NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ Jazyk anglický TEMA: Free time – sports and.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cvičení 3: Přítomný čas prostý a přítomný čas průběhový
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Kocourková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují tvoření otázek v přítomném čase prostém. Procvičují si slovní zásobu tematického okruhu volný čas. Tvoří.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_06_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
HOBBIES Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání sloves v přítomném čase prostém ve větách záporných. Procvičují si slovní zásobu tematického.
5.1 Free time and hobbies (present simple tense)
Škola1. ZŠ T. G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_69 NázevPresent simple - questions Téma hodinyTvoření otázek v přítomném.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-1.PT-06-Rodina a přátelé Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Hobby By Dagmar Machů Škola: SOU Valašské Klobouky Ročník: Nástavbové studium Podnikání 2 Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět:
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. INTRODUCTION Použité obrázky a foto:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-20-Mezilidské vztahy Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Rozsíval. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Marcela Kloučková Název:VY_32_INOVACE_05_Aj6 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Zájmena Anotace:Tato.
My day – daily routine NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_ Jazyk anglický TEMA:
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Sport Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-6 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_ Jazyk anglický TEMA: Human body ČÍSLO PROJEKTU:
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ Jazyk anglický TEMA: Free time – my hobbies.
Can you run fast ?.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE  ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ  projekt v rámci vzdělávacího programu.
Jméno autora:Mgr. Jiří Kala Škola:ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): září 2013 Ročník:9. Tematická oblast: Témata do hodin angličtiny na 2. stupeň základních.
Ročník:8. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk (Anglický jazyk) Tematický okruh: Slovní zásoba Téma:Hudba (Music)
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 5 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová PŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ Vyjadřuje děje, které jsou pořád nebo se.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
Název školy:Základní škola Městec Králové Autor:Mgr. Marcela Kloučková Název:VY_32_INOVACE_07_Aj6 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Téma:přítomné časy.
VY_22_ INOVACE_ 09_ ANGLICKÝ JAZYK 5 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou SPORTS and GAMES Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Word order Název sady: Project 1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 4 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová INDOORS OUTDOORSSPORTS collecting models playing cards reading.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Petra Skotnicová MUSIC REGGAE RAP PUNK FOLK ROCK ´N ROLL DRUMS ELECTIC GUITAR FLUTE TRUMPET.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 4 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová running jumping playing - basketball, hockey, football, volleyball,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Shane Paul Hertnon Název materiálu: VY_32_INOVACE_4_ANGLICKY_JAZYK_KOMUNIKACNI_SITUACE_20.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Anglický jazyk 4 Autor: Mgr. Jaroslava Ledererová a beachthe seaa sun umbrellathe ocean a yachtrockssunglassesa.
Sports and Games VY_22_INOVACE_01_12
Present simple He goes to school every day. She gets up at 6 o´clock.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_42_going to Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
TO HAVE MÍT – VLASTNIT NĚCO Long form I have got You have got
AUTOR: Mgr. Lenka Balážová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace
Listening 1 vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
VY_22_ INOVACE_27_ ANGLICKÝ JAZYK 5
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu) GRAMMAR – TEST 3
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VY_32_INOVACE_Sei_III_07 Like and dislike
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk-Anglický jazyk
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
VY_32_INOVACE_Kup_III_01 VOLNÝ ČAS
Autor: Mgr. Lucie Pospíšilová Datum:
ANJ - komunikační situace Ročník, obor: 4. ročník, ekonomické lyceum
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_31_Volný čas
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
Název školy: ZŠ HUSOVA 276, PODBOŘANY, OKRES LOUNY
VY_32_INOVACE_Sei_I_15 My day Název projektu: OP VK
Present tenses Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_19 PL-3
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_19_Test -PPČ
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Autor: Mgr. Lucie Pospíšilová Datum:
Název školy: Základní a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr
Autor: Mgr. Renata Václavíčková
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy ZŠ J.E. Purkyně Libochovice a ZUŠ Autor
PŘÍTOMNÝ ČAS PRŮBĚHOVÝ (Present continuous)
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ Jazyk anglický TEMA: Free time – sports and games ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.09/ Free time – my hobbies

Datum vytvoření projektu duben 2012 Ročník5. Popis prezentace Zopakování a procvičení slovní zásoby tématu – Free time – sports and games - spojení obrázků se slovy, tvoření krátkých vět, využití v reálné situaci, otázka- Do you play/do……?, He/she plays/does, What does he/she play/do ……?

Free time What do you do in your free time ? I collect things:  I collect things: cars comics posters badges books posterssoft toys stamps trains coins stickers mugs

What do you do in your free time ?  I do some sports: I ski I skate I play footballI ride a horse I run I play ice-hockey I play tennis I play basketball I play volleyball I swim I dive

What do you do in your free time ?  I do different activities I fish I play table games I work in the garden I work on a computer I like water games I ride a bike I sing carols I dance I listen to music I play table tennis I play chess

What do you do in your free time ?  I play a musical instrument a piano a key board drums a violin a guitar a trumpet a flute an accordion

Guess. What hobby is this ? Riding a bike Listening to music Playing the violin Collecting coins Playing chess Swimming Skating Playing tennis

Instrument maze  George plays the ………..  Sarah  Michael  Peggy  Harry  Jude Picture maze What instruments do the children play ?

He plays the ……… She plays the …...  George plays the drums.  Michael plays the accordion.  Harry plays the trumpet. Sarah plays the violin. Peggy plays the piano. Jude plays the flute. What instruments do they play ? Now complete the sentences

Read the text Complete the missing words I collect stamps. I have got a big collection. I have got about one hundred stamps. They are from the USA, Great Britain,the Czech Republic. These are my favourite stamps. I like my stamp collection. I collect …………………….. I have a………………..collection. I have about …………………………… They are from…………………………. These are my favourite ………………. I like my ……………………………… My favourite things – My collection

Does Michael play the drums ? Does Michael play the accordion ?  Michael plays the accordion. Is it true or false ?  Michael plays the drums.

Do you like this poster ? Yes, I do. /Yes, I like this poster. Do you like the stamps ? Do you like this badge ? Do you like this game ? Do you like these coins ? Yes, I do. Yes, I like this badge Yes, I like this game. Yes, I do. Answer these questions

Do you like this comic ? No, don´t (like this comic). Do you like this trumpet ? Do you ……..these stickers ? Do ……………..….the guitar ? Do ………………these books ? No,I don´t like the trumpet. No, I don´t like these stickers. No, I don´t like the guitar. No, I don´t like these books. Answer these questions

Fill in the missing letters Check your words P – S T - R S B – D G – S S T – C K – R S C – M – C S S T – M – S S – F - T – Y S C – I - S P O S T E R S B A D G E S S T I C K E R S C O M I C S S T A M P S S O F T T O Y S C O I N S What are these words ?

Answer these questions Do you collect things ? What do you collect ? Have you got a big collection ? How many coins have you got ? Do you like your posters ? Do you do sports ? What sports do you do ? Do you like playing basketball ? Do you like swimming ? What musical instrument do you play ? Do you play the piano ? Do you like playing the guitar ? Yes, I do. No I don´t. I collect coins and posters. Yes, I have got a big collection. I have got fifty coins. Yes, I like my posters. I do many sports. I play basketball and I swim. Yes, I like playing baketball. I like swimming, too. I play the flute and the guitar. No, I don´t play the piano. Yes, I like playing the guitar.

Try again. What do these people do ? Remember

Try again. What do these people do ? Check. 2.Playing volleyball Playing football Playing ice hockey Skating Diving 5. Playing the guitar Playing the piano 7. Playing the trumpet 9. Playing table games 10.Diving 8.Diving Skating Riding a bike Playing with a doll 3. Working on the computer 4. Playing table tennis 6.Running Skating 1. Dancing

Použité zdroje NVrcSMTTS&orientation=&q=hudebn%C3%AD+n%C3%A1stroje m= QWSiky4&filter=1&hint&from=55 WSiky4&filter=1&hint&from= weJt0&orientation=&q=fotbal soubory /mince.jphttp://

Použité zdroje NVrcSMTTS&orientation=&q=hudebn%C3%AD+n%C3%A1stroje cVyhjAN5GndDRN8VbqxXlZGQ9MN1mHJ1dydF-Xd