jazykové úrovni A1. Barevné členění odpovídá jednotlivým oddílům příslušné lekce a členění v pracovním sešitě žáků. Prezentace nabízí překlad z češtiny do němčiny (Teil 1, 2,3) i z němčiny do češtiny (Teil 4, 5, 6). Slovíčka se dají volit v libovolném pořadí. Tato prezentace může sloužit i k domácí přípravě žáků. Ve škole je ji možné použít při zadávání písemných testů prověřujících znalost slovní zásoby (učitel klikne pouze na slovíčka, která chce do testu zařadit), je vhodná i pro ústní opakování slovíček, nalezne uplatnění při nácviku pravopisných a fonetických jevů, dá se použít i při různých soutěžích. Zde záleží pouze na kreativitě vyučujícího, jak danou prezentaci v hodině využije. Slovíčka psaná kurzivou nepatří do základní slovní zásoby úrovně A1. Obsluha prezentace: 1. kliknutí – symbolem ručičky na číslo 1–20 – české nebo německé slovíčko 2. kliknutí – překlad zvoleného slovíčka Česko-německá část prezentace je ozvučena. Konec

půl jaro léto podzim zima park restaurace obchod kino čarodějnice halb der Frühling der Sommer der Herbst der Winter der Park das Restaurant das Geschäft das Kino die Hexe pozvánka slavit narozeniny divadlo hodiny stát Kolik je hodin? zeptat se čtvrt tři čtvrtě die Einladung feiern der Geburtstag das Theater die Uhr stehen Wie spät ist es? fragen das Viertel drei Viertel Mach mit! Teil 1 Zpět

před po 10 minut před druhou 10 minut po druhé ve dvě mnoho chlapec dívka roční období na jaře vor nach zehn vor zwei zehn nach zwei um zwei viel der Junge das Mädchen die Jahreszeit im Frühling měsíc leden v lednu únor březen duben květen červen červenec srpen der Monat der Januar im Januar der Februar der März der April der Mai der Juni der Juli der August Mach mit! Teil 2 Zpět

září říjen listopad prosinec dostat, dostávat vysvědčení Den matek Vánoce začít, začínat padat der September der Oktober der November der Dezember bekommen das Zeugnis der Muttertag das Weihnachten beginnen fallen list strom jezdit na kole dárek poschodí přátelský syn první třetí na obrázku das Blatt der Baum Rad fahren das Geschenk der Stock freundlich der Sohn der, die, das erste der, die, das dritte auf dem Bild Mach mit! Teil 3 Zpět

halb der Frühling der Sommer der Herbst der Winter der Park das Restaurant das Geschäft das Kino die Hexe půl jaro léto podzim zima park restaurace obchod kino čarodějnice die Einladung feiern der Geburtstag das Theater die Uhr stehen Wie spät ist es? fragen das Viertel drei Viertel pozvánka slavit narozeniny divadlo hodiny stát Kolik je hodin? zeptat se čtvrt tři čtvrtě Mach mit! Teil 4 Zpět

vor nach zehn vor zwei zehn nach zwei um zwei viel der Junge das Mädchen die Jahreszeit im Frühling před po 10 minut před druhou 10 minut po druhé ve dvě mnoho chlapec dívka roční období na jaře der Monat der Januar im Januar der Februar der März der April der Mai der Juni der Juli der August měsíc leden v lednu únor březen duben květen červen červenec srpen Mach mit! Teil 5 Zpět

der September der Oktober der November der Dezember bekommen das Zeugnis der Muttertag das Weihnachten beginnen fallen září říjen listopad prosinec dostat, dostávat vysvědčení Den Matek Vánoce začít, začínat padat das Blatt der Baum Rad fahren das Geschenk der Stock freundlich der Sohn der, die, das erste der, die, das dritte auf dem Bild list strom jezdit na kole dárek poschodí přátelský syn první třetí na obrázku Mach mit! Teil 6 Zpět

Použité prameny: FIŠAROVÁ, Olga; ZBRANKOVÁ, Milena. Němčina A1 Deutsch mit Max, díl 1: Pracovní sešit pro základní školy a víceletá gymnázia. 1. Plzeň : Fraus, str. 67 ISBN