DIGITÁLNÍ U Č EBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ22 Název školySPŠ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Die deutsche Küche Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuICT ve výuce Příjemce podpory - školaHotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_NEJ35 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematická.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ31 Název školy SPŠ a.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
D EUTSCHE K ÜCHE PhDr. Taťána Tonová. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE Kód DUMu: VY_32_INOVACE_2.NJ.15 Číslo.
Essen und Trinken VY_32_INOVACE_02-26 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický okruh: Cvičení.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_INOVACE_4_NEJ 55 Název.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 Tschechien – Schulsystem Autor: Mgr. Kostiuková N.
E SSEN, T RINKEN PhDr. Jarmila Janoušková. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Anotace 1.Kód DUMu: VY_32_INOVACE_3.NJ.17.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Vlasta Hackelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_ NJ.8.A_12_was_wir_essen_und_tri nken Datum : Ročník.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_NEJ36 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematická.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martina Coubalová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09B_03 Einkaufen TEMA:My a svět kolem.
Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ12 Název školy SPŠ a.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ6 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematický.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_NEJ 41 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematická.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_NEJ42 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematická.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ2 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematický.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_NEJ49 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematická.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ27 Název školySPŠ a.
Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ19.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ7 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematický.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ29 Název školy SPŠ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ5 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematický.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ35 Název školy SPŠ a.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_NEJ53 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematická.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_INOVACE_4_NEJ 58 Název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_3_INOVACE_NEJ_57 Název.
Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ17.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_NEJ46 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematická.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJJ38 Název školy SPŠ.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ22 Název školySPŠ a.
DIGITÁLNÍ U Č EBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ23 Název školySPŠ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_12-14 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorMgr.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ24 Název školy SPŠ a.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_NEJ59 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematická.
Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ9 Název školy SPŠ a.
Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ18.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ31 Název školy SPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematická.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ51 Název školySPŠ a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ25 Název školy SPŠ.
Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ10.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Tschechien – Schulsystem
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TEMATICKÝ CELEK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

DIGITÁLNÍ U Č EBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ22 Název školySPŠ a SOŠGS Most PředmětNEJ Tematická oblast Gastronomie a restaurační provoz TémaPředkrmy Ročník3, 4 - gastronomie Jméno autoraLudmila Křížová Datum tvorby AnotacePrezentace slouží k výkladu tématu předkrmy, zároveň lze tuto prezentaci využít jako materiálu pro opakování a prověřování znalostí žáků.

Kalte Vorspeisen Warme Vorspeisen

Sie werden vom Fleisch, Eier, Fisch, Innereien, Geflügel, Gemüse, Käse, Wurstwaren und Obst zubereitet. Die Rohstoffe für die Zubereitung von kalten Speisen sind warm durch Kochen, Dünsten oder Backen behandelt. Die kalten Vorspeisen werden vor der Suppe oder statt der Suppe serviert. Sie werden in den Vorspeiseteller serviert.

Vorspeisen vom Fleisch,Geflügel, Wild sind Vorspeisen gegossen in Aspik, gebratenes Rind-, Kalb-, Schweinefleisch, gefülltes gebratenes Geflügel, verschiedene Schaumsorten, Pasteten, Gänsesleber, Fleischsalate mit Mayonnaise und belegte Brote in verschiedener Art.

Vorspeisen vom Gemüse sind gefüllte Tomaten und Artischocken, Gemüsesalate mit Mayonnaise und andere. Vorspeisen von den Eiern sind Eier gefüllt mit verschiedenen Schaume, Butter, Kaviar, gekochte Eier mit kalten Sossen, belegte Eier. Vorspeisen vom Käse sind vor allem Käsecreme, Käseschaume, Käserolle. Vorspeisen vom Fisch sind konservierte, marinierte und geräucherte Fische, Kaviar, Fischsalate, Fische in Aspik.

Wildbretpastete Karpfen in Aspik Fleischsalat garniert Tomaten mit französischem Salat gefüllt Ementaler Käse mit Butter Russische Eier Schinkenrouladen in Aspik Gänseleber mit Mandeln Kalbsmedaillons Kaviarbrötchen

Die meisten warmen Vorspeisen werden nach der Bestellung des Gastes zubereitet. Sie werden nach der Suppe oder statt der Suppe serviert. Sie werden in erwärmten Vorspeisetellern serviert.

Zu den warmen Vorspeisen gehören: Taschen aus dem Blätterteig, salze Liwanzen Vorspeisen aus den Teigwaren (Spaghetti, Makkaroni) Vorspeisen aus dem Gemüse und warmen Sossen Vorspeisen aus Fische, Krebstieren, Weichtieren Vorspeisen aus den feinen Fleischsorten und Innereien Vorspeisen von den Eiern

Hummerpastetchen Fisch in Backteig Pizza mit Artischocken und Schinken Spargel mit Schinken Omelette mit Spinat Letscho mit Bratwurst Gefüllte Champignons Wiener Würstchen mit Senf Panierte Kalbszunge

A UFGABE : W ELCHE V ORSPEISEN GEHÖREN ZU DEN KALTEN, WELCHE ZU DEN WARMEN V ORSPEISEN ? Belegte Brötchen mit Schinken Rührei mit Speck Speckwurst mit Senf Kaviar mit Butter und Toasts Toast mit Käseschnitten Frühlingssalat Omelette mit Spinat Gekochter Lachs garniert Hühnerleberrisotto Kalbsleberpastete

R ICHTIGE A NTWORT : Belegte Brötchen mit Schinken - K Rühreier mit Speck - W Speckwurst mit Senf - K Kaviar mit Butter und Toasts - K Toast mit Käseschnitten - W Frühlingssalat - K Omelette mit Spinat - W Gekochter Lachs garniert - K Hühnerleberrisotto - W Kalbsleberpastete - K

Matejka, Mikulaš. Technologie přípravy pokrmů-učebnice. Praha: Merkur, 1984, č.j / Formanová, Alena, Žmudová, Zdena. Němčina v gastronomii. Praha: nakladatelství Informatorium, 2000, ISBN Obrázky: Galerie Klipart /cit /, dostupné pod licenci Microsoft Office 2007 na